Nu kan du få dit efterlønsbidrag tilbage skattefrit

Vis at du står til rådighed ved at:

  1. Bekræfte din jobsøgning mindst hver 7. dag. Det gør du på jobnet.dk.
  2. Søge flere job hver uge og registrere dem i jobloggen. Det gør du i selvbetjeningen. Her følger du dine krav til jobsøgning. Altså den aftale du lavede, da du blev ledig.
  3. Uploade mindst en ansøgning hver måned i jobloggen. Det gør du også i selvbetjeningen. Du uploader en ansøgning, som du har sendt til en arbejdsgiver, ved at vælge knappen ”Tilføj”, når du registrerer jobbet.

Vil du gerne have rådighed over de penge, som du ellers har gået og indbetalt til din efterløn, er der nu mulighed for at få dem tilbagebetalt – skattefrit vel at mærke. Det har et flertal i Folketinget besluttet.

Ordningen vil gælde for medlemmer, der ikke har nået efterlønsalderen. Det vil sige, at du, hvis du er født fra den 1. januar 1956 og frem, kan søge om tilbagebetaling af efterlønsbidraget. Perioden, hvor der kan tilbagebetales efterlønsbidrag skattefrit, er fra den dato, din indbetaling startede (dog tidligst 1999), til og med den 22. juni 2017. Bidrag indbetalt efter denne dato og frem til opgørelsesdatoen udbetales med en afgift på 30 procent.

Denne artikel er skrevet i december, så loven er ikke endeligt vedtaget. Bliver den det, som forventet, vil vi i løbet af januar måned informere alle medlemmer, der har mulighed for at søge. I brevet vil der stå, hvad det kan betyde for dig, hvis du vælger at få efterlønsbidraget tilbagebetalt. Du kan selv beregne din efterløn på efterloensberegner.dk, hvor du blot skal indtaste de oplysninger, som du kan hente på pensionsinfo.dk. De nyttige link vil naturligvis også stå i brevet.

Frivilligt ulønnet arbejde

Samme dag, som Folketinget skulle behandle lovforslaget om skattefri tilbagebetaling af efterlønsbidrag, havde man også nye regler for frivilligt ulønnet arbejde på dagsordenen.

I sommer blev der lavet en aftale om at fortsætte forsøgsperioden med frivilligt ulønnet arbejde i op til 65 timer om måneden - det vi også kender som 15 timer om ugen. Denne forlængelse udløber den 31. december 2017. Det ser ud til, at der fremover vil være en forskel i reglerne, afhængigt af om du er ledig eller på efterløn.

Det nye lovforslag, som træder i kraft 1. januar, lægger op til, at ledige kan udføre frivilligt ulønnet arbejde i op til 44 timer om måneden. Det svarer til cirka 10 timer om ugen. Er du på efterløn, ser det ud til, at du, som i 2017, fortsat vil kunne udføre frivilligt ulønnet arbejde i op til 65 timer om måneden - altså hvad der svarer til cirka 15 timer om ugen.

Du kan læse mere om de nye regler på minakasse.dk.


Læs også...

Det seneste halve år har PROSA oplevet, at antallet af henvendelser om opsigelser overstiger antallet af ansættelseskontrakter. ”Det er nyt og uvant,…

Kommissionens udspil omkring at gøre EU førende inden for AI-udvikling blev offentliggjort 9. april. Der skal blandt andet oprettes AI-gigafabrikker…

I 2026 åbner SDU et nyt campus i Vejle, som skal have fokus på IT- og STEM-uddannelser. Nu har uddannelses- og forskningsministeren godkendt de første…

Meta vil udvide begrænsningerne i de ungdomskonti til Instagram, som virksomheden indførte i blandt andre USA, Canada og England i efteråret. Samtidig…

Surrogatmødre, medforældre og stedbørnsadoptanter får nu udvidede muligheder for at holde barsel. Læs om de nye regler her.

PROSA oplever en stigning blandt især mandlige medlemmer, der opsiges enten i forbindelse med, at de fremsætter ønske om afholdelse af forældreorlov,…

Netcompany har alle de rette kontakter og kontrakter med det offentlige Danmark, men det sker desværre ofte på bekostning af de ansatte. ”Der er for…

Peter var glad og spændt, da han landede sit første job i IT-branchen – en ansættelse i Netcompany. Men nu, et halvt år senere, er han ved at brænde…

Fredag den 4. april er det 50 år siden, at Bill Gates og Paul Allan stiftede virksomheden Microsoft. De gjorde hjemmecomputeren (desktop) til…

Der mangler et opgør og nye alternativer til techgiganternes forretningsmodel, som fremmer hadtale. Tag jer sammen og kom i gang, lyder det fra Maia…