William Sehested Huusfeldt afsluttede sin professionsbachelor i softwareudvikling ved CPH Business i juni måned. Ved siden af studiet har han i de sidste fire års tid siddet som it-support i APC Forsikringsmæglere. Senest har han afsluttet praktikophold som programmør hos Boblberg. Privatfoto

Afkodet

"Jeg elsker Github Actions"

I Afkodet svarer en it-professionel på seks spørgsmål om kodesprog. Denne gang er det William Sehested Huusfeldt, der i juni afsluttede sin professionsbachelor i softwareudvikling ved CPH Business.

1

Mit første sprog var i forbindelse med min datamatikeruddannelse, hvor jeg gjorde mine første erfaringer med udvikling i Java.

2

Jeg har altid kæmpet med Regex, der er et af de områder, jeg føler, jeg skal lære på ny hver gang.

3

Jeg vender altid tilbage til C#. Det er en drøm at arbejde med, særligt hvis man gør brug af .NET-frameworket. Det føles bare fuldkomment med mængden af værktøjer, der stilles til rådighed.

4

Jeg elsker Github Actions. Det er godt nok ikke et programmeringssprog. Men det er simpelthen bare så let og bekvemt at opsætte en CI-pipeline, hvis ens projekter ligger på GitHub. Endnu bedre er, at alle brugere på GitHub kan prøve kræfter med det uden at bruge en krone.

5

Jeg hader Java, så er det sagt. Mængden af tid, jeg har brugt på dependency-issues, bør være ulovlig.

6

Til begyndere vil jeg anbefale Python. Det er simpelt og let at komme ind i. Der er en hulens masse dokumentation, et kæmpe community, der kan hjælpe, en let syntaks, og så kan man bare bygge alverdens ting og sager i det.