Præmie til langtidsledige, der får job

Et bredt flertal i Folketinget har vedtaget at indføre en såkaldt jobpræmie for nuværende langtidsledige. Jobpræmieordningen vil omfatte personer, som pr. 1. december 2016 har haft mindst et års sammenhængende forløb på blandt andet kontant- og uddannelseshjælp, sygedagpenge, ledighedsydelse eller ressourceforløb.

Jobpræmieordningen vil også omfatte personer, der modtager dagpenge, feriedagpenge, midlertidig arbejdsmarkedsydelse, løntilskud eller kontantydelse, og som pr. 1. december 2016 (uge 48) har været ledige i en sammenhængende periode på mindst halvandet år. Du har været ledig i sammenlagt halvandet år, hvis du i uge 48 har været ledig i mindst 71 af de seneste 78 uger.

Ordningen trådte i kraft 1. april, og det betyder, at du, hvis du er langtidsledig, kan få op til 2.500 kroner skattefrit hver måned, hvis du kommer i fuldtidsarbejde.
Jobpræmien er skattefri og udgør 10 procent af arbejdsindkomsten, dog maksimalt 2.500 kroner pr. måned. Den vil ikke påvirke indkomstafhængige offentlige ydelser og udbetales i perioder med ustøttet beskæftigelse. Der kan maksimalt udbetales jobpræmie i 18 måneder. Du kan dermed modtage op til 45.000 kroner i jobpræmie.

Den nye midlertidige jobpræmieordning kommer til at gælde i to år, og den ophører automatisk, hvis du overgår til folkepension, efterløn, fleksydelse eller delpension.

Hvis du bliver omfattet af ordningen, vil du automatisk få et brev fra Udbetaling Danmark inden 1. juli. Hvis du har spørgsmål, skal du kontakte Udbetaling Danmark. Du kan læse mere om jobpræmieordningen på borger.dk.


Læs også...

”Der er ingen tvivl om, at ChatGPT er højere kvalitet i forhold til specifikke opgaver, men generelt er DeepSeek god nok. Man kan sige, at den fint…

Virtual reality er trådt ind hos sundhedsvæsenet. Senest er VR-briller blevet en del af hverdagen på flere hospitaler, hvor de giver patienter et…

En stor, global undersøgelse viser et tydeligt ønske om bedre balance mellem privatliv og arbejde. Det er første gang, at det bliver højere…

I Tyskland har over 70 procent af virksomhederne ifølge Eurostat svært ved at få fat i de rette it-kompetencer. I Danmark gælder det halvdelen af…

Presset økonomi i Rigspolitiet betyder, at Koncern IT, der står for politiets it-udvikling og it-drift skal spare 50 årsværk. Processen med…

Det bekymrer de it-ansattes fagforening, PROSA, at der trods anstrengelser for at skærpe cybersikkerheden herhjemme er pivåbent for, hvordan køb…

En global rangliste har et dansk hackerhold på førstepladsen, og det sætter en streg under, at Danmark er i den internationale hacker-elite.…

De store blev rigere og mere magtfulde, men nedenunder brød et oprør også igennem fra lovgivere og bekymrede borgere. "Brainrot" blev årets ord i…

Måske har Microsoft knækket koden til, at vi kan få AI lokalt i smartdevices. I dag er strømforbruget alt, alt for massivt. Tilsæt optiske chips, og…

En gruppe IT-undervisere har lavet seks nye spil, der skal øge danskernes viden om cybersikkerhed. Spillene er et nyt og underholdende værktøj, der…