Foto: Scanpix

Teknologipagt: Flere digitale arbejdspladser

Hvert fjerde nye job, der bliver skabt i den private sektor, kræver kompetencer inden for teknologi, it og naturvidenskab, og andelen er stigende. Derfor har regeringen etableret et nyt Teknologipagtråd, som skal få flere danskere til at arbejde og uddanne sig inden for digitale og tekniske fag, og flere end 80 virksomheder og uddannelser har tilsluttet sig teknologipagten.

Hele fire ministre var med, da teknologipagten blev præsenteret 24. april – erhvervsminister Brian Mikkelsen (K), uddannelses- og forskningsminister Søren Pind (V), undervisningsminister Merete Riisager (LA) og beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V).

– Private og offentlige aktører må arbejde sammen i nye partnerskaber og inspirere hinanden, hvis kompetenceløftet skal lykkes, siger André Rogaczewski, der er formand for rådet og direktør i Netcompany.

Blandt de øvrige medlemmer er Mads Tofte, der er rektor for IT-Universitetet, Christian Mathiasen, rektor for Erhvervsakademi Aarhus, og Erik Knudsen, rektor for University College Lillebælt.

Samtidig har regeringen stiftet Digital Hub Denmark, som er et offentligt-privat partnerskab, der skal bidrage til, at Danmark er blandt de førende digitale vækstmiljøer i Europa inden for kunstig intelligens, Big Data og Internet of Things.

– Data er i dag det vigtigste råstof, og Danmark skal med i pionerfeltet på kunstig intelligens og anden ny teknologi, siger formanden, Peter Kogut.