Snyd ikke med dagpengene – det bliver opdaget

A-kassens udbetalinger og SKAT’s indkomstregister er siden 1. maj 2011 blevet sammenlignet. STAR (Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering) vedtog nemlig dengang, at a-kasser skulle sammenholde arbejdsgivernes indberetning til SKAT med dagpengeudbetalingen for at afsløre eventuelle dobbeltydelser til ledige. Denne kontrol orienterer vi løbende vores medlemmer om, og i lang tid har antallet af sager været støt faldende. Samtidig har beløbene, vi har fundet frem til, været mindre og mindre.

Men nu er der desværre sket en ændring i denne tendens. Vi ser i øjeblikket en stigning i antallet af sager om tilbagebetaling, der afsløres i denne registersamkøring. Vi kender ikke grunden til stigningen, men gætter på, at de enten kan skyldes en hurtigere gennemgang af ledige i statistikkerne, eftersom dagpengeperioden nu er nedsat til to år, eller den kan skyldes, at flere er økonomisk pressede og derfor vælger at tage chancen.

Vil blive afsløret

Men lad være. Lad være med at modtage dagpenge, samtidig med at du tjener penge på et arbejde. Det vil altid blive afsløret, og det kommer til at koste dig dyrt. For det første skal du betale beløbet tilbage - og det med renter. For det andet skal vi i a-kassen vurdere, om du har snydt uagtsomt eller bevidst. Ud fra denne vurdering skal vi bestemme en karantæne. Den kan som minimum være to ugers mistede dagpenge, og i værste fald politianmeldes den ledige. Det er altså betragtelige beløb, vi giver i bøde i a-kassesystemet, hvis der bliver snydt – bevidst eller ubevidst.

Derfor kan det ikke siges tit nok: Lad være med at prøve at snyde med dagpenge. Husk at påføre alle de timer, du arbejder, eller alle de dage, du hæver feriegodtgørelse for, på dit dagpengekort. Er du i tvivl, så kontakt os. Du kan altid se dine dagpengekort i vores selvbetjening, og du kan altid indsende en rettelse, hvis du er kommet til at lave en fejl.

Kontrollen gælder også for efterlønsmodtagere og ved alle andre ydelser, som a-kassen udbetaler.


Læs også...

De store blev rigere og mere magtfulde, men nedenunder brød et oprør også igennem fra lovgivere og bekymrede borgere. "Brainrot" blev årets ord i…

Måske har Microsoft knækket koden til, at vi kan få AI lokalt i smartdevices. I dag er strømforbruget alt, alt for massivt. Tilsæt optiske chips, og…

En gruppe IT-undervisere har lavet seks nye spil, der skal øge danskernes viden om cybersikkerhed. Spillene er et nyt og underholdende værktøj, der…

Forskere går sammen med erhvervslivet om et nyt center, der skal understøtte fabrikation af mikrochips i Danmark. Det nye center ligger på DTU, og det…

Som de fleste forhåbentlig ved, så må din arbejdsgiver ikke spørge ind til, hvad du fejler, når du melder dig syg. Men hvis du selv fortæller det,…

Et forsøg hos Google betyder, at fagforeninger ikke dukker op i en række brugeres søgeresultater. Situationen rejser kritik både på Christiansborg og…

Hver dag logger 100 millioner brugere ind på det sociale medie Threads. Mediet er en del af Meta, og det blev lanceret i 2023.

En ny form for IT-uddannelse åbner op for, at flere kan blive softwareingeniører. Næste år kan man nemlig søge ind på en trainee-uddannelse hos VIA…

Google tager syvmileskridt mod kvantecomputeren med chippen Willow, TikTok forurener ifølge undersøgelse mest af sociale medier – lige så meget som…

Hvordan er magthierarkiet i det danske tech-miljø? Det forsøger en ny analyse at give svaret på – og umiddelbart er det ikke tekniske profiler, der…