forskudsopgørelse

Pas på skattesmæk

Husk at tjekke din forskudsopgørelse.

Det kan blive dyrt, hvis du glemmer at opdatere dine oplysninger på din forskudsopgørelse for 2021. Skattestyrelsen oplyser, at befordringsfradraget normalt benyttes årligt af cirka 1,2 millioner danskere.

Men der er sket store ændringer i løbet af 2020. Således justerede en halv million danskere deres befordringsfradrag fra januar til oktober i år, fordi der er sket ændringer i deres transportvaner. Mange fordi de har arbejdet hjemme under coronakrisen.

Det kan blive dyrt for dig, hvis du i større grad end ellers arbejder hjemmefra og ikke får justeret fradraget.
– For de danskere, der har et årligt befordringsfradrag på 40.000 kroner og derover, kan det blive til cirka 900 kroner i skattesmæk per måned, de ikke har kørt til og fra arbejde, siger Karoline Klaksvig, underdirektør i Skattestyrelsen.

Du er nemlig ikke berettiget til befordringsfradrag, hvis du arbejder hjemmefra. Fradraget kræver helt bogstaveligt, at du har kørsel til og fra arbejde, understreger underdirektøren. Du har ret til befordringsfradrag for alle typer lønnet arbejde, hvis du har mere end 24 kilometer til og fra arbejde – det vil sige 12 kilometer hver vej. Og retten gælder lige meget om du kører i bil, tager tog eller bus, eller cykler.

Det er i det hele taget en god idé at tjekke om oplysningerne på din forskudsopgørelse er korrekte. Især hvis der er sket ændringer i din indtægt.
– Har din løn ændret sig væsentligt, skal du være særlig opmærksom på at rette din forskudsopgørelse. Derudover er der visse fradrag, man selv skal indberette, herunder håndværkerfradraget og befordringsfradraget, oplyser Per Ørtoft Jensen, der er partner og skatteekspert i PwC.


Læs også...

Ole Tange, it-politisk rådgiver i PROSA, har i denne uge indsendt en klage over Danmarks Radio til Datatilsynet. Det skyldes DRs krav om obligatorisk…

Er du på jagt efter et nyt job i it-branchen? Og er du i tvivl om, hvad virksomhederne især kigger efter? PROSAbladet har spurgt en række…

Fra Baltikums største sciencepark i udkanten af Tallinn sikrer Tehnopol, at hundredvis af startups kommer flyvefærdigt ud i virkeligheden. De får…

Estiske børn og unge får praktisk talt tech ind med modermælken, da it og tech-gadgets er en helt central del af hverdagen i både børnehaver,…

I Estland har borgerne kunne stemme digitalt siden 2005. Der har været kritik og debat, men i dag er det mere end halvdelen af esterne, der bruger…

Hvis man i Estland gerne vil skifte spor i sin karriere, er der en lang række muligheder for at videreuddanne sig inden for it. Skoler og online…

I denne udgave af PROSAbladet har vi lavet et tema-nummer om Estland. Det er sjældent, at vi giver så meget spalteplads til et tema – men det baltiske…

Pulserende krea-værksted klæder estiske børn på med både tech-skills og startup-mentalitet. Der er ingen læreplaner eller kedelige eksamener, men 3D…

Det minder om en blanding af X Factor og Den store bagedyst, og det lægger på 15. år gaderne øde i Estland. Velkommen til tv-talentshowet Rakett69,…

Estland har rykket sig ufattelig langt de seneste 30 år – men hvad skal der ske nu? En af udfordringerne er, at Estland kommer til at mange hænder og…