Rikke Mortensen

afkodet

"Jeg har altid kæmpet mest med imposter syndrome"

Den første kodekærlighed og det sprog, man bare ikke kan holde ud at kode i. I denne Afkodet svarer en it-professionel på seks spørgsmål om kodesprog.

1

Mit første sprog var Java, som jeg skulle bruge til at få en bil af Lego til at følge en hvid streg på gulvet til et projekt på gymnasiet. Det var en sjov udfordring.

2

Jeg har altid kæmpet mest med imposter syndrome. Når man starter med at lære et nyt sprog, kan man nemt komme til at tro, at man lynhurtigt skal være lige så godt tilpas med sproget som ens kollega, der har anvendt det i +10 år.

3

Jeg vender altid tilbage til Angular, fordi det er et stærkt frontend framework med komponentstruktur og Type Script som klare fordele til udvikling af store og komplekse webapplikationer. Det er et framework i udvikling, som hele tiden bliver forbedret. Dertil kan jeg virkelig godt lide CSS.

4

Jeg elsker Angular, både på grund af strukturen og den gode dokumentation, men også hele det Angular community, der består af fantastiske mennesker, som gerne vil lære og lære fra sig på Twitter og Angular-konferencer. Der er altid en god og åben stemning.

5

Jeg hader frameworket NgRx (blandt andet state ­management til Angular applikationer), selvom det ikke er et programmeringssprog. Ja, det er da smart, men der skal jeg virkelig holde tungen lige i munden. Jeg er dog ikke i tvivl om, at det er et kraftfuldt værktøj, når jeg bliver mere komfortabel med det en dag.

6

Til begyndere vil jeg anbefale Python til voksne og Processing til børn fra 10 år. Processing har et nemt interfaceog kan give hurtige succes­oplevelser, fordi man kan “tegne med kode”. Python kræver ikke så meget for at komme i gang, så det er bare at kaste sig ud i det. Der findes god dokumen­tation og masser af hjælp på det store internet.

Rikke Mortensen har en kandidat i medialogi fra Aalborg Universitet i København med speciale i virtual reality. I dag er hun softwareudvikler hos Danmarks Statistik, hvor hun er i gang med et nyt system til afdelingen for udenrigsøkonomi. I fritiden er hun frivillig hos Coding Pirates.