SYNSPUNKT

Bedre vilkår for platformsarbejdere

Vi har set flere eksempler på, at virksomhedsplatforme misbruger begrebet 'selvstændig' for at undgå omkostninger til for eksempel løn under sygdom og feriepenge samt at undgå ansvar for arbejdsulykker. Det skriver formand for PROSA, Niels Bertelsen i sit Synspunkt.

 


Der er flere veje at gå, når talen falder på at styrke lønmodtagernes rettigheder. En af vejene er kollektive aftaler som de netop overståede forhandlinger på det offentlige område.

Den vej betrådte EU i marts måned, hvor der blev vedtaget et direktiv om vilkårene for platformsarbejde, det vil sige for personer, der arbejder for virksomheder som for eksempel Wolt, Uber, Foodora med flere.

Et af formålene med direktivet har været at sikre en korrekt beskæftigelsesstatus for personer, der arbejder for digitale platforme som enten lønmodtagere eller selvstændige. Et andet formål har været at sikre en gennemsigtighed af måden, arbejdet er blevet ledet på gennem algoritmer og overvågning af medarbejderne.

Vi har set flere eksempler på, at virksomhedsplatforme misbruger begrebet 'selvstændig' for at undgå omkostninger til for eksempel løn under sygdom og feriepenge samt at undgå ansvar for arbejdsulykker.

I dag er det ikke mange it-professionelle i Danmark, der arbejder på den slags platforme.

Direktivet forpligter medlemslandene til at indføre en såkaldt 'formodning for lønmodtagerstatus', når der er tegn på, at der arbejdes under instruktion og kontrol fra platformsvirksomheden, og vurderingen skal tage udgangspunkt i de faktiske forhold ved arbejdets udførelse.

Hvis platformsvirksomheden mener, at formodningen er forkert, så er det platformen, der skal bevise, at platformsarbejderen udfører arbejdet som en reel selvstændig.

Ud over spørgsmålet om beskæftigelsesstatus vil direktivet også beskytte platformsarbejderen, når det kommer til den automatiske overvågning og algoritmestyring, der ligger i de apps, platformsvirksomhederne bruger.

For eksempel skal enhver væsentlig beslutning tages af et menneske og ikke en app eller kunstig intelligens. ­Ingen skal altså længere kunne fyres af en app.

Platformene skal ligeledes være mere åbne om, hvilke algoritmesystemer de anvender, og hvordan de fungerer og påvirker de ansatte. Det er første gang nogensinde, at EU lovgiver på dette felt. Kort efter kom så AI-direktivet, som også indeholder noget om lønmodtagernes rettigheder i forbindelse med brugen af AI-systemer, men det er en anden historie.

Netop direktivets bestemmelser om algoritmer og overvågning er interessant og kan bruges som afsæt til regler til regulering i forhold til andre virksomheder, som også benytter algoritmer og kunstig intelligens til at styre og tilrettelægge arbejdet.

I dag er det ikke mange it-professionelle i Danmark, der arbejder på den slags platforme. Men platformene eksisterer, og der kommer hele tiden flere af dem. PROSA vil derfor følge med i implementeringen af direktivet, så vi kan være med til at sikre, at heller ikke PROSAs medlemmer kommer i klemme, hvis der sker en stigende grad af platformsarbejde inden for vores område. 


Læs også...

Mennesker har drømt om at opfinde en intelligent maskine siden oldtiden, men det var først i 1956, at begrebet ’kunstig intelligens’ blev opfundet.…

Det er ikke helt let at definere, hvad kunstig intelligens egentlig er – men spørgsmålet er, om vi overhovedet ved, hvad den menneskelige intelligens…

Hvorfor er AI ikke intelligent – og hvad er kunstig intelligens så, hvis det ikke er intelligent? Hvor ikke-intelligent intelligent er det reelt i…

Hvis du er uheldig og bliver syg, imens du holder ferie, er det vigtigt, at du husker at melde dig syg. Men får du løn under sygdommen, og kan du få…

Kvinder er et sjældent syn på datamatikeruddannelsen, men Gülsüm og Nuriye Erdogan er med til at ændre statistikken. De to søstre glæder sig til at…

Virtuel kandidat stiller op til det britiske parlamentsvalg.

Chipsproducenten Nvidia ræser forbi giganterne Microsoft og Apple og er nu det mest værdifulde selskab i verden.

Hvordan er det gået med AI Pin og r1? PROSAs gadgetnørd og legebarn, forbundssekretær Mirza Cirkinagic, gør status.

Gülsüm og Nuriye "the weird kids" i skolegården. De blev mobbet, fordi de elskede at game, men i dag har Gülsüm og Nuriye fundet en kæmpe styrke i at…

Desværre, afkølet rosé og en iskold fadøl er ikke en del af løsningen på at give slip på travlhed og stress i sommerferien – tværtimod. Stressekspert…