Udsigt til mere pålidelig kryptering

Kvaliteten af generering af vilkårlige tal har altid spillet en stor rolle for it-sikkerhed og kryptering. Men hvor sikker kan man være på, at de vilkårligt genererede tal nu også er vilkårlige?

Særligt efter Edward Snowdens afsløringer af, at nogle krypteringsprodukter bevidst har indbygget randomiserings-funktioner af lav kvalitet, som gør det nemmere at bryde krypteringen, har interessen for sikre implementeringsmetoder taget fart.

Nu har David Zuckerman og Eshan Chattopadhyay, to forskere fra University of Texas, imidlertid offentliggjort en algoritme, der af nogle eksperter betegnes som et gennembrud på vejen til solid kryptering. Metoden er beskrevet i deres afhandling, “Explicit Two-Source Extractors and Resilient Functions”.

Kort fortalt kan forskerne i afhandlingen påvise, at man kan opnå nem og pålidelig generering af tilfældige tal ved at kombinere to lavkvalitetskilder til nummergenerering. Forudsætningen er, at de to kilder er uafhængige og ikke har nogle korrelationer. Fordelen ved metoden er, at den kræver mindre beregningskraft og medfører en højere kvalitet af den nødvendige vilkårlighed under talgenereringen.
Forskernes afhandling kan ses på http://eccc.hpi-web.de/report/2015/119/.
kwn


Læs også...

Hvor kommer hackerne fra? Hvad har krigen i Ukraine betydet for cyberkriminaliteten? Og hvor godt rustede er vi egentlig mod truslerne?…

Vi har set flere eksempler på, at virksomhedsplatforme misbruger begrebet 'selvstændig' for at undgå omkostninger til for eksempel løn under sygdom og…

Hvis du er blevet sagt op eller selv har valgt at fratræde en stilling, så har du mulighed for at få fri med løn til den nødvendige jobsøgning og til…

Uddannelse i it-arkitektur samler programmering, design og forretningsforståelse under en paraply. Den er skræddersyet til mange virksomheders krav og…

Ny forskning peger på, at du selv kan gøre en del for at forebygge demens. I det hele taget har de senere års forskning fokuseret på, hvad både kost,…

Prøv dig frem. Der er nemlig forskel på, hvad man lærer på universitetet, og hvad man anvender i praksis, når man står i et datacenter. Det fortæller…

En gruppe it-specialister sørger for, at vi overhovedet kan bruge internettet uden at sidde fast i trafikpropper eller ryge de forkerte steder hen. De…

I december 2023 startede 25-årige Emil i cyberværnepligten på Ryes Kaserne i Fredericia. Han håber, at han med den særlige værnepligt i bagagen kan…

Når det hele brænder, og et hackerangreb er i gang, bevarer Christian Henriksen roen og overblikket – det har han nemlig lært i Forsvaret, hvor han…

For fire år siden startede de første cyberværnepligtige i Forsvaret, og nu er hold otte i gang på kasernen i Fredericia. Forløbet klæder de unge på…