Kodekunst

CARPETS AND TILES

Devi Parikh, 35, har en ph.d. i Computer Vision og er professor ved Georgia Tech i Atlanta, hvor hun forsker i natural language processing, kunstig intelligens og kreativ AI. Hun har modtaget adskillige store priser for sin forskning og er på magasinet Forbes’ liste over 20 “Incredible Women Advancing AI Research”.

Den amerikanske AI-forsker Devi Parikh udvikler kodekunst, hvor samarbejdet mellem mennesker og maskiner står i centrum. Et af eksemplerne er interaktiv, generativ kunst, som hun fremstiller i et Javascript bibliotek kaldet p5.js og MATLAB.

Maskiner, der udvider menneskets kreative proces, er en kraftfuld brug af teknologi

I generativ kunst bestemmes enkelte elementer af en computer, som randomiserer udtrykkene. Devi Parikh designer og definerer først grundstenene i en familie af kunstværker, men hun efterlader nogle udvalgte parametre åbne for manipulation. Dermed kan brugerne selv skrue på designet og skabe deres eget, personlige kunstværk ud fra de muligheder, som Devi har opstillet, men hvor maskinen injicerer et element af overraskelse. Det giver en fornemmelse af ejerskab og gør hvert kunstværk unikt – der er aldrig to ens.

Instagram: [@deviparikh]  |  https://www.cc.gatech.edu/~parikh/art.html