Uforvarende kort deadline for læserbreve i Prosabladet

Redaktionen og redaktionsudvalget har modtaget følgende læserbrev fra PROSA-medlem Niels Frølich:

"Jeg fik i dag, den 11. januar, med posten Prosabladets januar-nummer, men deadline for debatartikler og læserbreve er sat til i morgen den 12. januar for februar-nummeret, der velsagtens udkommer medio februar. Det vil sige, at folk, der har noget på hjertet, har et døgn til at reagere, hvis de altså er så heldige at have modtaget bladet i dag. Får de det senere, er de stort set afskåret fra at reagere i nogenlunde kontinuitet med bladets udgivelsesdatoer. Det opfatter jeg som en kedelig og unødvendig indskrænkning af den ytringsmulighed, som jo ifølge kommissoriet er Prosabladets adelsmærke. Kunne udvalget ikke overveje at indføre noget længere frister for læserbreve?"

Redaktionens svar:

Tak for din henvendelse.

Redaktionen har ingen intentioner om bevidst at indskrænke medlemmernes muligheder for at ytre sig i bladet. Det beskrevne tilfælde skyldes, at PostNord ikke længere omdeler Prosabladet til alle abonnenter på samme ugedag over hele Danmark. Det sker som følge af PostNords nylige nedskæringer i serviceniveauet, som har betydet, at der nu kun omdeles post til husstande én gang om ugen.

Dermed kan Prosabladet ikke længere styre omdelingen, så alle medlemmer får bladet med efterfølgende mulighed for at have syv dage til at reagere, som vi ellers tidligere har planlagt produktionen efter. Udvalg og redaktion vil som følge af den uheldige omstændighed se på de praktiske operationelle muligheder for at sætte en fornuftig frist for læserbreve som modsvar til PostNords indskrænkning af vores distributionsmuligheder.

red

 

 


Læs også...

Det var en helt ny fornemmelse, da Søren tidligere på året blev ramt af stress, for han havde aldrig oplevet stresssymptomer før. Søren har arbejdet i…

I 1999 havnede Berit Søgaard mere eller mindre tilfældigt i IT-branchen, og hun har arbejdet her lige siden. I dag er hun compliancedirektør i Visma,…

Nettet er proppet til randen med websider, som kan hjælpe dig med det ene eller andet eller har så nørdet viden, at de med fordel kan besøges.

Unge tech-folk fortæller om deres håb og drømme for fremtiden. Danske virksomheder kigger mod et tysk eksporteventyr. Forfatter sætter spot på Kina og…

26-årige Francesca Tremulo rejste til Danmark fra Italien for tre år siden for at realisere drømmen om en fremtid i spilbranchen. Hun er uddannet…

Kinas tech fungerer og er udviklet i benhård konkurrence til at være bedst og billigst. Talentmassen er enorm, og der er prestige og attraktive…

Alberte Viendahl er 25 år og har læst multimediedesign på KEA. Hun er blevet vild med at kode og nørde, og nu vil hun gerne tage en top up-uddannelse…

Benjamin Elias Harris er 27 år, og han har gået på datamatikerlinjen på KEA. Han startede egentlig med at læse engelsk på Københavns Universitet, men…

28-årige Yousra Diab arbejdede i flere år som socialrådgiver, inden hun tog springet og startede på datamatikeruddannelsen. Det har været svært at…

26-årige Sophie Ankjær Andersen har læst multimediedesign på KEA. Hun drømmer om, at hun i fremtiden skal tage sit arbejde med til Bali og arbejde…