Privatfoto

Afkodet

"Mit første sprog var Ruby"

I Afkodet svarer en it-professionel på seks spørgsmål om kodesprog. Denne gang Mads Hougesen arbejder som fullstack udvikler hos Cavea og læser samtidig en PBA i webudvikling på UCL i Odense.

1

Mit første sprog var Ruby, som jeg lærte, da jeg gerne ville lave en Twitter-bot, som nemt kunne hostes på en Raspberry Pi.

2

Jeg har altid kæmpet mest med SQL, fordi queries kan blive utroligt komplicerede meget hurtigt, når der skal hives data fra mange tabeller.

3

Jeg vender altid tilbage til JavaScript, fordi det igennem dets community er endt med at være et meget versatilt sprog, hvor det er muligt at lave alt fra frontend til IoT. Dette gør det muligt hurtigt at lave prototyper af enhver type opgave.

4

Jeg elsker Rust, fordi det har en rigtig fed tilgang til minimering af bugs gennem ownership-systemet, hvilket hjælper mig med at skrive mere pålidelig kode.

5

Jeg hader ikke noget decideret sprog. Jeg er dog ikke stor fan af sprog, hvis syntaks dikterer, at der skal skrives meget boilerplate (Java, C#). Det kan nemt gøre et sprog kedeligt at skrive, eftersom det er de samme linjer kode, der skrives igen og igen.

6

Til begyndere vil jeg anbefale JavaScript eller Python, fordi de begge er nemme at komme i gang med og har en bred use case. Men valg af sprog bør være sekundært til at starte med. Programmering handler om logik – ikke sprog – så når man kan ét, er det nemt at lære et nyt.