Afkodet

"Jeg elsker Terraform"

I Afkodet svarer en it-professionel på seks spørgsmål om kodesprog. Denne gang er det bachelor i softwareudvikling Andreas Vikke, der skal begynde som DevOps-konsulent hos efio.

1

Mit første sprog var C#, som jeg lærte i gymnasiet, hvor jeg udviklede små spil i Unity.

2

Jeg har altid kæmpet mest med Windows som styresystem grundet dets mange uforudsete fejl. Derfor skiftede jeg til Linux som arbejdsmiljø for nogle år siden og har elsket det.

3

Jeg vender altid tilbage til Docker, fordi jeg elsker, hvor hurtigt jeg kan opsætte og nedrive lokale miljøer. Jeg bruger ofte nye sprog og servicer til projekter, og det er derfor fedt, at man hurtigt kan rydde op.

4

Jeg elsker Terraform, fordi man hurtigt og nemt kan opsætte robuste miljøer både til test, produktion og så videre hos store cloud-udbydere som AWS, Google og DigitalOcean.

5

Jeg hader, hvor mange web-libraries/frameworks der findes derude. Det er sjældent, jeg laver hjemmesider, men når det sker, er det altid det ­samme store valg om, hvilken jeg skal bruge.

6

Til begyndere vil jeg anbefale at bruge tiden på at kode så meget som muligt i et hvilket som helst sprog frem for at undersøge, hvad der er bedst, hurtigst, mest intuitivt osv. Jo mere kode man skriver i et sprog, jo bedre venner bliver man også med det.