Webopfinder vil give brugerne datakontrol og privacy

Det Kongelige Teater i København dannede den 18. maj en fornem ramme om en tale af opfinderen af World Wide Web (WWW), Sir Tim Berners-Lee. Berners-Lee er leder af W3C-konsortiet, som definerer de gældende standarder for WWW, og han  udpegede i sin efterfølgende dialog med en spørgelysten samling it-professionelle privacy og kontrol over egne data som et af tre vigtige og aktuelle spørgsmål, der skal sikre en fortsat udvikling af WWW. Til formålet står web-skaberen i spidsen for et MIT-baseret forskningsprojekt ved navn Solid (afledt af termen “social linked data”). Solid baserer sig på en samling konventioner og værktøjer, som kan anvendes til at bygge decentraliserede sociale applikationer. Hensigten er, at Solid skal være modulært opbygget og læne sig op ad eksisterende W3C-standarder og protokoller. Han opfordrede alle interesserede udviklere til at besøge https://solid.mit.edu/ for at få detaljerede informationer om projektet. Prosabladet bringer mere om webopfinderens besøg i Danmark, når bladet er tilbage efter sommerferien, i starten af august.

Bør det være en menneskeret at have adgang til internettet?

– Ja, lød den korte udgave af Tim Berners-Lees svar under spørgerunden efter hans tale i Det Kongelige Teater.

kwn


Læs også...

Det var en helt ny fornemmelse, da Søren tidligere på året blev ramt af stress, for han havde aldrig oplevet stresssymptomer før. Søren har arbejdet i…

I 1999 havnede Berit Søgaard mere eller mindre tilfældigt i IT-branchen, og hun har arbejdet her lige siden. I dag er hun compliancedirektør i Visma,…

Nettet er proppet til randen med websider, som kan hjælpe dig med det ene eller andet eller har så nørdet viden, at de med fordel kan besøges.

Unge tech-folk fortæller om deres håb og drømme for fremtiden. Danske virksomheder kigger mod et tysk eksporteventyr. Forfatter sætter spot på Kina og…

26-årige Francesca Tremulo rejste til Danmark fra Italien for tre år siden for at realisere drømmen om en fremtid i spilbranchen. Hun er uddannet…

Kinas tech fungerer og er udviklet i benhård konkurrence til at være bedst og billigst. Talentmassen er enorm, og der er prestige og attraktive…

Alberte Viendahl er 25 år og har læst multimediedesign på KEA. Hun er blevet vild med at kode og nørde, og nu vil hun gerne tage en top up-uddannelse…

Benjamin Elias Harris er 27 år, og han har gået på datamatikerlinjen på KEA. Han startede egentlig med at læse engelsk på Københavns Universitet, men…

28-årige Yousra Diab arbejdede i flere år som socialrådgiver, inden hun tog springet og startede på datamatikeruddannelsen. Det har været svært at…

26-årige Sophie Ankjær Andersen har læst multimediedesign på KEA. Hun drømmer om, at hun i fremtiden skal tage sit arbejde med til Bali og arbejde…