Det danske hackerhold 'Kalmarunionen' er nummer et på den globale rangliste hos CTFtime.org, hvilket betyder, at holdet lige nu er verdens bedste. Foto: PR/Kalmarunionen

HACKING

Dansk hold er officielt verdens bedste hackere

En global rangliste har et dansk hackerhold på førstepladsen, og det sætter en streg under, at Danmark er i den internationale hacker-elite. "Førstepladsen viser, at vores unikke økosystem, hvor vi fostrer de bedste talenter i verden, virkelig giver pote," siger holdkaptajn.


I øjeblikket indtager det danske hackerhold 'Kalmarunionen' en førsteplads på den globale rangliste hos CTFtime.org. Det betyder kort fortalt, at det danske hold er de allerbedste hackere i verden. 

Førstepladsen er et resultat af, at Kalmarunionen i løbet af 2024 har hevet en masse sejre hjem i nogle af de vigtigste hackingkonkurrencer rundt i verden. 

Det danske hold blev blandt andet nummer ét i "Google CTF" i USA, i "HXP CTF" ved Chaos Communication Congress i Tyskland og i "RealWorld CTF" i Kina.

Konkurrencerne er kendt for deres høje sværhedsgrad, og de bliver betegnet som nogle af de mest udfordrende på den globale cyberscene. 

De konkurrencer, som Kalmarunionen stiller op i, er ’Capture the Flag’-konkurrencer (CTF). Det går – som navnet antyder – ud på at finde flaget, som er et lille stykke tekst, der er bevis for, at man har løst udfordringen. 

CTFtime.org rangerer de mange hold, som stiller op i de globale CTF-konkurrencer, og det er altså her, at danskerne er helt i front. 

“Vi er utrolig stolte over at kunne repræsentere Danmark i den internationale hacker-elite. Førstepladsen viser, at vores unikke økosystem, hvor vi fostrer de bedste talenter i verden, virkelig giver pote,” siger Adam Blatchley Hansen, holdkaptajn for Kalmarunionen, i en pressemeddelelse. 

Kalmarunionen er primært dansk, men har også hackertalenter fra Sverige og Norge med ombord. 

PROSAbladet har tidligere skrevet om hackingkonkurrencer og det danske cyberlandshold. Du kan læse mere her.


Læs også...

Det var en helt ny fornemmelse, da Søren tidligere på året blev ramt af stress, for han havde aldrig oplevet stresssymptomer før. Søren har arbejdet i…

I 1999 havnede Berit Søgaard mere eller mindre tilfældigt i IT-branchen, og hun har arbejdet her lige siden. I dag er hun compliancedirektør i Visma,…

Nettet er proppet til randen med websider, som kan hjælpe dig med det ene eller andet eller har så nørdet viden, at de med fordel kan besøges.

Unge tech-folk fortæller om deres håb og drømme for fremtiden. Danske virksomheder kigger mod et tysk eksporteventyr. Forfatter sætter spot på Kina og…

26-årige Francesca Tremulo rejste til Danmark fra Italien for tre år siden for at realisere drømmen om en fremtid i spilbranchen. Hun er uddannet…

Kinas tech fungerer og er udviklet i benhård konkurrence til at være bedst og billigst. Talentmassen er enorm, og der er prestige og attraktive…

Alberte Viendahl er 25 år og har læst multimediedesign på KEA. Hun er blevet vild med at kode og nørde, og nu vil hun gerne tage en top up-uddannelse…

Benjamin Elias Harris er 27 år, og han har gået på datamatikerlinjen på KEA. Han startede egentlig med at læse engelsk på Københavns Universitet, men…

28-årige Yousra Diab arbejdede i flere år som socialrådgiver, inden hun tog springet og startede på datamatikeruddannelsen. Det har været svært at…

26-årige Sophie Ankjær Andersen har læst multimediedesign på KEA. Hun drømmer om, at hun i fremtiden skal tage sit arbejde med til Bali og arbejde…