Den lille grønne Android af det fineste drejede træ og hånddekoreret med omhyggelighed i detaljen har prydet redaktørens vindue, siden den blev foræret af ophavsmanden, John, som i årevis har nørdet med at omskabe sin Nørrebro-lejlighed til et intelligent hjem.

Vil du dele din faglighed?

For et par år siden havde jeg en af de sjoveste opgaver i mine snart 10 år som redaktør og journalist på Prosabladet. Jeg bad om et indblik i fritidsinteresser blandt jer PROSA-medlemmer og fik et helt pænt antal tilbagemeldinger retur. 

Jeg plukkede et overkommeligt antal og tog så på en lille landsdækkende tur, som førte mig helt hjem i jeres baghaver, værksteder og hjemmenørderi-kontorer. Jeres hobbyprojekter affødte en række besøgsartikler, hvor redaktionen så godt som muligt forsøgte at rapportere om alle mulige projekter, som, syntes vi selv, meget godt afspejlede den usædvanlige bredde, der ligger i mange af jeres interesser og faglighed. 

Digitale lokkedåser 

Lad mig lige nævne i flæng: John, som i sin lejlighed på Nørrebro råder over mængder af måleudstyr og et velforsynet værksted med drejebænk til træobjekter. Dengang arbejdede John på "projekt intelligent hjem", som blandt andet skulle sørge for at lukke de automatiske vinduer på en regnvejrsdag. Det var et projekt, som John ikke planlagde at afslutte overhovedet.

Så var der flyspotteren fra Sankt Petersborg, som med antennen ude af vinduet og boligen tæt på den lokale lufthavn fiskede efter flydata. Der var også den professionelle it-sikkerhedsekspert, som havde gjort det til sin hobby at bygge honeypots, som tiltrak ondsindede hackere, der som bier sværmede omkring det tillokkende sted og fik dem til at gå i fælden, så han kunne analysere deres adfærd og blive klogere på angrebsmønstre. Det var blot nogle af de underholdende eksperimenter, som vi kunne rapportere fra.

Nu vil vi på redaktionen gerne ud at finde flere delbare medlemsoplevelser. Inspireret af sidste runde vil vi dog ikke skelne særlig skarpt mellem det, du laver i dit professionelle arbejdsliv, og det, du hygger dig med i fritiden. Som vi opdagede sidst, har tingene det med at være beslægtede. Skulle du have en interesse, som ligger lysår fra dit professionelle liv, giv os gerne et praj.  Men ellers: Vil du fortælle om dine faglige passioner og dele praktiske aktiviteter til glæde for andre it-professionelle, så kigger redaktionen gerne forbi. 

Du kan kontakte os på prosabladet@prosa.dk.  


Læs også...

Ole Tange, it-politisk rådgiver i PROSA, har i denne uge indsendt en klage over Danmarks Radio til Datatilsynet. Det skyldes DRs krav om obligatorisk…

Er du på jagt efter et nyt job i it-branchen? Og er du i tvivl om, hvad virksomhederne især kigger efter? PROSAbladet har spurgt en række…

Fra Baltikums største sciencepark i udkanten af Tallinn sikrer Tehnopol, at hundredvis af startups kommer flyvefærdigt ud i virkeligheden. De får…

Estiske børn og unge får praktisk talt tech ind med modermælken, da it og tech-gadgets er en helt central del af hverdagen i både børnehaver,…

I Estland har borgerne kunne stemme digitalt siden 2005. Der har været kritik og debat, men i dag er det mere end halvdelen af esterne, der bruger…

Hvis man i Estland gerne vil skifte spor i sin karriere, er der en lang række muligheder for at videreuddanne sig inden for it. Skoler og online…

I denne udgave af PROSAbladet har vi lavet et tema-nummer om Estland. Det er sjældent, at vi giver så meget spalteplads til et tema – men det baltiske…

Pulserende krea-værksted klæder estiske børn på med både tech-skills og startup-mentalitet. Der er ingen læreplaner eller kedelige eksamener, men 3D…

Det minder om en blanding af X Factor og Den store bagedyst, og det lægger på 15. år gaderne øde i Estland. Velkommen til tv-talentshowet Rakett69,…

Estland har rykket sig ufattelig langt de seneste 30 år – men hvad skal der ske nu? En af udfordringerne er, at Estland kommer til at mange hænder og…