kodekunst

YONDER 14

Thomas Lin Pedersen er en dansk generativ kunstner, der smelter analog sensibilitet sammen med de kodede algoritmers præcision og muligheder.

Thomas Lin Pedersen er en dansk generativ kunstner. Han har siden 2017 arbejdet med at smelte analog sensibilitet sammen med de kodede algoritmers præcision og muligheder. Han finder inspiration i den tekstur, der opstår i den oprindelige kunstproduktions metoder, såsom akvarelmaling og silketryk. Det kombinerer han med algoritmiske kompositioner, som har tydelige paralleller til de modernistiske kunstbevægelser i det 21. århundrede.

Thomas Lin Pedersen arbejder både med programmeringssprogene R og JavaScript. Han bygger sine egne værktøjer til brug i sin kunst – mange af dem oprindeligt udviklet til datavisualisering. 

Jeg finder inspiration i den oprindelige kunstproduktions metoder, såsom akvarelmaling og silketryk

Thomas Lin Pedersen (1985) er uddannet fødevareingeniør med en ph.d. i bioinformatik. Han har i dag især fokus på værktøjer til datavisualisering og er forfatter til en række biblioteker til programmeringssproget R. Han arbejder for RStudio, hvor han udvikler og vedligeholder grafiske værktøjer, eksempelvis ggplot2.


Twitter: [@thomasp85]
Instagram: [@thomasp85]
Web: [data-imaginist.com]