Tid til lønstatistik

Når du læser dette, skulle du allerede have en invitation til at deltage i årets lønstatistik liggende i din mailboks. Har du ikke set den, kan det være, at den er havnet i dit spamfilter, eller du kan være et af de medlemmer, vi ikke har en valid e-mailadresse på.

Hvert enkelt svar tæller

Antallet af indberetninger til årets lønstatistik er helt afgørende for, at vi kan lave en god og solid statistik over, hvad it-folk får i løn. Vi håber derfor, at du vil bidrage. PROSAs lønstatistik omfatter mere end 3.000 besvarelser, og det kan derfor virke mærkværdigt, at netop din besvarelse skulle kunne gøre en forskel. Men det gør den. For løn skal ses i forhold til både arbejdsfunktion og erfaring, hvis vi skal have det mest retvisende resultat. Vi vil gerne kunne præsentere dig for en lønsum, der svarer så præcist som muligt til netop den arbejdsfunktion og den erfaring, du har. Vi har i dag 30 hovedgrupper med en erhvervserfaring fra 0 til 40 år. Det betyder, at vi tit ender med en række grupper, der er meget små, og som vi derfor ikke kan give tal for. Her vil din besvarelse kunne gøre en forskel, idet vi skal have mindst fem besvarelser i en given gruppe.

Rådighedsvagt

24 procent af dem, der deltog i lønstatistikken sidste år, havde haft en eller flere rådighedsvagter i løbet af 2014. Det vil sige, at de stod parat til at løse problemer uden for deres normale arbejdstid. Det varierer meget, hvorledes dette honoreres, og vi er derfor interesserede i at få et mere præcist billede af, hvad it-folk får eller ikke får for at stå til rådighed. Er du en af dem, der har haft rådighedsvagt i 2015, vil vi derfor bede om at få oplyst, hvad du får af betaling for at stå til rådighed, også selvom det skulle dreje sig om et fast tillæg til lønnen.

Selvstændige

Sidste år fik vi så mange indberetninger fra freelancere, selvstændige og it-professionelle med selvstændigt bierhverv, at vi kunne give et bud på en timepris. Derfor vil vi igen i år bede selvstændige og freelancere bidrage til lønstatistikken, uanset om der er tale om hovedbeskæftigelse eller blot en ekstra indtægt.  

Tag din kollega med!

PROSAs lønstatistik skal dække hele it-faget, og vi vil gerne have indberetninger fra dine kolleger, uanset om de er medlemmer af PROSA eller ej. I e-mailen fra os står, hvordan dine kolleger kan komme med i statistikken. Det vil gøre PROSAs lønstatistik endnu mere retvisende, og hvis vi får mere end fem indberetninger fra din arbejdsplads, kan vi fortælle jer, hvordan I ligger i forhold til it-arbejdsmarkedet generelt.

Vi håber, du har lyst til at deltage. På forhånd tak.


Læs også...

I december 2023 startede 25-årige Emil i cyberværnepligten på Ryes Kaserne i Fredericia. Han håber, at han med den særlige værnepligt i bagagen kan…

Når det hele brænder, og et hackerangreb er i gang, bevarer Christian Henriksen roen og overblikket – det har han nemlig lært i Forsvaret, hvor han…

For fire år siden startede de første cyberværnepligtige i Forsvaret, og nu er hold otte i gang på kasernen i Fredericia. Forløbet klæder de unge på…

Det er et stort skifte at gå fra den "grønne" værnepligt til cyberværnepligten, fortæller 20-årige Ruben. Cyber ops-forløbet, hvor de værnepligtige…

23-årige Christian havde arbejdet med it i flere år, inden han startede i cyberværnepligten. Han drømmer om at arbejde i Forsvaret fremover, for her…

På få minutter komponerede Ole Tange en PROSA-slagsang med tekst fra ChatGPT, og med musik, sang, beats og kor fra Udio.com. "Det fungerer, det er…

Natasha Friis Saxberg er en af de mest markante stemmer, når det handler om at sætte dagsordener inden for it og tech herhjemme. Hun er direktør for…

Selvom Anna igen og igen fortalte sine ledere, at den kode, hun og kollegerne arbejdede med, ikke var god nok, blev der ikke lyttet – men der blev…

Dagligt hører vi om nye hackerangreb, og frygten for, at store angreb kan lægge vores samfund ned, bliver mere og mere reel. Nye it-sikkerhedsregler…

I år har 5.187 personer søgt ind på en it-uddannelse via kvote 2. Det er 10 pct. flere end i 2023.