Tor Messenger-projekt indstilles

I 2015 startede Tor-projektet udviklingen af Tor Messenger, som anvendte Tor-netværket til at understøtte en krypteret chat-klient. Målet var at få en brugervenlig cross-platform chat-klient, der kunne køre på Jabber, IRC, Google Talk, Facebook, Twitter og andre platforme, uden at brugeren skulle bekymre sig om konfigurering og opsætning.

Nu har Tor-projektet valgt at nedlægge projektet.

Tor Messenger kom aldrig længere end til en betaversion, hvilket ifølge folkene bag projektet især skyldes tre forhold: Dels byggede Tor Messenger på open source-produktet Instantbird, som ikke længere vedligeholdes af udviklerne. Dels var arkitekturen for Tor Messenger baseret på en central client-server-arkitektur, hvor det ikke kunne undgås, at metadata om kommunikation ville være synlig: Hvem deltager i en chat, hvornår fandt kommunikationen sted, og hvem kommunikerer mest med hinanden. Den sidste årsag til, at Tor Messenger aldrig kom over betamuren, listes som den sidste på Tor-projektets hjemmeside, men det er formentlig den største. Tor-projektet havde ikke nok ressourcer til at fuldføre projektet.

Som det formuleres på Tor-projektets website: ”Tor Messenger var stadig i beta, og vi havde aldrig gennemført en ekstern audit (vi havde to interne audits udført af Tor udviklere). Vi ignorerede brugerønsker og fejlrapporter grundet de begrænsede ressourcer, vi kunne allokere til projektet. Under de omstændigheder besluttede vi, at det var bedre at nedlægge projektet end at frigive et ufærdigt produkt.”

Tor-projektet beklager, at der ikke er mange alternativer, men henviser til CoyIM, hvis man vil anvende Jabber som transportlag. På CoyIM's website står dog, at CoyIM ikke bør bruges til noget sensitivt endnu, da CoyIM endnu ikke har været gennem en audit.

På Tor-projektets website diskuteres andre muligheder som eksempelvis Signal, Telegram, Ricochet og andre krypterede chatmuligheder: https://blog.torproject.org/sunsetting-tor-messenger

dmy


Læs også...

En gruppe IT-undervisere har lavet seks nye spil, der skal øge danskernes viden om cybersikkerhed. Spillene er et nyt og underholdende værktøj, der…

Forskere går sammen med erhvervslivet om et nyt center, der skal understøtte fabrikation af mikrochips i Danmark. Det nye center ligger på DTU, og det…

Som de fleste forhåbentlig ved, så må din arbejdsgiver ikke spørge ind til, hvad du fejler, når du melder dig syg. Men hvis du selv fortæller det,…

Et forsøg hos Google betyder, at fagforeninger ikke dukker op i en række brugeres søgeresultater. Situationen rejser kritik både på Christiansborg og…

Hver dag logger 100 millioner brugere ind på det sociale medie Threads. Mediet er en del af Meta, og det blev lanceret i 2023.

En ny form for IT-uddannelse åbner op for, at flere kan blive softwareingeniører. Næste år kan man nemlig søge ind på en trainee-uddannelse hos VIA…

Google tager syvmileskridt mod kvantecomputeren med chippen Willow, TikTok forurener ifølge undersøgelse mest af sociale medier – lige så meget som…

Hvordan er magthierarkiet i det danske tech-miljø? Det forsøger en ny analyse at give svaret på – og umiddelbart er det ikke tekniske profiler, der…

Nye principper skal sikre, at vi ikke lægger hele vores fremtid i hænderne på tech-giganterne. "Tech-giganterne har primært fokus på teknologiske…

Kommunerne har ikke ressourcer nok, når det gælder IT-sikkerhed, og derfor er de uhyre sårbare. Det viser en ny analyse, som ifølge professor i…