Gilli Fjallstein har netop færdiggjort sin kandidat i datalogi hos KU og har de seneste to år arbejdet deltid hos en finansiel virksomhed som backend Scala-udvikler. 1. september begyndte han som konsulent hos Immeo med fokus på backend-udvikling og cloud architecture. Privatfoto

Afkodet

"Jeg hader Java"

I Afkodet svarer en it-professionel på seks spørgsmål om kodesprog. Denne gang er det Gilli Fjallstein, der netop har færdiggjort sin kandidat i datalogi på Københavns Universitet.

1

Mit første sprog var C#, som jeg lærte, da jeg gik på gymnasiet i Sverige. På det tidspunkt var der mest fokus på fundamentale ting som loops og simpel objekt- orienteret programmering.

2

Jeg har altid kæmpet mest med Haskell, fordi det kræver, at du tænker meget mere abstrakt om din opgave. Det funktionelle programmeringsparadigme er helt vildt spændende og sjovt at skrive i, men det kan være svært at hoppe frem og tilbage, når man skriver imperativt til hverdag.

3

Jeg vender altid tilbage til Python, fordi det helt klart er det hurtigste programmeringssprog til at løse små opgaver.

4

Jeg elsker Scala, fordi det er den perfekte blanding mellem imperativ og funktionelle sprog. Du får alt det positive fra JVM'en uden at skulle skrive i Java. Med de rigtige biblioteker kan du skrive ren funktionel kode, der kører hurtigt og er nem at teste.

5

Jeg hader Java, fordi der skal så meget boilerplate til at skrive kode i det. Det føles som et forældet sprog, der kun har fået udvidelser, når det absolut er nødvendigt.

6

Til begyndere vil jeg anbefale Python, fordi det er et af de minimale sprog, der stadigvæk kan løse alle mulige opgaver. Der er ikke meget boilerplate, og der findes vanvittigt meget stof på nettet om Python.


Læs også...

”Der er ingen tvivl om, at ChatGPT er højere kvalitet i forhold til specifikke opgaver, men generelt er DeepSeek god nok. Man kan sige, at den fint…

Virtual reality er trådt ind hos sundhedsvæsenet. Senest er VR-briller blevet en del af hverdagen på flere hospitaler, hvor de giver patienter et…

En stor, global undersøgelse viser et tydeligt ønske om bedre balance mellem privatliv og arbejde. Det er første gang, at det bliver højere…

I Tyskland har over 70 procent af virksomhederne ifølge Eurostat svært ved at få fat i de rette it-kompetencer. I Danmark gælder det halvdelen af…

Presset økonomi i Rigspolitiet betyder, at Koncern IT, der står for politiets it-udvikling og it-drift skal spare 50 årsværk. Processen med…

Det bekymrer de it-ansattes fagforening, PROSA, at der trods anstrengelser for at skærpe cybersikkerheden herhjemme er pivåbent for, hvordan køb…

En global rangliste har et dansk hackerhold på førstepladsen, og det sætter en streg under, at Danmark er i den internationale hacker-elite.…

De store blev rigere og mere magtfulde, men nedenunder brød et oprør også igennem fra lovgivere og bekymrede borgere. "Brainrot" blev årets ord i…

Måske har Microsoft knækket koden til, at vi kan få AI lokalt i smartdevices. I dag er strømforbruget alt, alt for massivt. Tilsæt optiske chips, og…

En gruppe IT-undervisere har lavet seks nye spil, der skal øge danskernes viden om cybersikkerhed. Spillene er et nyt og underholdende værktøj, der…