Afkodet

"Jeg har altid kæmpet mest med RegEx"

I Afkodet svarer en it-professionel på seks spørgsmål om kodesprog. Denne gang Joachim Rørbøl der løser kunders problemer gennem cloud-native-løsninger og site reliability engineering.

1

Mit første sprog var TI Basic, som jeg lærte, da jeg gik i 1. g i gymnasiet. Inden da havde jeg lavet lidt batch scripting i DOS, men til graflommeregneren i midt-90’erne fik jeg lavet nogle større programmer og fik endda solgt et par af dem.

2

Jeg har altid kæmpet mest med RegEx, fordi det på en måde er så forbandet bøvlet, men samtidig er så elegant, når udtrykket er der.

3

Jeg vender altid tilbage til C#, fordi det er der, jeg har skrevet de fleste linjer kode, og jeg mener, at det er vigtigt at have et primært sprog. Samtidig er det et godt allroundsprog til de fleste problemer.

4

Jeg elsker Python, fordi det er hurtigt og altid ved hånden.

5

Jeg hader Java, fordi det er en evig kamp med versionsnumre og manglende bagud-kompatibilitet. En milliard enheder kører Java, men ingen af dem har lyst til det.

6

Til begyndere vil jeg anbefale JavaScript, fordi det er relativt nemt at komme i gang med og meget udbredt både til frontend og backend.

Joachim Rørbøl, uddannet datamatiker og i dag it-konsulent og direktør i Efio ApS. Han startede karrieren i 1999 med Y2K-opgaver og har siden arbejdet som supporter, systemadministrator, programmør, løsningsarkitekt, CTO, CEO og konsulent. I dag fokuserer han på at løse kunders problemer gennem cloud-native-løsninger og site reliability engineering. Privatfoto