Privatfoto: Jonas Høgh Kyhse-Andersen

Afkodet

"Jeg elsker Python, fordi det varmer mit cleancode hjerte"

Den første kodekærlighed og det sprog, man bare ikke kan holde ud at kode i. I Afkodet svarer en it-professionel på seks spørgsmål om kodesprog.

1

Mit første sprog var R. Nogle vil måske mene, det ikke rigtig er et programmeringssprog. Jeg vil måske kalde det et meget ungt program­meringssprog. Jeg lærte R, da jeg læste statskundskab og har brugt det mest i arbejdssammenhæng.

2

Jeg har altid kæmpet mest med R, fordi R er ”easy to learn, but hard to master”. Hvis man dykker ned i R’s base library, vil man hurtigt opdage en masse legacy kode, som er både ufatteligt ulæseligt og ikke besidder en særlig konsistent designfilosofi.

3

Jeg vender altid tilbage til R, fordi der er nogle ting, som bare er utroligt hurtige at lave i R. Det er for eksempel enormt hurtigt at producere funktioner, der kan indgå i en længere pipeline af beregninger. Det gør nedbrydningen af statistiske beregninger i en række steps nemt og overskueligt.

4

Jeg elsker Python, fordi det varmer mit cleancode hjerte. God Python-kode kan læses, som var det en roman. Python er det mest intuitive og nemme sprog at lære. Python har en open source-værktøjskasse større end mange andre sprog, hvilket gør det nemt at lave løsninger til nærmest hvilket som helst problem. Challenge accepted. 

5

Jeg hader F#. Min bror læser på datalogi i øjeblikket, og han beder mig ofte om hjælp til at forstå noget F#-kode, han har fået i en opgave. Jeg siger tit til ham, at han bare skal google, så hopper der sikkert noget op på Stackoverflow. Men nej… det er F#.

6

Til begyndere vil jeg anbefale Python, hvis formålet er at lære programmering 101. Selv om Python i sin stil er objektorienteret, så mestrer det også en række funktionelle features, som man fint kan bruge til at forstå funktionelle principper. Men vigtigst af alt, så bliver man hurtigt skolet i cleancode af Pythons community. Watch out for Uncle Bob!

Jonas Høgh Kyhse-Andersen har en kandidat i statskundskab fra Københavns Universitet og arbejder som data scientist i Udviklings- og Forenklingsstyrelsen, hvor han refiner opgaver relateret til udvikling og implementering af Machine Learning-modeller i forretningen. I sin fritid freelancer han som backendudvikler.

 

 


Læs også...

Vi har hørt det uendelig mange gange: Der mangler kvinder i tech. Og vi får gang på gang at vide, at det er et problem, at piger ikke er interesserede…

Big tech er ved at kvæle rigtige fællesskaber med zombie-scrolling. Den faglige kamp har brug for, at de unge møder op og giver en injektion af…

Behandling eller undersøgelser mod barnløshed sidestilles med almindeligt sygefravær, og som funktionær har du derfor også ret til fri med løn for at…

Arbejdsmiljøet hos den danske IT-gigant er så problematisk, at de IT-professionelles fagforening nu advarer unge mod ansættelse. ”Det er prestige over…

Den danske IT-branche omsatte for knap 330 milliarder kroner sidste år, hvilket er rekord. Fremgangen sker til trods for, at det samlede antal ansatte…

Det seneste halve år har PROSA oplevet, at antallet af henvendelser om opsigelser overstiger antallet af ansættelseskontrakter. ”Det er nyt og uvant,…

Kommissionens udspil omkring at gøre EU førende inden for AI-udvikling blev offentliggjort 9. april. Der skal blandt andet oprettes AI-gigafabrikker…

I 2026 åbner SDU et nyt campus i Vejle, som skal have fokus på IT- og STEM-uddannelser. Nu har uddannelses- og forskningsministeren godkendt de første…

Meta vil udvide begrænsningerne i de ungdomskonti til Instagram, som virksomheden indførte i blandt andre USA, Canada og England i efteråret. Samtidig…