Den lille grønne Android af det fineste drejede træ og hånddekoreret med omhyggelighed i detaljen har prydet redaktørens vindue, siden den blev foræret af ophavsmanden, John, som i årevis har nørdet med at omskabe sin Nørrebro-lejlighed til et intelligent hjem.

Vil du dele din faglighed?

For et par år siden havde jeg en af de sjoveste opgaver i mine snart 10 år som redaktør og journalist på Prosabladet. Jeg bad om et indblik i fritidsinteresser blandt jer PROSA-medlemmer og fik et helt pænt antal tilbagemeldinger retur. 

Jeg plukkede et overkommeligt antal og tog så på en lille landsdækkende tur, som førte mig helt hjem i jeres baghaver, værksteder og hjemmenørderi-kontorer. Jeres hobbyprojekter affødte en række besøgsartikler, hvor redaktionen så godt som muligt forsøgte at rapportere om alle mulige projekter, som, syntes vi selv, meget godt afspejlede den usædvanlige bredde, der ligger i mange af jeres interesser og faglighed. 

Digitale lokkedåser 

Lad mig lige nævne i flæng: John, som i sin lejlighed på Nørrebro råder over mængder af måleudstyr og et velforsynet værksted med drejebænk til træobjekter. Dengang arbejdede John på "projekt intelligent hjem", som blandt andet skulle sørge for at lukke de automatiske vinduer på en regnvejrsdag. Det var et projekt, som John ikke planlagde at afslutte overhovedet.

Så var der flyspotteren fra Sankt Petersborg, som med antennen ude af vinduet og boligen tæt på den lokale lufthavn fiskede efter flydata. Der var også den professionelle it-sikkerhedsekspert, som havde gjort det til sin hobby at bygge honeypots, som tiltrak ondsindede hackere, der som bier sværmede omkring det tillokkende sted og fik dem til at gå i fælden, så han kunne analysere deres adfærd og blive klogere på angrebsmønstre. Det var blot nogle af de underholdende eksperimenter, som vi kunne rapportere fra.

Nu vil vi på redaktionen gerne ud at finde flere delbare medlemsoplevelser. Inspireret af sidste runde vil vi dog ikke skelne særlig skarpt mellem det, du laver i dit professionelle arbejdsliv, og det, du hygger dig med i fritiden. Som vi opdagede sidst, har tingene det med at være beslægtede. Skulle du have en interesse, som ligger lysår fra dit professionelle liv, giv os gerne et praj.  Men ellers: Vil du fortælle om dine faglige passioner og dele praktiske aktiviteter til glæde for andre it-professionelle, så kigger redaktionen gerne forbi. 

Du kan kontakte os på prosabladet@prosa.dk.  


Læs også...

Hvor kommer hackerne fra? Hvad har krigen i Ukraine betydet for cyberkriminaliteten? Og hvor godt rustede er vi egentlig mod truslerne?…

Vi har set flere eksempler på, at virksomhedsplatforme misbruger begrebet 'selvstændig' for at undgå omkostninger til for eksempel løn under sygdom og…

Hvis du er blevet sagt op eller selv har valgt at fratræde en stilling, så har du mulighed for at få fri med løn til den nødvendige jobsøgning og til…

Uddannelse i it-arkitektur samler programmering, design og forretningsforståelse under en paraply. Den er skræddersyet til mange virksomheders krav og…

Ny forskning peger på, at du selv kan gøre en del for at forebygge demens. I det hele taget har de senere års forskning fokuseret på, hvad både kost,…

Prøv dig frem. Der er nemlig forskel på, hvad man lærer på universitetet, og hvad man anvender i praksis, når man står i et datacenter. Det fortæller…

En gruppe it-specialister sørger for, at vi overhovedet kan bruge internettet uden at sidde fast i trafikpropper eller ryge de forkerte steder hen. De…

I december 2023 startede 25-årige Emil i cyberværnepligten på Ryes Kaserne i Fredericia. Han håber, at han med den særlige værnepligt i bagagen kan…

Når det hele brænder, og et hackerangreb er i gang, bevarer Christian Henriksen roen og overblikket – det har han nemlig lært i Forsvaret, hvor han…

For fire år siden startede de første cyberværnepligtige i Forsvaret, og nu er hold otte i gang på kasernen i Fredericia. Forløbet klæder de unge på…