Gilli Fjallstein har netop færdiggjort sin kandidat i datalogi hos KU og har de seneste to år arbejdet deltid hos en finansiel virksomhed som backend Scala-udvikler. 1. september begyndte han som konsulent hos Immeo med fokus på backend-udvikling og cloud architecture. Privatfoto

Afkodet

"Jeg hader Java"

I Afkodet svarer en it-professionel på seks spørgsmål om kodesprog. Denne gang er det Gilli Fjallstein, der netop har færdiggjort sin kandidat i datalogi på Københavns Universitet.

1

Mit første sprog var C#, som jeg lærte, da jeg gik på gymnasiet i Sverige. På det tidspunkt var der mest fokus på fundamentale ting som loops og simpel objekt- orienteret programmering.

2

Jeg har altid kæmpet mest med Haskell, fordi det kræver, at du tænker meget mere abstrakt om din opgave. Det funktionelle programmeringsparadigme er helt vildt spændende og sjovt at skrive i, men det kan være svært at hoppe frem og tilbage, når man skriver imperativt til hverdag.

3

Jeg vender altid tilbage til Python, fordi det helt klart er det hurtigste programmeringssprog til at løse små opgaver.

4

Jeg elsker Scala, fordi det er den perfekte blanding mellem imperativ og funktionelle sprog. Du får alt det positive fra JVM'en uden at skulle skrive i Java. Med de rigtige biblioteker kan du skrive ren funktionel kode, der kører hurtigt og er nem at teste.

5

Jeg hader Java, fordi der skal så meget boilerplate til at skrive kode i det. Det føles som et forældet sprog, der kun har fået udvidelser, når det absolut er nødvendigt.

6

Til begyndere vil jeg anbefale Python, fordi det er et af de minimale sprog, der stadigvæk kan løse alle mulige opgaver. Der er ikke meget boilerplate, og der findes vanvittigt meget stof på nettet om Python.


Læs også...

Det var en helt ny fornemmelse, da Søren tidligere på året blev ramt af stress, for han havde aldrig oplevet stresssymptomer før. Søren har arbejdet i…

I 1999 havnede Berit Søgaard mere eller mindre tilfældigt i IT-branchen, og hun har arbejdet her lige siden. I dag er hun compliancedirektør i Visma,…

Nettet er proppet til randen med websider, som kan hjælpe dig med det ene eller andet eller har så nørdet viden, at de med fordel kan besøges.

Unge tech-folk fortæller om deres håb og drømme for fremtiden. Danske virksomheder kigger mod et tysk eksporteventyr. Forfatter sætter spot på Kina og…

26-årige Francesca Tremulo rejste til Danmark fra Italien for tre år siden for at realisere drømmen om en fremtid i spilbranchen. Hun er uddannet…

Kinas tech fungerer og er udviklet i benhård konkurrence til at være bedst og billigst. Talentmassen er enorm, og der er prestige og attraktive…

Alberte Viendahl er 25 år og har læst multimediedesign på KEA. Hun er blevet vild med at kode og nørde, og nu vil hun gerne tage en top up-uddannelse…

Benjamin Elias Harris er 27 år, og han har gået på datamatikerlinjen på KEA. Han startede egentlig med at læse engelsk på Københavns Universitet, men…

28-årige Yousra Diab arbejdede i flere år som socialrådgiver, inden hun tog springet og startede på datamatikeruddannelsen. Det har været svært at…

26-årige Sophie Ankjær Andersen har læst multimediedesign på KEA. Hun drømmer om, at hun i fremtiden skal tage sit arbejde med til Bali og arbejde…