Åbent brev til FN: UN bad JavaScript awareness day

I alt for lang tid har vi set dårlig JavaScript. Ikke bare i udsatte dele af verden, men også i de industrialiserede lande har små biblioteker af dårligdomme måttet leve på nåde af store browser-implementeringer som et de facto-monopolsprog til usle dagligdagsopgaver som eksempelvis at spille lyde, man ikke gider høre, eller sørge for, man ikke kan komme væk fra en side.

Jeg anbefaler, at FN bringer fokus på dårlig JavaScript ved at holde en årlig huskedag den 27. august. Dette er dagen, hvor IE 6 i 2001 blev lanceret og derfor en ideel dag til at cementere den undertrykkelse, sproget har været offer for igennem hele dets levetid.

Sproget er blevet misbrugt, som de der aviser nede på grillbaren. Alle har kunnet skrive det, men ingen har tænkt på den arv, vi giver vores børn. Historien vil straffe os, når fremtidens historikere åbner for vores webservere og ser de misfostre, der har været udarbejdet i vores tid.

Selv om det er brutalt, bør man på skoler og andet vise, hvordan sproget eksempelvis er blevet misbrugt uden semikolon, og hvordan de stakkels utypede variabler er blevet sammenlignet med ting, de aldrig skulle have været sammenlignet med.

Godtroende mennesker har i stedet for at genopbygge JavaScript udnyttet dets udbredelse og tilføjet en større værktøjskasse, så den kan arbejde i flere situationer. Jquery til at snige sig rundt i DOM’en og selv Ajax, så den også kan bruges direkte til at være slave.

En dag vil dårlig JavaScript nok kun være noget, man finder i historiebøgerne. Så kan dagen i stedet markeres som ophævelsen af dårlig-JavaScript-dagen. Her vil det så ligge fire dage efter FN's huskedag for slaveriets ophævelse, hvilket vil være helt perfekt.


Læs også...

Det var en helt ny fornemmelse, da Søren tidligere på året blev ramt af stress, for han havde aldrig oplevet stresssymptomer før. Søren har arbejdet i…

I 1999 havnede Berit Søgaard mere eller mindre tilfældigt i IT-branchen, og hun har arbejdet her lige siden. I dag er hun compliancedirektør i Visma,…

Nettet er proppet til randen med websider, som kan hjælpe dig med det ene eller andet eller har så nørdet viden, at de med fordel kan besøges.

Unge tech-folk fortæller om deres håb og drømme for fremtiden. Danske virksomheder kigger mod et tysk eksporteventyr. Forfatter sætter spot på Kina og…

26-årige Francesca Tremulo rejste til Danmark fra Italien for tre år siden for at realisere drømmen om en fremtid i spilbranchen. Hun er uddannet…

Kinas tech fungerer og er udviklet i benhård konkurrence til at være bedst og billigst. Talentmassen er enorm, og der er prestige og attraktive…

Alberte Viendahl er 25 år og har læst multimediedesign på KEA. Hun er blevet vild med at kode og nørde, og nu vil hun gerne tage en top up-uddannelse…

Benjamin Elias Harris er 27 år, og han har gået på datamatikerlinjen på KEA. Han startede egentlig med at læse engelsk på Københavns Universitet, men…

28-årige Yousra Diab arbejdede i flere år som socialrådgiver, inden hun tog springet og startede på datamatikeruddannelsen. Det har været svært at…

26-årige Sophie Ankjær Andersen har læst multimediedesign på KEA. Hun drømmer om, at hun i fremtiden skal tage sit arbejde med til Bali og arbejde…