Foto: Unsplash

KUNSTIG INTELLIGENS

Taskforce: Kunstig intelligens skal frigøre tid til det vigtige

De offentlige myndigheder skal frem mod 2035 have frigjort mindst 50 mio. timer – hvilket svarer til 30.000 årsværk – ved at bruge kunstig intelligens.


Mere tid, mindre administration og bedre kvalitet. 

Det er i hovedtræk de tre ting, som det offentlige skal bruge kunstig intelligens til. 

Sådan lyder det i hvert fald i en ny vision fra Den Digitale Taskforce for kunstig intelligens, som har fået til opgave at lægge linjerne for brugen af AI i det offentlige. 

Taskforcen er nedsat på tværs af staten, KL og regionerne, og hovedbudskabet fra eksperterne er, at kunstig intelligens skal frigøre mere tid til det vigtige. 

Konkret kommer taskforcen med tre målsætninger: 

  1. En effektiv og innovativ offentlig sektor: Brug af kunstig intelligens i vores opgaver og organisering sikrer, at ressourcerne anvendes der, hvor de giver mest værdi, samt at der løbende udvikles nye løsninger og services. Det skal frigøre ressourcer bl.a. der, hvor der mangler arbejdskraft.
  2. Skræddersyet og nem interaktion med offentlige myndigheder: Brug af kunstig intelligens i vores opgaver og organisering gør borgere og virksomheders møde med den offentlige sektor nemmere, mere enkelt og mere personligt.
  3. Forstærket faglighed og kerneopgaven i fokus: Brug af kunstig intelligens i vores opgaver og organisering forstærker de offentlige ansattes faglighed og understøtter, at de har er mere tid til bl.a. borger- og virksomhedsrettede opgaver.


Frem mod 2035 er det ambitionen, at kunstig intelligens skal frigøre mindst 50 mio. timer, hvilket svarer til mindst 30.000 årsværk, hos de offentlige myndigheder. 

"Kunstig intelligens skal være med til at sikre fremtidens offentlige sektor. Der skal skabes mere tid til nærvær, omsorg og relationer. Det kræver ambitiøse mål. Derfor er jeg rigtig glad for, at vi i fællesskab er blevet enige om, at vi frem mod 2035 skal frigøre ressourcer, så der kan blive mere tid til de vigtige og nære opgaver," siger digitaliseringsminister Caroline Stage i en meddelelse og fortsætter: 

"Vi skal turde at gå forrest i et hastigt tempo, når det gælder om at implementere løsninger, der virker og øger effektiviteten."


Læs også...

Det var en helt ny fornemmelse, da Søren tidligere på året blev ramt af stress, for han havde aldrig oplevet stresssymptomer før. Søren har arbejdet i…

I 1999 havnede Berit Søgaard mere eller mindre tilfældigt i IT-branchen, og hun har arbejdet her lige siden. I dag er hun compliancedirektør i Visma,…

Nettet er proppet til randen med websider, som kan hjælpe dig med det ene eller andet eller har så nørdet viden, at de med fordel kan besøges.

Unge tech-folk fortæller om deres håb og drømme for fremtiden. Danske virksomheder kigger mod et tysk eksporteventyr. Forfatter sætter spot på Kina og…

26-årige Francesca Tremulo rejste til Danmark fra Italien for tre år siden for at realisere drømmen om en fremtid i spilbranchen. Hun er uddannet…

Kinas tech fungerer og er udviklet i benhård konkurrence til at være bedst og billigst. Talentmassen er enorm, og der er prestige og attraktive…

Alberte Viendahl er 25 år og har læst multimediedesign på KEA. Hun er blevet vild med at kode og nørde, og nu vil hun gerne tage en top up-uddannelse…

Benjamin Elias Harris er 27 år, og han har gået på datamatikerlinjen på KEA. Han startede egentlig med at læse engelsk på Københavns Universitet, men…

28-årige Yousra Diab arbejdede i flere år som socialrådgiver, inden hun tog springet og startede på datamatikeruddannelsen. Det har været svært at…

26-årige Sophie Ankjær Andersen har læst multimediedesign på KEA. Hun drømmer om, at hun i fremtiden skal tage sit arbejde med til Bali og arbejde…