kodekunst

YONDER 14

Thomas Lin Pedersen er en dansk generativ kunstner, der smelter analog sensibilitet sammen med de kodede algoritmers præcision og muligheder.

Thomas Lin Pedersen er en dansk generativ kunstner. Han har siden 2017 arbejdet med at smelte analog sensibilitet sammen med de kodede algoritmers præcision og muligheder. Han finder inspiration i den tekstur, der opstår i den oprindelige kunstproduktions metoder, såsom akvarelmaling og silketryk. Det kombinerer han med algoritmiske kompositioner, som har tydelige paralleller til de modernistiske kunstbevægelser i det 21. århundrede.

Thomas Lin Pedersen arbejder både med programmeringssprogene R og JavaScript. Han bygger sine egne værktøjer til brug i sin kunst – mange af dem oprindeligt udviklet til datavisualisering. 

Jeg finder inspiration i den oprindelige kunstproduktions metoder, såsom akvarelmaling og silketryk

Thomas Lin Pedersen (1985) er uddannet fødevareingeniør med en ph.d. i bioinformatik. Han har i dag især fokus på værktøjer til datavisualisering og er forfatter til en række biblioteker til programmeringssproget R. Han arbejder for RStudio, hvor han udvikler og vedligeholder grafiske værktøjer, eksempelvis ggplot2.


Twitter: [@thomasp85]
Instagram: [@thomasp85]
Web: [data-imaginist.com]


Læs også...

Ole Tange, it-politisk rådgiver i PROSA, har i denne uge indsendt en klage over Danmarks Radio til Datatilsynet. Det skyldes DRs krav om obligatorisk…

Er du på jagt efter et nyt job i it-branchen? Og er du i tvivl om, hvad virksomhederne især kigger efter? PROSAbladet har spurgt en række…

Fra Baltikums største sciencepark i udkanten af Tallinn sikrer Tehnopol, at hundredvis af startups kommer flyvefærdigt ud i virkeligheden. De får…

Estiske børn og unge får praktisk talt tech ind med modermælken, da it og tech-gadgets er en helt central del af hverdagen i både børnehaver,…

I Estland har borgerne kunne stemme digitalt siden 2005. Der har været kritik og debat, men i dag er det mere end halvdelen af esterne, der bruger…

Hvis man i Estland gerne vil skifte spor i sin karriere, er der en lang række muligheder for at videreuddanne sig inden for it. Skoler og online…

I denne udgave af PROSAbladet har vi lavet et tema-nummer om Estland. Det er sjældent, at vi giver så meget spalteplads til et tema – men det baltiske…

Pulserende krea-værksted klæder estiske børn på med både tech-skills og startup-mentalitet. Der er ingen læreplaner eller kedelige eksamener, men 3D…

Det minder om en blanding af X Factor og Den store bagedyst, og det lægger på 15. år gaderne øde i Estland. Velkommen til tv-talentshowet Rakett69,…

Estland har rykket sig ufattelig langt de seneste 30 år – men hvad skal der ske nu? En af udfordringerne er, at Estland kommer til at mange hænder og…