Så slap jeg for lampe-åget

Farvel og tak

Nærværende bagside er min sidste som skribent på Bagsiden og redaktør af Prosabladet. Tak for tålmodighed og interesse fra jer, læserne, gennem de 10 år og de bedste ønsker for fremtiden.
kwn

 

Tålmodige læsere af Prosabladet har været tvangsindlagt til at høre om mine gentagne lampe-kvababbelser. Det startede for mere end et år siden med indmarchen af et antal LED-lys i mit køkkens to lamper. Standarden var Osrams ZigBee-baserede Lightify-standard, som Philips godt et år tidligere havde sørget for at gøre inkompatibel med sit konkurrerende Hue-system, som jeg havde i forvejen.

Nu i januar vekslede jeg så mit nytårsforsæt om at koble de to uforenelige systemer sammen med et praktisk forsøg. På bloggen lampeguru.dk, havde jeg nemlig læst mig til, at Philips på grund af mange rasende brugere igen havde gjort det muligt at anvende Osrams Lightify-LED’er i Hue-systemer.

Først skulle jeg imidlertid finde ud af, hvordan man nulstiller en Osram-LED: Der skal tændes og slukkes for pæren i fem-sekunders intervaller fem gange! Med den selvlærte tilføjelse, at det er vigtigt at lægge et par sekunder til intervallet, når pæren aktiveres den femte gang. Et kort blink fra pæren er et signal om, at den nu kan bruges sammen med Philips' Hue-switch. Efterfølgende gik det godt med at føje LED-pærerne til Philips-systemet. Altså de ni ud af de ti. I skrivende stund bøvler jeg med den sidste.

Jeg benyttede også lejligheden til at anvende heftige 500 kroner på en Philips-lysdæmper af nyeste kinetiske standard. Det kræver ikke endnu et irriterende knap-batteri, men anvender strømmen, som min finger genererer ved at trykke på en mekanisk knap. Det er godt. Og nu fungerer det meste efter min oprindelige hensigt

Har du lyst til at overtage min tiloversblevne Lightify-switch? Så donerer jeg den gerne væk mod af få den bedste historie om, hvad du vil bruge den til.


Læs også...

De store blev rigere og mere magtfulde, men nedenunder brød et oprør også igennem fra lovgivere og bekymrede borgere. "Brainrot" blev årets ord i…

Måske har Microsoft knækket koden til, at vi kan få AI lokalt i smartdevices. I dag er strømforbruget alt, alt for massivt. Tilsæt optiske chips, og…

En gruppe IT-undervisere har lavet seks nye spil, der skal øge danskernes viden om cybersikkerhed. Spillene er et nyt og underholdende værktøj, der…

Forskere går sammen med erhvervslivet om et nyt center, der skal understøtte fabrikation af mikrochips i Danmark. Det nye center ligger på DTU, og det…

Som de fleste forhåbentlig ved, så må din arbejdsgiver ikke spørge ind til, hvad du fejler, når du melder dig syg. Men hvis du selv fortæller det,…

Et forsøg hos Google betyder, at fagforeninger ikke dukker op i en række brugeres søgeresultater. Situationen rejser kritik både på Christiansborg og…

Hver dag logger 100 millioner brugere ind på det sociale medie Threads. Mediet er en del af Meta, og det blev lanceret i 2023.

En ny form for IT-uddannelse åbner op for, at flere kan blive softwareingeniører. Næste år kan man nemlig søge ind på en trainee-uddannelse hos VIA…

Google tager syvmileskridt mod kvantecomputeren med chippen Willow, TikTok forurener ifølge undersøgelse mest af sociale medier – lige så meget som…

Hvordan er magthierarkiet i det danske tech-miljø? Det forsøger en ny analyse at give svaret på – og umiddelbart er det ikke tekniske profiler, der…