Afkodet

"Jeg har altid kæmpet mest med RegEx"

I Afkodet svarer en it-professionel på seks spørgsmål om kodesprog. Denne gang Joachim Rørbøl der løser kunders problemer gennem cloud-native-løsninger og site reliability engineering.

1

Mit første sprog var TI Basic, som jeg lærte, da jeg gik i 1. g i gymnasiet. Inden da havde jeg lavet lidt batch scripting i DOS, men til graflommeregneren i midt-90’erne fik jeg lavet nogle større programmer og fik endda solgt et par af dem.

2

Jeg har altid kæmpet mest med RegEx, fordi det på en måde er så forbandet bøvlet, men samtidig er så elegant, når udtrykket er der.

3

Jeg vender altid tilbage til C#, fordi det er der, jeg har skrevet de fleste linjer kode, og jeg mener, at det er vigtigt at have et primært sprog. Samtidig er det et godt allroundsprog til de fleste problemer.

4

Jeg elsker Python, fordi det er hurtigt og altid ved hånden.

5

Jeg hader Java, fordi det er en evig kamp med versionsnumre og manglende bagud-kompatibilitet. En milliard enheder kører Java, men ingen af dem har lyst til det.

6

Til begyndere vil jeg anbefale JavaScript, fordi det er relativt nemt at komme i gang med og meget udbredt både til frontend og backend.

Joachim Rørbøl, uddannet datamatiker og i dag it-konsulent og direktør i Efio ApS. Han startede karrieren i 1999 med Y2K-opgaver og har siden arbejdet som supporter, systemadministrator, programmør, løsningsarkitekt, CTO, CEO og konsulent. I dag fokuserer han på at løse kunders problemer gennem cloud-native-løsninger og site reliability engineering. Privatfoto


Læs også...

Ole Tange, it-politisk rådgiver i PROSA, har i denne uge indsendt en klage over Danmarks Radio til Datatilsynet. Det skyldes DRs krav om obligatorisk…

Er du på jagt efter et nyt job i it-branchen? Og er du i tvivl om, hvad virksomhederne især kigger efter? PROSAbladet har spurgt en række…

Fra Baltikums største sciencepark i udkanten af Tallinn sikrer Tehnopol, at hundredvis af startups kommer flyvefærdigt ud i virkeligheden. De får…

Estiske børn og unge får praktisk talt tech ind med modermælken, da it og tech-gadgets er en helt central del af hverdagen i både børnehaver,…

I Estland har borgerne kunne stemme digitalt siden 2005. Der har været kritik og debat, men i dag er det mere end halvdelen af esterne, der bruger…

Hvis man i Estland gerne vil skifte spor i sin karriere, er der en lang række muligheder for at videreuddanne sig inden for it. Skoler og online…

I denne udgave af PROSAbladet har vi lavet et tema-nummer om Estland. Det er sjældent, at vi giver så meget spalteplads til et tema – men det baltiske…

Pulserende krea-værksted klæder estiske børn på med både tech-skills og startup-mentalitet. Der er ingen læreplaner eller kedelige eksamener, men 3D…

Det minder om en blanding af X Factor og Den store bagedyst, og det lægger på 15. år gaderne øde i Estland. Velkommen til tv-talentshowet Rakett69,…

Estland har rykket sig ufattelig langt de seneste 30 år – men hvad skal der ske nu? En af udfordringerne er, at Estland kommer til at mange hænder og…