Tor Messenger-projekt indstilles

I 2015 startede Tor-projektet udviklingen af Tor Messenger, som anvendte Tor-netværket til at understøtte en krypteret chat-klient. Målet var at få en brugervenlig cross-platform chat-klient, der kunne køre på Jabber, IRC, Google Talk, Facebook, Twitter og andre platforme, uden at brugeren skulle bekymre sig om konfigurering og opsætning.

Nu har Tor-projektet valgt at nedlægge projektet.

Tor Messenger kom aldrig længere end til en betaversion, hvilket ifølge folkene bag projektet især skyldes tre forhold: Dels byggede Tor Messenger på open source-produktet Instantbird, som ikke længere vedligeholdes af udviklerne. Dels var arkitekturen for Tor Messenger baseret på en central client-server-arkitektur, hvor det ikke kunne undgås, at metadata om kommunikation ville være synlig: Hvem deltager i en chat, hvornår fandt kommunikationen sted, og hvem kommunikerer mest med hinanden. Den sidste årsag til, at Tor Messenger aldrig kom over betamuren, listes som den sidste på Tor-projektets hjemmeside, men det er formentlig den største. Tor-projektet havde ikke nok ressourcer til at fuldføre projektet.

Som det formuleres på Tor-projektets website: ”Tor Messenger var stadig i beta, og vi havde aldrig gennemført en ekstern audit (vi havde to interne audits udført af Tor udviklere). Vi ignorerede brugerønsker og fejlrapporter grundet de begrænsede ressourcer, vi kunne allokere til projektet. Under de omstændigheder besluttede vi, at det var bedre at nedlægge projektet end at frigive et ufærdigt produkt.”

Tor-projektet beklager, at der ikke er mange alternativer, men henviser til CoyIM, hvis man vil anvende Jabber som transportlag. På CoyIM's website står dog, at CoyIM ikke bør bruges til noget sensitivt endnu, da CoyIM endnu ikke har været gennem en audit.

På Tor-projektets website diskuteres andre muligheder som eksempelvis Signal, Telegram, Ricochet og andre krypterede chatmuligheder: https://blog.torproject.org/sunsetting-tor-messenger

dmy


Læs også...

Der mangler et opgør og nye alternativer til techgiganternes forretningsmodel, som fremmer hadtale. Tag jer sammen og kom i gang, lyder det fra Maia…

Hatespeech, antifeminisme og manosfære er blevet forrygende forretningsmodeller for influencers på sociale medier. De har fået godt tag i unge mænd…

Tobias Fonsmark har aldrig før oplevet så stor interesse for datasikkerhed og open source. På tværs af europæiske grænser vokser nye initiativer frem.…

To danske forskere har fået 21 millioner kroner til at etablere det første center i verden, som skal forske i effekterne, når kunstig intelligens…

Er din arbejdsgiver blevet opkøbt af en anden virksomhed? Her vil du som ansat have nogle særlige rettigheder – bliv klogere her.

Sven Uhrenholdt Frenzel er 31 år og arbejder som systemarkitekt hos Banedanmark.

Tusindvis af børn og unge ser med, når William Karlberg og hans kolleger tager politiuniformen på og livestreamer en gamingaften eller lægger en…

PROSA kæmper for en 30 timers arbejdsuge, for det vil komme både den enkelte, virksomhederne og samfundet til gode. Samtidig trænger fagforeningerne…

Vores samfund er ikke gearet til en 30 timers arbejdsuge, og derfor risikerer medarbejdere på nedsat tid at komme i problemer, hvis de på et tidspunkt…

"Arbejd, arbejd!" synger Bikstok Røgsystem intenst. Men er sandheden, at vi skal arbejde mer', mer' og endnu mer'? I øjeblikket er vores arbejdsliv…