billede af computerspil

Foto: Ritzau Scanpix

chikane

Millionerstatning til kvinder i spilindustrien

Riot Games har indvilget i at betale næsten 68 millioner kroner i erstatning efter anklager om en grænseoverskridende arbejdskultur.

Virksomheden Riot Games, der står bag et af de mest populære computerspil i verden, ’League of Legends’, har indvilget i at betale cirka 68 millioner kroner i erstatning til alle de kvinder, der har været ansat i virksomheden siden 2014.

Det sker som følge af vedvarende og stærkt belastende anklager om en udpræget mandsdomineret og grænseoverskridende arbejdskultur, der var både kønsdiskriminerende, sexistisk og fysisk forulempende over for de kvindelige ansatte, skriver avisen Los Angeles Times

To tidligere ansatte anlagde sag mod Riot Games i november 2018, og retssagen er nu endt med, at omkring 1.000 kvinder får en økonomisk kompensation for svie og smerte. Størrelsen på de enkelte kvinders erstatning afhænger af deres anciennitet i virksomheden. Kvinderne bliver også lønkompenseret for manglende ligeløn i samme periode.

Riot Games, der er ejet af kinesiske Tencent og har cirka 2.500 ansatte, har samtidig lovet at etablere en række interne programmer, der skal sikre gennemsigtighed om alle ansættelsesforhold og forhindre, at der sker kønsdiskrimination og overgreb i fremtiden.


Læs også...

Der mangler et opgør og nye alternativer til techgiganternes forretningsmodel, som fremmer hadtale. Tag jer sammen og kom i gang, lyder det fra Maia…

Hatespeech, antifeminisme og manosfære er blevet forrygende forretningsmodeller for influencers på sociale medier. De har fået godt tag i unge mænd…

Tobias Fonsmark har aldrig før oplevet så stor interesse for datasikkerhed og open source. På tværs af europæiske grænser vokser nye initiativer frem.…

To danske forskere har fået 21 millioner kroner til at etablere det første center i verden, som skal forske i effekterne, når kunstig intelligens…

Er din arbejdsgiver blevet opkøbt af en anden virksomhed? Her vil du som ansat have nogle særlige rettigheder – bliv klogere her.

Sven Uhrenholdt Frenzel er 31 år og arbejder som systemarkitekt hos Banedanmark.

Tusindvis af børn og unge ser med, når William Karlberg og hans kolleger tager politiuniformen på og livestreamer en gamingaften eller lægger en…

PROSA kæmper for en 30 timers arbejdsuge, for det vil komme både den enkelte, virksomhederne og samfundet til gode. Samtidig trænger fagforeningerne…

Vores samfund er ikke gearet til en 30 timers arbejdsuge, og derfor risikerer medarbejdere på nedsat tid at komme i problemer, hvis de på et tidspunkt…

"Arbejd, arbejd!" synger Bikstok Røgsystem intenst. Men er sandheden, at vi skal arbejde mer', mer' og endnu mer'? I øjeblikket er vores arbejdsliv…