Ved tørketid må haveejere krydse fingre for, at Gardenas arsenal af internet-enablede devices ikke rammes af servernedbrud, som forhindrer automatisk vanding.

Servernedbrud gør haven dum

Haveejere, der benytter sig af cloud-baserede IoT-tjenester, bør have en nødplan, så planterne ikke tørrer ud. Gardena, den store producent af alt fra beskærersakse til selvkørende plæneklippere, lancerede i god tid inden sommerferieperioden sit bud på en internetbaseret tjeneste, som tillader fjernkontrol af såkaldte smartdevices.

Det betyder, at brugere eksempelvis via en app kan styre vandingsfunktioner og græsslåning, mens de er på langfart - i princippet. Den tyske nyhedstjeneste Golem.de melder imidlertid om et servernedbrud hos Gardena den 10. august, som førte til, at nogle brugere i flere dage var ude af stand til at tilgå og dermed styre deres haveudstyr. Det er nemlig ikke muligt at bruge Gardenas app til direkte styring af udstyret - den er afhængig af en internetopkoblet gateway og adgang til Gardenas cloud-tjeneste.

Dermed var der udsigt for Gardena-brugere til at vende hjem efter ferien til udtørrede planter. Selvom vandingsdata gemmes lokalt, forårsagede nedbruddet nemlig en sletning af disse data. Og en rekonfigurering kræver fysisk adgang til de berørte haveenheder hos den enkelte kunde - en manøvre, som er temmelig umulig at udføre for sommerferierende på farten. Golem.de anbefaler Gardena-brugere at tænke på at implementere nødplaner: Sørg for at have en aftale med en venlig nabo, som i nødstilfælde kan træde til med manuelt opereret vandkande eller haveslange.

kwn


Læs også...

På få minutter komponerede Ole Tange en PROSA-slagsang med tekst fra ChatGPT, og med musik, sang, beats og kor fra Udio.com. "Det fungerer, det er…

Natasha Friis Saxberg er en af de mest markante stemmer, når det handler om at sætte dagsordener inden for it og tech herhjemme. Hun er direktør for…

Selvom Anna igen og igen fortalte sine ledere, at den kode, hun og kollegerne arbejdede med, ikke var god nok, blev der ikke lyttet – men der blev…

Dagligt hører vi om nye hackerangreb, og frygten for, at store angreb kan lægge vores samfund ned, bliver mere og mere reel. Nye it-sikkerhedsregler…

I år har 5.187 personer søgt ind på en it-uddannelse via kvote 2. Det er 10 pct. flere end i 2023.

Den to-årige overenskomst for ansatte i staten er endelig forhandlet på plads for de enkelte organisationer. For ansatte på PROSAs overenskomst…

33-årige Ahmed Zewain drømte om at blive astronom eller astrofysiker, men i dag laver han AI-algoritmer. Han er god til matematik – ikke sådan…

Det er en leg at kode for Simon Moe Sørensen – men det er ikke nok, at du laver verdens flotteste kode, hvis du gerne vil være en succesfuld data…

Politisk rådgiver og talnørd hos PROSA, Ole Tange, giver her en hurtigt introduktion til kryptering.

Musk sagsøger ChatGPT, Instagram mest downloadede app, Netcompany-sagen ruller videre, flere får terapi af chatbots, Apple får kæmpebøde fra Vestager,…