Præmie til langtidsledige, der får job

Et bredt flertal i Folketinget har vedtaget at indføre en såkaldt jobpræmie for nuværende langtidsledige. Jobpræmieordningen vil omfatte personer, som pr. 1. december 2016 har haft mindst et års sammenhængende forløb på blandt andet kontant- og uddannelseshjælp, sygedagpenge, ledighedsydelse eller ressourceforløb.

Jobpræmieordningen vil også omfatte personer, der modtager dagpenge, feriedagpenge, midlertidig arbejdsmarkedsydelse, løntilskud eller kontantydelse, og som pr. 1. december 2016 (uge 48) har været ledige i en sammenhængende periode på mindst halvandet år. Du har været ledig i sammenlagt halvandet år, hvis du i uge 48 har været ledig i mindst 71 af de seneste 78 uger.

Ordningen trådte i kraft 1. april, og det betyder, at du, hvis du er langtidsledig, kan få op til 2.500 kroner skattefrit hver måned, hvis du kommer i fuldtidsarbejde.
Jobpræmien er skattefri og udgør 10 procent af arbejdsindkomsten, dog maksimalt 2.500 kroner pr. måned. Den vil ikke påvirke indkomstafhængige offentlige ydelser og udbetales i perioder med ustøttet beskæftigelse. Der kan maksimalt udbetales jobpræmie i 18 måneder. Du kan dermed modtage op til 45.000 kroner i jobpræmie.

Den nye midlertidige jobpræmieordning kommer til at gælde i to år, og den ophører automatisk, hvis du overgår til folkepension, efterløn, fleksydelse eller delpension.

Hvis du bliver omfattet af ordningen, vil du automatisk få et brev fra Udbetaling Danmark inden 1. juli. Hvis du har spørgsmål, skal du kontakte Udbetaling Danmark. Du kan læse mere om jobpræmieordningen på borger.dk.


Læs også...

Det var en helt ny fornemmelse, da Søren tidligere på året blev ramt af stress, for han havde aldrig oplevet stresssymptomer før. Søren har arbejdet i…

I 1999 havnede Berit Søgaard mere eller mindre tilfældigt i IT-branchen, og hun har arbejdet her lige siden. I dag er hun compliancedirektør i Visma,…

Nettet er proppet til randen med websider, som kan hjælpe dig med det ene eller andet eller har så nørdet viden, at de med fordel kan besøges.

Unge tech-folk fortæller om deres håb og drømme for fremtiden. Danske virksomheder kigger mod et tysk eksporteventyr. Forfatter sætter spot på Kina og…

26-årige Francesca Tremulo rejste til Danmark fra Italien for tre år siden for at realisere drømmen om en fremtid i spilbranchen. Hun er uddannet…

Kinas tech fungerer og er udviklet i benhård konkurrence til at være bedst og billigst. Talentmassen er enorm, og der er prestige og attraktive…

Alberte Viendahl er 25 år og har læst multimediedesign på KEA. Hun er blevet vild med at kode og nørde, og nu vil hun gerne tage en top up-uddannelse…

Benjamin Elias Harris er 27 år, og han har gået på datamatikerlinjen på KEA. Han startede egentlig med at læse engelsk på Københavns Universitet, men…

28-årige Yousra Diab arbejdede i flere år som socialrådgiver, inden hun tog springet og startede på datamatikeruddannelsen. Det har været svært at…

26-årige Sophie Ankjær Andersen har læst multimediedesign på KEA. Hun drømmer om, at hun i fremtiden skal tage sit arbejde med til Bali og arbejde…