"Godkendelsen af de nye IT-uddannelser i Vejle er en meget spændende og positiv nyhed," siger Michael Holm, der forbundssekretær i PROSA. Foto: Jakob Boserup

UDDANNELSE

Vejle skal være et nyt kraftcenter for IT-uddannelser

I 2026 åbner SDU et nyt campus i Vejle, som skal have fokus på IT- og STEM-uddannelser. Nu har uddannelses- og forskningsministeren godkendt de første otte uddannelser til universitetet.


Kunstig intelligens, datalogi, software engineering samt spil- og interaktionsteknologi.

Det vil man fremover kunne studere på et spritnyt universitetscampus, som er ved at blive opført i Vejle af Syddansk Universitet (SDU).

Det nye campus, der åbner i 2016, vil have et skarpt fokus på IT og andre STEM-uddannelser. 

Tirsdag har uddannelses- og forskningsminister Christina Egelund godkendt otte nye uddannelser – fire bacheloruddannelser og fire kandidatuddannelser – til det nye SDU Vejle. 

Ifølge Jens Ringsmose, der er rektor på SDU, er visionen, at SDU Vejle skal blive et "kraftcenter for IT- og STEM-uddannelser i Danmark". 

Det bliver interessant at følge udviklingen på SDU Vejle, som bliver et hotspot for tech- og IT-uddannelser.

Hos IT-fagforeningen PROSA tager man imod de nye uddannelsestilbud med åbne arme. 

"Godkendelsen af de nye IT-uddannelser i Vejle er en meget spændende og positiv nyhed," siger Michael Holm, forbundssekretær i PROSA, og fortsætter: 

"PROSA bakker op, om at der også bliver lagt tunge IT-uddannelser udenfor de store byer. Det bliver interessant at følge udviklingen på SDU Vejle, som bliver et hotspot for tech- og IT-uddannelser."

Uddannelser på engelsk 

De nye IT-uddannelser i Vejle vil være engelsksprogede, og det skal være med til at åbne uddannelserne op, lyder det. 

"I en verden under hastig forandring har vi brug for et dynamisk uddannelseslandskab, der kan følge med. Flere af de nye uddannelser bliver oprettet på engelsk, og dermed gør vi det attraktivt for flere internationale studerende at komme til landet og bidrage med nye idéer og evner til et arbejdsmarked, der i høj grad efterspørger kvalificeret arbejdskraft," siger uddannelses- og forskningsminister Christina Egelund i en meddelelse og fortsætter: 

"Jeg håber, at mange studerende vil gribe de nye muligheder for at uddanne sig inden for kunstig intelligens, cybersikkerhed eller andre af nye uddannelsesudbud, som nu er blevet godkendt."

Det er ikke kun SDU Vejle, der har fået godkendt nye uddannelser i dag. På listen over nye uddannelsestilbud kan man blandt andet også finde en professionsbachelor i cybersikkerhed i Esbjerg, Odense og Kolding. 

Uddannelsen er et nyt tiltag, som Københavns Erhvervsakademi (KEA) og Erhvervsakademi Aarhus fik godkendt i december.

Du kan se hele listen med nye uddannelser og uddannelsestilbud her.


Læs også...

Det var en helt ny fornemmelse, da Søren tidligere på året blev ramt af stress, for han havde aldrig oplevet stresssymptomer før. Søren har arbejdet i…

I 1999 havnede Berit Søgaard mere eller mindre tilfældigt i IT-branchen, og hun har arbejdet her lige siden. I dag er hun compliancedirektør i Visma,…

Nettet er proppet til randen med websider, som kan hjælpe dig med det ene eller andet eller har så nørdet viden, at de med fordel kan besøges.

Unge tech-folk fortæller om deres håb og drømme for fremtiden. Danske virksomheder kigger mod et tysk eksporteventyr. Forfatter sætter spot på Kina og…

26-årige Francesca Tremulo rejste til Danmark fra Italien for tre år siden for at realisere drømmen om en fremtid i spilbranchen. Hun er uddannet…

Kinas tech fungerer og er udviklet i benhård konkurrence til at være bedst og billigst. Talentmassen er enorm, og der er prestige og attraktive…

Alberte Viendahl er 25 år og har læst multimediedesign på KEA. Hun er blevet vild med at kode og nørde, og nu vil hun gerne tage en top up-uddannelse…

Benjamin Elias Harris er 27 år, og han har gået på datamatikerlinjen på KEA. Han startede egentlig med at læse engelsk på Københavns Universitet, men…

28-årige Yousra Diab arbejdede i flere år som socialrådgiver, inden hun tog springet og startede på datamatikeruddannelsen. Det har været svært at…

26-årige Sophie Ankjær Andersen har læst multimediedesign på KEA. Hun drømmer om, at hun i fremtiden skal tage sit arbejde med til Bali og arbejde…