GAMING

Rekordvækst i computerspilbranchen

Den danske computerspilbranche fordoblede sin omsætning i 2020 og satte ny rekord.

Under coronakrisen har den danske computerspilbranche udvist sundhedstegn med rekordhøj omsætning, flere virksomheder og flere beskæftigede. Det viser tal fra Danmarks Statistik.

Omsætningen er fordoblet fra 2019 til 2020 og satte rekord med 1,7 milliarder kroner i 2020.

”Efter en periode med fald efter finanskrisen har der været fremgang i branchen, og især de seneste år har der været en stor vækst i omsætningen. Væksten fra 2019 til 2020 var rekordhøj med lidt over 100 procent”, siger Lina Maria Pedersen, som er specialkonsulent i Danmarks Statistik.

Hun forklarer, at softwarevirksomheder generelt har haft stor fremgang de senere år. Særligt i 2020, hvor flere brancher har været markant påvirket af COVID-19, har den danske softwarebranche klaret sig godt med en samlet omsætning på cirka 14 milliarder kroner. Det er en stigning fra lidt over 12 milliarder kroner i 2019.

Væksten fra 2019 til 2020 var rekordhøj med lidt over 100 procent
- Lina Maria Perdesen, specialkonsulent i Danmarks Statistik

Der er også kommet flere virksomheder i computerspilbranchen. I 2011 var der 32 virksomheder, der beskæftigede sig med udgivelse af computerspil, men det er vokset til 117 danske virksomheder i 2020.

Ud over væksten i omsætning og antal virksomheder, er der også en stigende tendens i antallet af beskæftigede. Mens der i 2011 var 153 fuldtidsbeskæftigede i branchen, var antallet vokset til 482 sidste år.

Udviklingen skriver sig ind i en tendens, hvor forbruget af digitale spil stiger, forklarer Agnes Tassy, der er chefkonsulent i Danmarks Statistik. Det observeres ikke blot i Danmark, men også i andre EU-lande:

”Vi spiller både mere computer og konsol, men også apps på mobil eller tablets, som især er populære hos kvinder. I de andre nordiske lande og Holland har stigningen været endnu mere markant. Vi tør derfor godt sige, at efterspørgslen på spil stiger både inden for og uden for Danmarks grænser”, siger Agnes Tassy.


Læs også...

Ole Tange, it-politisk rådgiver i PROSA, har i denne uge indsendt en klage over Danmarks Radio til Datatilsynet. Det skyldes DRs krav om obligatorisk…

Er du på jagt efter et nyt job i it-branchen? Og er du i tvivl om, hvad virksomhederne især kigger efter? PROSAbladet har spurgt en række…

Fra Baltikums største sciencepark i udkanten af Tallinn sikrer Tehnopol, at hundredvis af startups kommer flyvefærdigt ud i virkeligheden. De får…

Estiske børn og unge får praktisk talt tech ind med modermælken, da it og tech-gadgets er en helt central del af hverdagen i både børnehaver,…

I Estland har borgerne kunne stemme digitalt siden 2005. Der har været kritik og debat, men i dag er det mere end halvdelen af esterne, der bruger…

Hvis man i Estland gerne vil skifte spor i sin karriere, er der en lang række muligheder for at videreuddanne sig inden for it. Skoler og online…

I denne udgave af PROSAbladet har vi lavet et tema-nummer om Estland. Det er sjældent, at vi giver så meget spalteplads til et tema – men det baltiske…

Pulserende krea-værksted klæder estiske børn på med både tech-skills og startup-mentalitet. Der er ingen læreplaner eller kedelige eksamener, men 3D…

Det minder om en blanding af X Factor og Den store bagedyst, og det lægger på 15. år gaderne øde i Estland. Velkommen til tv-talentshowet Rakett69,…

Estland har rykket sig ufattelig langt de seneste 30 år – men hvad skal der ske nu? En af udfordringerne er, at Estland kommer til at mange hænder og…