TEMA

Supporter i klemme

Jeg er mega passioneret omkring mit arbejde. Jeg får rigtig meget ros fra mine kolleger, og jeg synes selv, jeg er god til det. Men indimellem kommer jeg i klemme med mig selv.

For eksempel har jeg fri i dag. Men jeg arbejder faktisk, fordi jeg lavede noget i går, som jeg ikke blev færdig med. Jeg synes, det er spændende, og jeg vil gerne have det færdigt. Men jeg bliver også lidt sur på mig selv, for det kan faktisk vente.
- Mai-Britt Bak Buus

Vi er en global virksomhed med kolleger i Nord­irland, Letland, Brasilien, USA og Kina, og i disse år ekspanderer firmaet helt vildt. Jeg er i et 24-timers fleksjob, så jeg skal gå klokken 14. Men jeg kan ikke bare sige, at jeg kun arbejder om dagen, for så er der nogle af mine kolleger, som aldrig får support. Så vi har aftalt, at det foregår klokken 22, hvis der er brug for det. Jeg arbejder i snit en aften om ugen en til tre timer. Jeg er B-menneske og har en regel om, at jeg møder senere, hvis jeg har siddet sent. Så det går, men folk kan da godt finde på at sige: "Nå, kommer du dinglende her klokken 10 om formiddagen?". Dengang jeg havde små børn, var det en udfordring. For så kom jeg sent i seng og skulle meget tidligt op. Jeg har mange gange sagt til min chef: "Det her stikker af". Jeg ville gerne have, de meldte ud, at det ikke var en selvfølge, at Mai-Britt sad der hver aften. Så kunne chefen sige: "Du kan da bare lade være". Men det kan jeg jo ikke bare. For så passer jeg ikke mit arbejde. Jeg har lige fået en support-kollega, men i 24 år har jeg været alene om at supportere omkring 150 kolleger. 

Vi supportere har et gen, som handler om, at vi gerne vil hjælpe. Jeg har sommetider været ved at knække. For jeg har aldrig nogen sinde haft oplevelsen af, at jeg kom i bund. Der er altid nogle ting, jeg ikke når, og det er jeg ikke ret god til. Det plager mig at gå hjem klokken 14, hvis der ligger en hastebesked fra en kollega, som skriver: ’"Please, can you help me?". Det er en kamp, man har med selv. 

Jeg har et iltert temperament og kan godt skælde rigtig meget ud. Det gør, at der bliver åbnet lidt for ventilen. En anden måde at komme af med aggressioner på er ved at lave handy-arbejde og slå nogle søm i. Det hjælper. Jeg er ikke god til at sige fra, men jeg øver mig. Jeg har lavet et regelsæt for mig selv. Jeg arbejder aldrig mere end to aftner om ugen. Og hvis jeg arbejder sent en aften, arbejder jeg hjemme og tager det lidt roligt eller møder senere dagen efter. 

Man vil så gerne give noget tilbage, når kolleger anerkender en og siger, at man er skidegod. Men der må også være en grænse. Og det er mig selv, der er nødt til at sige stop. 

Mai-Britt Bak Buus, 59 år 
ERP-supporter i mellemstor produktionsvirksomhed. 
Gift og mor til to voksne børn.

> Gode råd og 5 vigtige spørgsmål til dig der arbejde hjemme


Læs også...

Fra Baltikums største sciencepark i udkanten af Tallinn sikrer Tehnopol, at hundredvis af startups kommer flyvefærdigt ud i virkeligheden. De får…

Estiske børn og unge får praktisk talt tech ind med modermælken, da it og tech-gadgets er en helt central del af hverdagen i både børnehaver,…

I Estland har borgerne kunne stemme digitalt siden 2005. Der har været kritik og debat, men i dag er det mere end halvdelen af esterne, der bruger…

Hvis man i Estland gerne vil skifte spor i sin karriere, er der en lang række muligheder for at videreuddanne sig inden for it. Skoler og online…

I denne udgave af PROSAbladet har vi lavet et tema-nummer om Estland. Det er sjældent, at vi giver så meget spalteplads til et tema – men det baltiske…

Pulserende krea-værksted klæder estiske børn på med både tech-skills og startup-mentalitet. Der er ingen læreplaner eller kedelige eksamener, men 3D…

Det minder om en blanding af X Factor og Den store bagedyst, og det lægger på 15. år gaderne øde i Estland. Velkommen til tv-talentshowet Rakett69,…

Estland har rykket sig ufattelig langt de seneste 30 år – men hvad skal der ske nu? En af udfordringerne er, at Estland kommer til at mange hænder og…

Hobbyuddannelser i tech kun for piger og fællesskaber for tech-kvinder skal ændre på, at kun 25 procent af it-specialisterne i Estland er kvinder. Det…

Estiske iværksættere har skabt en online-uddannelse uden lærere, som på 12 måneder skal hjælpe med at uddanne it-specialister til virksomhederne.…