NETCOMPANY

Medarbejderomsætningen er virkelig høj

Kim Sondrup, der arbejdede 4,5 år i drift-organisationen hos Netcompany, peger på, at det var fedt at få lov til at lave samfundskritiske løsninger, men at it-selskabet begyndte at mangle fokus på kulturen.

 

"Da jeg startede hos Netcompany, var jeg virkelig glad for det. Det var fedt at få lov til at lave samfundskritiske løsninger, og man var omringet af et A-team af kolleger. Der blev også taget godt hånd om en, så selvom jeg lagde mange timer, var der også fokus på fællesskabet, og der var en masse sociale arrangementer. Det var en work hard/play hard-kultur, som egentlig fungerede godt.

Det ændrede sig dog efter noget tid. Jeg skal ikke kunne sige, om det var på grund af den massive vækst, eller om det skyldtes coronakrisen, men efter corona, hvor det sociale jo blev skåret ind til benet, var kulturen primært work hard, men play hard-delen manglede. Det var som om, at den usagte kontrakt var blevet brudt.

Det er helt okay, at man som virksomhed gerne vil vækste, men det er en joke at tro, at man kan bevare den samme kultur.

Det er helt okay, at man som virksomhed gerne vil vækste, men det er en joke at tro, at man kan bevare den samme kultur. Især når man tænker på, at medarbejderchurn’en – altså hvor mange medarbejdere, der forlader selskabet i løbet af et år – er så høj. Den har været op mod 20 pct., og det er altså virkelig mange folk.  

Der er stadig sociale arrangementer, men det er væksten, der er i fokus. Jeg kan huske, at en af lederne til en sommerfest, hvor de ansatte havde deres koner, mænd og kærester med, takkede partnerne, for ”jeg ved jo godt, at det koster en masse timer at arbejde i Netcompany”.

Jeg endte med at søge videre – primært på grund af fagligheden. Netcompany skal have ros for at være en dygtig konsulent- og leverancevirksomhed, men de er ikke gode til at drifte, og det er ikke en del af DNA’et. Selskabet er ikke interesseret i drift, men de har det, fordi de på den måde kan så en større del af udbuddet. Det kan mærkes på gulvet, og derfor stoppede jeg til sidst og fandt et nyt job."

Læs andre tidligere Netcompany-ansattes fortællinger her: Fem tidligere ansatte: Sådan er det at arbejde hos Netcompany

Læs interview med Netcompanys danske HR-chef – der understreger, at kritikken gør indtryk – her: HR-chef i Netcompany: "Vi kerer os om hinanden”

HVORDAN ER DIN HVERDAG I IT-BRANCHEN?


PROSAbladet vil gerne dele flere erfaringer fra ansatte i den danske it-branche.

Hvis du har lyst til at dele din historie, må du meget gerne skrive til redaktionen@prosabladet.dk.


Læs også...

Jargon har i årevis samlet forklaringer på tech-forkortelser, it-udtryk og ord. Det er blevet til et ret massiv og enkelt opslagsværk over it-kultur…

Isak Juel Nielsen er 20 år og studerer datalogi på Syddansk Universitet.

I Estland vokser udviklingen derfor også nedefra, fordi de lytter oppefra. Det har gjort dem til verdensmestre i iværksætteri, og det har skabt…

PROSA oplever en tendens til at muligheden for hjemmearbejde blandt vores medlemmer indskrænkes. Regler om hjemmearbejde er langt de fleste steder et…

Lønsamtaler kan give sved på panden, men med den rette strategi kan du forlade chefens kontor med mere i lønningsposen. Mariam Senounou er jurist hos…

Man kan lære mange ting på skolebænken, men meget læring kommer også fra virkeligheden. Det har tre software design-studerende i den grad mærket på…

Microsoft vil starte en atomreaktor op igen for at give grøn strøm til deres datacentre, specielt dem med AI. Hvis det reelt går igennem, og de får…

En ny feature i et af Googles AI-værktøjer gør det muligt at lave en podcast på få minutter. Featuren er så nem at bruge, at den egentlig ikke behøver…

Millioner af udviklere verden over bruger hver dag JavaScript – men hvorfor er programmeringssproget blevet så populært? PROSAbladet har talt med…

Et nyt projekt indsamler danske stemmer for at sikre, at AI-løsninger fremover også kan tale med dialekter. Du kan også donere din stemme, skriver DR.…