Ny redaktør er erfaren nyhedshund

Det er en erfaren nyhedshund og særdeles velbevandret redaktør, der sætter sig i stolen som ny redaktør for Prosabladet. Det bliver Ole Hoff-Lund, 49 år, som nu skal sætte retningen for medlemsbladet, der hver måned lander i postkassen hos de 16.000 medlemmer. Den journalistuddannede nye redaktør har en fortid som hård nyhedshund på Christiansborg for Berlingske og Ritzau og har de seneste 11 år været pressechef og redaktør i Amnesty International.  På den private front er Ole Hoff-Lund vild med fodbold og koncerter og går ikke glip af en Roskilde Festival.  Og så er han bosat på Vesterbro, hvor han bor med sin hustru og to børn.

Højt niveau og ansigtsløftning

– Tiden er kommet til at prøve noget nyt, og jeg er både utroligt spændt på og ydmyg over for opgaven med at stå i spidsen for Prosabladet.  Det er for tidligt at udtale mig alt for skråsikkert om, hvilke ændringer medlemmerne vil opleve i bladet. Men det er vigtigt for mig, at Prosabladet skal give indsigt, viden og sammenhæng i en tid, hvor vi konstant bliver bombarderet med online-nyheder. Bladet skal være appellerende, overraskende og relevant. Min ambition er, at medlemmerne her kan læse de historier, de ikke vidste, de gerne ville læse, og blive ført nye steder hen. Vi skal stå for et højt journalistisk niveau, og det er mit mål, at vores lille redaktion selv skal grave gode historier frem, som kan give genlyd i andre medier, siger Ole Hoff-Lund.

Han kalder sig selv ambitiøs og perfektionistisk, når det gælder magasinproduktion. Også når det kommer til det visuelle. Derfor tør han godt love, at Prosabladet vil få en grafisk ansigtsløftning.

– Jeg sætter det gode layout og illustrationer meget højt, og vi kan gøre endnu mere for at præsentere historierne visuelt og appetitligt, siger den nye redaktør.

Tændt af rettigheder

Skiftet fra Amnesty International til PROSA bliver fra en medlemsorganisation til en anden. Men det bliver samtidig også skiftet til en organisation med en helt anden faglig bevidsthed. Og det tiltaler Ole Hoff-Lund.

– Den faglige kamp og den fantastiske arv, fagbevægelsen bygger videre på, er rigtigt vigtig, og det glæder jeg mig til at være en del af. Jeg har arbejdet med rettigheder i snart 12 år - fra ytringsfrihed i Kina og eksport af dansk overvågningsudstyr til krav om end-to-end-kryptering og beskyttelse af whistleblowere som Edward Snowden. Mit arbejde i Amnesty rammer ofte krydsfeltet mellem privatliv og overvågning, og det er i mine øjne en af de vigtigste dagsordener i disse år. Så jeg har haft mange fælles snitflader til PROSAs arbejde, som jeg nu kan bygge videre på, siger han.

Ole Hoff-Lund tilføjer, at han aldrig har brugt Facebook som privatperson, da han altid har opfattet det, som han nu oplever, at det viser sig at være, nemlig opsamling af data. Men det betyder ikke, at redaktøren er bange for sociale medier. Man finder ham for eksempel på Twitter, og han drømmer om, at flere læsere – medlemmer som ikke-medlemmer – trækkes ind og læser Prosabladets artikler via sociale medier.

– Der lægges meget energi i at gøre Prosabladet vedkommende, og det er en skam, at det ikke kommer endnu bredere ud. Så jeg vil gøre mit for, at Prosabladets profil skærpes i den offentlige debat, og at vi får en stærkere tilstedeværelse på nettet, så flere læser med, siger han.

Skrivende redaktør

Man kommer til at se den nye redaktørs navn under flere artikler, da det er vigtigt for ham selv at skrive. Ikke mindst de personlige fortællinger og portrætter af folk i branchen – og eksempelvis om sager, PROSA vinder for medlemmerne. De tekniske artikler vil formentlig blive forfattet af kyndige freelancere, der er eksperter på området.

– Jeg er ikke selv noget tech-orakel, men jeg har en stor nysgerrighed på PROSAs emner og glæder mig til at arbejde tæt sammen med de vanvittigt dygtige PROSA-ansatte og freelancere, der kan løfte de tunge tekniske historier. Fra Amnesty er jeg vant til at samarbejde med freelancere i hele verden og har rigtigt gode erfaringer med det, siger Ole Hoff-Lund.

Hvad der dog bliver nyt for PROSAs kommende redaktør, bliver samarbejdet med et redaktionsudvalg, der består af medlemmer, som har det politiske ansvar for bladet.

– Det er spændende, at der sidder fagpersoner rundt om bordet, som vi kan sparre og idéudvikle med. Jeg er vant til at samarbejde med stærke personligheder og fagligheder, der gerne vil til orde. Det er min rolle som redaktør at tilgodese medlemmernes behov, men uden at kompromittere journalistikken. Som redaktør kan man ikke altid være venner med alle. Men det er jeg nu oftest, lyder det fra Ole Hoff-Lund.

Ole Hoff-Lund tiltræder som Prosabladets nye redaktør den 1. maj 2018. Han efterfølger Kurt Westh Nielsen, der fratrådte 1. februar 2018.


Læs også...

Jargon har i årevis samlet forklaringer på tech-forkortelser, it-udtryk og ord. Det er blevet til et ret massiv og enkelt opslagsværk over it-kultur…

Isak Juel Nielsen er 20 år og studerer datalogi på Syddansk Universitet.

I Estland vokser udviklingen derfor også nedefra, fordi de lytter oppefra. Det har gjort dem til verdensmestre i iværksætteri, og det har skabt…

PROSA oplever en tendens til at muligheden for hjemmearbejde blandt vores medlemmer indskrænkes. Regler om hjemmearbejde er langt de fleste steder et…

Lønsamtaler kan give sved på panden, men med den rette strategi kan du forlade chefens kontor med mere i lønningsposen. Mariam Senounou er jurist hos…

Man kan lære mange ting på skolebænken, men meget læring kommer også fra virkeligheden. Det har tre software design-studerende i den grad mærket på…

Microsoft vil starte en atomreaktor op igen for at give grøn strøm til deres datacentre, specielt dem med AI. Hvis det reelt går igennem, og de får…

En ny feature i et af Googles AI-værktøjer gør det muligt at lave en podcast på få minutter. Featuren er så nem at bruge, at den egentlig ikke behøver…

Millioner af udviklere verden over bruger hver dag JavaScript – men hvorfor er programmeringssproget blevet så populært? PROSAbladet har talt med…

Et nyt projekt indsamler danske stemmer for at sikre, at AI-løsninger fremover også kan tale med dialekter. Du kan også donere din stemme, skriver DR.…