teknik og forretning batter

IT Relation i Herning er en af de efterhånden mange virksomheder herhjemme, hvis forretning går ud på at levere de it-services, som virksomhederne ikke selv ønsker at stå for. Ifølge Solutions Architect hos IT Relation Jeppe Raabjerg Larsen kan der være flere grunde til, at en virksomhed vælger at outsource til en ekstern partner.

 De fleste virksomheder er jo ikke sat i verden for at drive it-infrastruktur, så en af grundene til at outsource eksempelvis al it-drift er at frigive interne ressourcer og øge fokus på virksomhedens kerneforretning, forklarer han og fortsætter: 

 Fleksibilitet med hensyn til systemressourcer er en anden grund, der bliver nævnt. En hosting-partner kan på grund af sit stordrift-setup tilbyde at skrue op og ned for kapaciteten, alt efter hvad virksomheden har brug for på et givet tidspunkt.

Teknisk viden og forretningsforståelse

Ifølge Jeppe Raabjerg Larsen kan det også sommetider være vanskeligt for virksomhederne at tiltrække og fastholde de specialkompetencer, der skal til for at dække alle aspekter af it-driften.

– I mange virksomheder er der ikke det nødvendige antal opgaver inden for et bestemt område til, at det kan lønne sig at have en fastansat medarbejder med de specifikke kompetencer til at tage sig af dem. Samtidig vil det være svært for den medarbejder, der skal tage sig af opgaverne, at fastholde og udvikle sin faglighed, hvis der går længe imellem, at bestemte typer opgaver skal udføres, siger han. 

Selvom mange virksomheder lægger flere af deres it-opgaver eksternt, er der ifølge Jeppe Raabjerg Larsen stadig brug at have folk med tekniske kompetencer i huset.

 Vi gør selvfølgelig meget ud af at forstå vores kunders forretning, så vi kan levere de rigtige løsninger til dem. Virksomhederne kan dog få stor værdi af at have folk, som har kombinationen af en dyb forståelse af forretningen og en teknisk viden, der sætter dem i stand til både at sparre på højt niveau med outsourcing-partnere og være med til at indføre nye løsninger, så de rent faktisk understøtter forretningsgangene i virksomheden.


Læs også...

Det var en helt ny fornemmelse, da Søren tidligere på året blev ramt af stress, for han havde aldrig oplevet stresssymptomer før. Søren har arbejdet i…

I 1999 havnede Berit Søgaard mere eller mindre tilfældigt i IT-branchen, og hun har arbejdet her lige siden. I dag er hun compliancedirektør i Visma,…

Nettet er proppet til randen med websider, som kan hjælpe dig med det ene eller andet eller har så nørdet viden, at de med fordel kan besøges.

Unge tech-folk fortæller om deres håb og drømme for fremtiden. Danske virksomheder kigger mod et tysk eksporteventyr. Forfatter sætter spot på Kina og…

26-årige Francesca Tremulo rejste til Danmark fra Italien for tre år siden for at realisere drømmen om en fremtid i spilbranchen. Hun er uddannet…

Kinas tech fungerer og er udviklet i benhård konkurrence til at være bedst og billigst. Talentmassen er enorm, og der er prestige og attraktive…

Alberte Viendahl er 25 år og har læst multimediedesign på KEA. Hun er blevet vild med at kode og nørde, og nu vil hun gerne tage en top up-uddannelse…

Benjamin Elias Harris er 27 år, og han har gået på datamatikerlinjen på KEA. Han startede egentlig med at læse engelsk på Københavns Universitet, men…

28-årige Yousra Diab arbejdede i flere år som socialrådgiver, inden hun tog springet og startede på datamatikeruddannelsen. Det har været svært at…

26-årige Sophie Ankjær Andersen har læst multimediedesign på KEA. Hun drømmer om, at hun i fremtiden skal tage sit arbejde med til Bali og arbejde…