Privatfoto: Jonas Høgh Kyhse-Andersen

Afkodet

"Jeg elsker Python, fordi det varmer mit cleancode hjerte"

Den første kodekærlighed og det sprog, man bare ikke kan holde ud at kode i. I Afkodet svarer en it-professionel på seks spørgsmål om kodesprog.

1

Mit første sprog var R. Nogle vil måske mene, det ikke rigtig er et programmeringssprog. Jeg vil måske kalde det et meget ungt program­meringssprog. Jeg lærte R, da jeg læste statskundskab og har brugt det mest i arbejdssammenhæng.

2

Jeg har altid kæmpet mest med R, fordi R er ”easy to learn, but hard to master”. Hvis man dykker ned i R’s base library, vil man hurtigt opdage en masse legacy kode, som er både ufatteligt ulæseligt og ikke besidder en særlig konsistent designfilosofi.

3

Jeg vender altid tilbage til R, fordi der er nogle ting, som bare er utroligt hurtige at lave i R. Det er for eksempel enormt hurtigt at producere funktioner, der kan indgå i en længere pipeline af beregninger. Det gør nedbrydningen af statistiske beregninger i en række steps nemt og overskueligt.

4

Jeg elsker Python, fordi det varmer mit cleancode hjerte. God Python-kode kan læses, som var det en roman. Python er det mest intuitive og nemme sprog at lære. Python har en open source-værktøjskasse større end mange andre sprog, hvilket gør det nemt at lave løsninger til nærmest hvilket som helst problem. Challenge accepted. 

5

Jeg hader F#. Min bror læser på datalogi i øjeblikket, og han beder mig ofte om hjælp til at forstå noget F#-kode, han har fået i en opgave. Jeg siger tit til ham, at han bare skal google, så hopper der sikkert noget op på Stackoverflow. Men nej… det er F#.

6

Til begyndere vil jeg anbefale Python, hvis formålet er at lære programmering 101. Selv om Python i sin stil er objektorienteret, så mestrer det også en række funktionelle features, som man fint kan bruge til at forstå funktionelle principper. Men vigtigst af alt, så bliver man hurtigt skolet i cleancode af Pythons community. Watch out for Uncle Bob!

Jonas Høgh Kyhse-Andersen har en kandidat i statskundskab fra Københavns Universitet og arbejder som data scientist i Udviklings- og Forenklingsstyrelsen, hvor han refiner opgaver relateret til udvikling og implementering af Machine Learning-modeller i forretningen. I sin fritid freelancer han som backendudvikler.

 

 


Læs også...

En gruppe IT-undervisere har lavet seks nye spil, der skal øge danskernes viden om cybersikkerhed. Spillene er et nyt og underholdende værktøj, der…

Forskere går sammen med erhvervslivet om et nyt center, der skal understøtte fabrikation af mikrochips i Danmark. Det nye center ligger på DTU, og det…

Som de fleste forhåbentlig ved, så må din arbejdsgiver ikke spørge ind til, hvad du fejler, når du melder dig syg. Men hvis du selv fortæller det,…

Et forsøg hos Google betyder, at fagforeninger ikke dukker op i en række brugeres søgeresultater. Situationen rejser kritik både på Christiansborg og…

Hver dag logger 100 millioner brugere ind på det sociale medie Threads. Mediet er en del af Meta, og det blev lanceret i 2023.

En ny form for IT-uddannelse åbner op for, at flere kan blive softwareingeniører. Næste år kan man nemlig søge ind på en trainee-uddannelse hos VIA…

Google tager syvmileskridt mod kvantecomputeren med chippen Willow, TikTok forurener ifølge undersøgelse mest af sociale medier – lige så meget som…

Hvordan er magthierarkiet i det danske tech-miljø? Det forsøger en ny analyse at give svaret på – og umiddelbart er det ikke tekniske profiler, der…

Nye principper skal sikre, at vi ikke lægger hele vores fremtid i hænderne på tech-giganterne. "Tech-giganterne har primært fokus på teknologiske…

Kommunerne har ikke ressourcer nok, når det gælder IT-sikkerhed, og derfor er de uhyre sårbare. Det viser en ny analyse, som ifølge professor i…