koding

Piratskibet er i søen

1.700 børn står på venteliste til Codong Pirates.

Et nyskabende online samlingspunkt for børn og unge med interesse for it, kodning og programmering. Sådan beskriver Coding Pirates sin store satsning på at opbygge Piratskibet, som er et fritidstilbud med fokus på kodning og kreativ udfoldelse i det digitale rum.

Efter tre år udviklingsarbejde stævnede Piratskibet ud i marts. Projektet har involveret mange af de frivillige kræfter, der underviser mere end 2.500 børn og unge på ugentlige klubaftener i Coding Pirates, hvor de udforsker teknologien på en eksperimenterende måde.

Men næsten lige så mange børn står på venteliste, og Piratskibet forsøger at imødegå den store interesse, fortæller Lis Zacho, der er medlem af styregruppen

Meningen er, at det skal være et trygt online fællesskab, hvor de kan lære andre med samme interesser at kende, stille spørgsmål og udveksle idéer.
– Piratskibet er en fantastisk mulighed for mange børn og unge for at komme i gang med at kode og være kreative med teknologi. Det er et tilfælde, at Piratskibet stødte ind i coronakrisen, men vi håber, at børnene vil gå ombord og få nogle gode timer ud af situationen, siger Lis Zacho.

Læs mere på piratskibet.dk


Læs også...

Det var en helt ny fornemmelse, da Søren tidligere på året blev ramt af stress, for han havde aldrig oplevet stresssymptomer før. Søren har arbejdet i…

I 1999 havnede Berit Søgaard mere eller mindre tilfældigt i IT-branchen, og hun har arbejdet her lige siden. I dag er hun compliancedirektør i Visma,…

Nettet er proppet til randen med websider, som kan hjælpe dig med det ene eller andet eller har så nørdet viden, at de med fordel kan besøges.

Unge tech-folk fortæller om deres håb og drømme for fremtiden. Danske virksomheder kigger mod et tysk eksporteventyr. Forfatter sætter spot på Kina og…

26-årige Francesca Tremulo rejste til Danmark fra Italien for tre år siden for at realisere drømmen om en fremtid i spilbranchen. Hun er uddannet…

Kinas tech fungerer og er udviklet i benhård konkurrence til at være bedst og billigst. Talentmassen er enorm, og der er prestige og attraktive…

Alberte Viendahl er 25 år og har læst multimediedesign på KEA. Hun er blevet vild med at kode og nørde, og nu vil hun gerne tage en top up-uddannelse…

Benjamin Elias Harris er 27 år, og han har gået på datamatikerlinjen på KEA. Han startede egentlig med at læse engelsk på Københavns Universitet, men…

28-årige Yousra Diab arbejdede i flere år som socialrådgiver, inden hun tog springet og startede på datamatikeruddannelsen. Det har været svært at…

26-årige Sophie Ankjær Andersen har læst multimediedesign på KEA. Hun drømmer om, at hun i fremtiden skal tage sit arbejde med til Bali og arbejde…