Foto: Scanpix

Teknologipagt: Flere digitale arbejdspladser

Hvert fjerde nye job, der bliver skabt i den private sektor, kræver kompetencer inden for teknologi, it og naturvidenskab, og andelen er stigende. Derfor har regeringen etableret et nyt Teknologipagtråd, som skal få flere danskere til at arbejde og uddanne sig inden for digitale og tekniske fag, og flere end 80 virksomheder og uddannelser har tilsluttet sig teknologipagten.

Hele fire ministre var med, da teknologipagten blev præsenteret 24. april – erhvervsminister Brian Mikkelsen (K), uddannelses- og forskningsminister Søren Pind (V), undervisningsminister Merete Riisager (LA) og beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V).

– Private og offentlige aktører må arbejde sammen i nye partnerskaber og inspirere hinanden, hvis kompetenceløftet skal lykkes, siger André Rogaczewski, der er formand for rådet og direktør i Netcompany.

Blandt de øvrige medlemmer er Mads Tofte, der er rektor for IT-Universitetet, Christian Mathiasen, rektor for Erhvervsakademi Aarhus, og Erik Knudsen, rektor for University College Lillebælt.

Samtidig har regeringen stiftet Digital Hub Denmark, som er et offentligt-privat partnerskab, der skal bidrage til, at Danmark er blandt de førende digitale vækstmiljøer i Europa inden for kunstig intelligens, Big Data og Internet of Things.

– Data er i dag det vigtigste råstof, og Danmark skal med i pionerfeltet på kunstig intelligens og anden ny teknologi, siger formanden, Peter Kogut.


Læs også...

Ole Tange, it-politisk rådgiver i PROSA, har i denne uge indsendt en klage over Danmarks Radio til Datatilsynet. Det skyldes DRs krav om obligatorisk…

Er du på jagt efter et nyt job i it-branchen? Og er du i tvivl om, hvad virksomhederne især kigger efter? PROSAbladet har spurgt en række…

Fra Baltikums største sciencepark i udkanten af Tallinn sikrer Tehnopol, at hundredvis af startups kommer flyvefærdigt ud i virkeligheden. De får…

Estiske børn og unge får praktisk talt tech ind med modermælken, da it og tech-gadgets er en helt central del af hverdagen i både børnehaver,…

I Estland har borgerne kunne stemme digitalt siden 2005. Der har været kritik og debat, men i dag er det mere end halvdelen af esterne, der bruger…

Hvis man i Estland gerne vil skifte spor i sin karriere, er der en lang række muligheder for at videreuddanne sig inden for it. Skoler og online…

I denne udgave af PROSAbladet har vi lavet et tema-nummer om Estland. Det er sjældent, at vi giver så meget spalteplads til et tema – men det baltiske…

Pulserende krea-værksted klæder estiske børn på med både tech-skills og startup-mentalitet. Der er ingen læreplaner eller kedelige eksamener, men 3D…

Det minder om en blanding af X Factor og Den store bagedyst, og det lægger på 15. år gaderne øde i Estland. Velkommen til tv-talentshowet Rakett69,…

Estland har rykket sig ufattelig langt de seneste 30 år – men hvad skal der ske nu? En af udfordringerne er, at Estland kommer til at mange hænder og…