Open source-ledere mødes til love-in i et telt

Der var kærlighed i luften og talerne, da en lang række af it-industriens ledere og virksomheder mødtes i et telt i Californiens Sonoma Valley til et Open Source Leadership Summit i begyndelsen af marts. Teltet, udstyret med tæpper og lysekroner, var placeret ved siden af en fornem landkro med fine vine, så atmosfæren var mere glamping end Roskilde Festival-mudder, men teltet som metafor for en vidtfavnende bevægelse med mange forskellige typer under den samme teltdug var rammende.

Jim Zemlin, den øverste chef for Linux Foundation, holdt åbningstalen ved topmødet, og den benyttede han til at fremhæve, hvordan open source-software har erobret det meste af verdens computere i alle afskygninger.

Ifølge websitet The Register præsenterede Zemlin følgende tal, som bevis på open source-succesen: Linux har 100 procent af supercomputermarkedet, 82 procent af smartphonemarkedet i form af Android, 90 procent af mainframekunderne, 90 procent af den offentlige cloud, 62 procent af embedded systemer og er den mest anvendte internetklient (Android igen).

Der var masser af talere fra virksomheder som Google, LinkedIn, Red Hat og Linux Foundation.
En af dem var Maggie Pint, der som senior software engineering lead hos Microsoft fortalte om, hvordan virksomheder kan håndtere relationer med udviklere af open source-projekter. Microsoft har selv i de seneste år kastet sin kærlighed på open source efter i mange år at have haft et noget anstrengt forhold til eksempelvis Linux, som den tidligere Microsoft-topchef Steve Ballmer både kaldte kommunistisk og sammenlignede med kræft. Med annonceringer af SQL til Linux og .Net til Linux samt logoer med "Microsoft loves Linux" er de følelser tilsyneladende blevet varmere.

Maggie Pints råd til at få gode relationer til open source-udviklere er at støtte udviklernes passion fre mfor at styre alting mod at skabe forretningsværdi. Forretningsværdi er vigtigt, men det skal ikke definere relationen til open source-udviklerne, lød Maggie Pints råd ifølge The Register.

"Open source er kærlighed. Og kærlighed er pokkers stærk," konkluderede hun ifølge The Register.

dmy


Læs også...

Jargon har i årevis samlet forklaringer på tech-forkortelser, it-udtryk og ord. Det er blevet til et ret massiv og enkelt opslagsværk over it-kultur…

Isak Juel Nielsen er 20 år og studerer datalogi på Syddansk Universitet.

I Estland vokser udviklingen derfor også nedefra, fordi de lytter oppefra. Det har gjort dem til verdensmestre i iværksætteri, og det har skabt…

PROSA oplever en tendens til at muligheden for hjemmearbejde blandt vores medlemmer indskrænkes. Regler om hjemmearbejde er langt de fleste steder et…

Lønsamtaler kan give sved på panden, men med den rette strategi kan du forlade chefens kontor med mere i lønningsposen. Mariam Senounou er jurist hos…

Man kan lære mange ting på skolebænken, men meget læring kommer også fra virkeligheden. Det har tre software design-studerende i den grad mærket på…

Microsoft vil starte en atomreaktor op igen for at give grøn strøm til deres datacentre, specielt dem med AI. Hvis det reelt går igennem, og de får…

En ny feature i et af Googles AI-værktøjer gør det muligt at lave en podcast på få minutter. Featuren er så nem at bruge, at den egentlig ikke behøver…

Millioner af udviklere verden over bruger hver dag JavaScript – men hvorfor er programmeringssproget blevet så populært? PROSAbladet har talt med…

Et nyt projekt indsamler danske stemmer for at sikre, at AI-løsninger fremover også kan tale med dialekter. Du kan også donere din stemme, skriver DR.…