Udsigt til mere pålidelig kryptering

Kvaliteten af generering af vilkårlige tal har altid spillet en stor rolle for it-sikkerhed og kryptering. Men hvor sikker kan man være på, at de vilkårligt genererede tal nu også er vilkårlige?

Særligt efter Edward Snowdens afsløringer af, at nogle krypteringsprodukter bevidst har indbygget randomiserings-funktioner af lav kvalitet, som gør det nemmere at bryde krypteringen, har interessen for sikre implementeringsmetoder taget fart.

Nu har David Zuckerman og Eshan Chattopadhyay, to forskere fra University of Texas, imidlertid offentliggjort en algoritme, der af nogle eksperter betegnes som et gennembrud på vejen til solid kryptering. Metoden er beskrevet i deres afhandling, “Explicit Two-Source Extractors and Resilient Functions”.

Kort fortalt kan forskerne i afhandlingen påvise, at man kan opnå nem og pålidelig generering af tilfældige tal ved at kombinere to lavkvalitetskilder til nummergenerering. Forudsætningen er, at de to kilder er uafhængige og ikke har nogle korrelationer. Fordelen ved metoden er, at den kræver mindre beregningskraft og medfører en højere kvalitet af den nødvendige vilkårlighed under talgenereringen.
Forskernes afhandling kan ses på http://eccc.hpi-web.de/report/2015/119/.
kwn


Læs også...

​​​​​​​Penge og vækst. De to ting er ofte øverst på listen, når det handler om, hvorfor man driver en virksomhed. Og bevares, hos Ghost Ship Games vil…

Millionerne trillede ind, da Søren Lundgaard solgte Ghost Spil Games. Han havde opnået det ypperste, og drømmen om at skabe et succesfuldt spil var…

Gaming kan meget godt for socialisering, fællesskab og interesse for IT. Hvorfor skubbes unge piger over på sociale medier og væk fra spillene i de…

Blockchain er kommet i vælten, efter at kryptovaluta igen er kommet på alles læber. Men hvad er en blockchain, og hvordan arbejder man med den? PROSAs…

Camilla Lyngbo Wolden-Ræthinge lancerer snart et multiplayer-spil rettet primært mod piger. Hun savner en spiludvikling, som favner det emotionelle…

Er det irriterende, at man ofte bliver spurgt ind til sit køn, bare fordi man er kvinde og arbejder med tech? Nej, siger 26-årige Ida Thoft…

Da 26-årige Ida Thoft Christiansen startede med at studere software for syv år siden, var IT-branchen et slaraffenland af muligheder og gode…

Lautrupparken i Ballerup er blevet kendt som Danmarks svar på Silicon Valley. IT-virksomheder ligger side om side, og tusindvis af IT-folk har deres…

Lautrupparken i Ballerup har været et IT-mekka siden 1960'erne. Nogle IT-virksomheder – blandt andre Visma – har valgt at sige farvel og tak til…

Nonbinær. Queer. Pronominer. Der er mange begreber at holde styr på, når det gælder kønsidentitet og seksualitet. Vi gør dig klogere, så du ved, hvad…