Open source-ledere mødes til love-in i et telt

Der var kærlighed i luften og talerne, da en lang række af it-industriens ledere og virksomheder mødtes i et telt i Californiens Sonoma Valley til et Open Source Leadership Summit i begyndelsen af marts. Teltet, udstyret med tæpper og lysekroner, var placeret ved siden af en fornem landkro med fine vine, så atmosfæren var mere glamping end Roskilde Festival-mudder, men teltet som metafor for en vidtfavnende bevægelse med mange forskellige typer under den samme teltdug var rammende.

Jim Zemlin, den øverste chef for Linux Foundation, holdt åbningstalen ved topmødet, og den benyttede han til at fremhæve, hvordan open source-software har erobret det meste af verdens computere i alle afskygninger.

Ifølge websitet The Register præsenterede Zemlin følgende tal, som bevis på open source-succesen: Linux har 100 procent af supercomputermarkedet, 82 procent af smartphonemarkedet i form af Android, 90 procent af mainframekunderne, 90 procent af den offentlige cloud, 62 procent af embedded systemer og er den mest anvendte internetklient (Android igen).

Der var masser af talere fra virksomheder som Google, LinkedIn, Red Hat og Linux Foundation.
En af dem var Maggie Pint, der som senior software engineering lead hos Microsoft fortalte om, hvordan virksomheder kan håndtere relationer med udviklere af open source-projekter. Microsoft har selv i de seneste år kastet sin kærlighed på open source efter i mange år at have haft et noget anstrengt forhold til eksempelvis Linux, som den tidligere Microsoft-topchef Steve Ballmer både kaldte kommunistisk og sammenlignede med kræft. Med annonceringer af SQL til Linux og .Net til Linux samt logoer med "Microsoft loves Linux" er de følelser tilsyneladende blevet varmere.

Maggie Pints råd til at få gode relationer til open source-udviklere er at støtte udviklernes passion fre mfor at styre alting mod at skabe forretningsværdi. Forretningsværdi er vigtigt, men det skal ikke definere relationen til open source-udviklerne, lød Maggie Pints råd ifølge The Register.

"Open source er kærlighed. Og kærlighed er pokkers stærk," konkluderede hun ifølge The Register.

dmy


Læs også...

Det var en helt ny fornemmelse, da Søren tidligere på året blev ramt af stress, for han havde aldrig oplevet stresssymptomer før. Søren har arbejdet i…

I 1999 havnede Berit Søgaard mere eller mindre tilfældigt i IT-branchen, og hun har arbejdet her lige siden. I dag er hun compliancedirektør i Visma,…

Nettet er proppet til randen med websider, som kan hjælpe dig med det ene eller andet eller har så nørdet viden, at de med fordel kan besøges.

Unge tech-folk fortæller om deres håb og drømme for fremtiden. Danske virksomheder kigger mod et tysk eksporteventyr. Forfatter sætter spot på Kina og…

26-årige Francesca Tremulo rejste til Danmark fra Italien for tre år siden for at realisere drømmen om en fremtid i spilbranchen. Hun er uddannet…

Kinas tech fungerer og er udviklet i benhård konkurrence til at være bedst og billigst. Talentmassen er enorm, og der er prestige og attraktive…

Alberte Viendahl er 25 år og har læst multimediedesign på KEA. Hun er blevet vild med at kode og nørde, og nu vil hun gerne tage en top up-uddannelse…

Benjamin Elias Harris er 27 år, og han har gået på datamatikerlinjen på KEA. Han startede egentlig med at læse engelsk på Københavns Universitet, men…

28-årige Yousra Diab arbejdede i flere år som socialrådgiver, inden hun tog springet og startede på datamatikeruddannelsen. Det har været svært at…

26-årige Sophie Ankjær Andersen har læst multimediedesign på KEA. Hun drømmer om, at hun i fremtiden skal tage sit arbejde med til Bali og arbejde…