forskudsopgørelse

Pas på skattesmæk

Husk at tjekke din forskudsopgørelse.

Det kan blive dyrt, hvis du glemmer at opdatere dine oplysninger på din forskudsopgørelse for 2021. Skattestyrelsen oplyser, at befordringsfradraget normalt benyttes årligt af cirka 1,2 millioner danskere.

Men der er sket store ændringer i løbet af 2020. Således justerede en halv million danskere deres befordringsfradrag fra januar til oktober i år, fordi der er sket ændringer i deres transportvaner. Mange fordi de har arbejdet hjemme under coronakrisen.

Det kan blive dyrt for dig, hvis du i større grad end ellers arbejder hjemmefra og ikke får justeret fradraget.
– For de danskere, der har et årligt befordringsfradrag på 40.000 kroner og derover, kan det blive til cirka 900 kroner i skattesmæk per måned, de ikke har kørt til og fra arbejde, siger Karoline Klaksvig, underdirektør i Skattestyrelsen.

Du er nemlig ikke berettiget til befordringsfradrag, hvis du arbejder hjemmefra. Fradraget kræver helt bogstaveligt, at du har kørsel til og fra arbejde, understreger underdirektøren. Du har ret til befordringsfradrag for alle typer lønnet arbejde, hvis du har mere end 24 kilometer til og fra arbejde – det vil sige 12 kilometer hver vej. Og retten gælder lige meget om du kører i bil, tager tog eller bus, eller cykler.

Det er i det hele taget en god idé at tjekke om oplysningerne på din forskudsopgørelse er korrekte. Især hvis der er sket ændringer i din indtægt.
– Har din løn ændret sig væsentligt, skal du være særlig opmærksom på at rette din forskudsopgørelse. Derudover er der visse fradrag, man selv skal indberette, herunder håndværkerfradraget og befordringsfradraget, oplyser Per Ørtoft Jensen, der er partner og skatteekspert i PwC.


Læs også...

Det var en helt ny fornemmelse, da Søren tidligere på året blev ramt af stress, for han havde aldrig oplevet stresssymptomer før. Søren har arbejdet i…

I 1999 havnede Berit Søgaard mere eller mindre tilfældigt i IT-branchen, og hun har arbejdet her lige siden. I dag er hun compliancedirektør i Visma,…

Nettet er proppet til randen med websider, som kan hjælpe dig med det ene eller andet eller har så nørdet viden, at de med fordel kan besøges.

Unge tech-folk fortæller om deres håb og drømme for fremtiden. Danske virksomheder kigger mod et tysk eksporteventyr. Forfatter sætter spot på Kina og…

26-årige Francesca Tremulo rejste til Danmark fra Italien for tre år siden for at realisere drømmen om en fremtid i spilbranchen. Hun er uddannet…

Kinas tech fungerer og er udviklet i benhård konkurrence til at være bedst og billigst. Talentmassen er enorm, og der er prestige og attraktive…

Alberte Viendahl er 25 år og har læst multimediedesign på KEA. Hun er blevet vild med at kode og nørde, og nu vil hun gerne tage en top up-uddannelse…

Benjamin Elias Harris er 27 år, og han har gået på datamatikerlinjen på KEA. Han startede egentlig med at læse engelsk på Københavns Universitet, men…

28-årige Yousra Diab arbejdede i flere år som socialrådgiver, inden hun tog springet og startede på datamatikeruddannelsen. Det har været svært at…

26-årige Sophie Ankjær Andersen har læst multimediedesign på KEA. Hun drømmer om, at hun i fremtiden skal tage sit arbejde med til Bali og arbejde…