Udsigt til mere pålidelig kryptering

Kvaliteten af generering af vilkårlige tal har altid spillet en stor rolle for it-sikkerhed og kryptering. Men hvor sikker kan man være på, at de vilkårligt genererede tal nu også er vilkårlige?

Særligt efter Edward Snowdens afsløringer af, at nogle krypteringsprodukter bevidst har indbygget randomiserings-funktioner af lav kvalitet, som gør det nemmere at bryde krypteringen, har interessen for sikre implementeringsmetoder taget fart.

Nu har David Zuckerman og Eshan Chattopadhyay, to forskere fra University of Texas, imidlertid offentliggjort en algoritme, der af nogle eksperter betegnes som et gennembrud på vejen til solid kryptering. Metoden er beskrevet i deres afhandling, “Explicit Two-Source Extractors and Resilient Functions”.

Kort fortalt kan forskerne i afhandlingen påvise, at man kan opnå nem og pålidelig generering af tilfældige tal ved at kombinere to lavkvalitetskilder til nummergenerering. Forudsætningen er, at de to kilder er uafhængige og ikke har nogle korrelationer. Fordelen ved metoden er, at den kræver mindre beregningskraft og medfører en højere kvalitet af den nødvendige vilkårlighed under talgenereringen.
Forskernes afhandling kan ses på http://eccc.hpi-web.de/report/2015/119/.
kwn


Læs også...

Microsoft starte en atomreaktor op igen for at give grøn strøm til deres datacentre, specielt dem med AI. Hvis det reelt går igennem og de får startet…

En ny feature i et af Googles AI-værktøjer gør det muligt at lave en podcast på få minutter. Featuren er så nem at bruge, at den egentlig ikke behøver…

Millioner af udviklere verden over bruger hver dag JavaScript – men hvorfor er programmeringssproget blevet så populært? PROSAbladet har talt med…

Et nyt projekt indsamler danske stemmer for at sikre, at AI-løsninger fremover også kan tale med dialekter. Du kan også donere din stemme, skriver DR.…

I dag lever Andreas Green Rasmussen af at finde dygtige iværksættere, han kan investere i. Men han har også selv flere startups på CV'et – og han ved,…

Ugly Duckling Ventures er en dansk venturefond, der håber at finde de startups, som bliver store milliardforretninger. Men hvad er en venturefond…

Der findes et hav af muligheder, når du som iværksætter skal finde finansiering til din startup. PROSAbladet guider dig til otte steder, hvor du kan…

Tech-giganterne er stadig i front, når it-studerende skal rangere populære arbejdspladser. Til gengæld har de store konsulenthuse taget et stort dyk…

Nye løsninger, en fælles dataplatform og et digitalt innovationscenter. Det er tre af hovedpunkterne i regeringens nye udspil, der skal sætte skub…

I den lille, amerikanske by Granbury i Texas summer en bitcoin-mine så meget, at borgerne i byen bliver syge.