Foto: Jakob Boserup

CYBERLANDSHOLDET

"Vi vandt en tur til Red Bulls hovedkvarter"

19-årige Visti lærte at kode, da han som barn startede hos Coding Pirates. I dag læser han cyber- og computerteknologi, og så er han en del af det danske cyberlandshold.


Visti Brandt-Sørensen er lige startet på Aalborg Universitet, hvor han læser cyber- og computerteknologi, og så har han været med på cyberlandsholdet i tre år.

Hacking har altid været en af hans fritidsinteresserer – lige siden han hørte om Anonymous-gruppen med de hvide masker, da han gik i 3. klasse.

”Jeg fandt ud af, at jeg skulle starte med at lære programmering. Så jeg startede hos Coding Pirates, som er en organisation, hvor børn og unge kan lære at programmere. De havde også en workshop om hacking, og siden da sad jeg lidt on and off og prøvede lidt forskelligt,” siger Visti Brandt-Sørensen.

”Det var ikke super seriøst, men under corona havde jeg meget tid derhjemme til at øve mig, og i 2021 var jeg med til De Danske Cybermesterskaber for første gang. Året efter fik jeg en femteplads til DM og kom med på landsholdet og vandt EM.”

Vi er allerede virkelig dygtige fagligt alle sammen, så det, vi arbejder mest med, er, hvordan man arbejder godt sammen som et hold.

Hvorfor er det fedt at være med på cyberlandsholdet?

”Du får en masse fede oplevelser, og du er med på et hold, som arbejder super godt sammen – og så er det lidt sejt at kunne sige, at man er på landsholdet i noget.”

Hvad har du lært af at være med på cyberlandsholdet?

”Vi er allerede virkelig dygtige fagligt alle sammen, så det, vi arbejder mest med, er, hvordan man arbejder godt sammen som et hold. Vi bliver udsat for nogle situationer, som man normalt ikke ville træne.”

Da Visti Brandt-Sørensen og resten af holdet vand EM i 2022, var det ikke kun æren, de løb med.

”Vi vandt en tur til Red Bulls hovedkvarter, og vi var ude at flyve helikopter med dem. Det var en super fed oplevelse, og man føler sig sådan rigtig kendt, som om man er athlete for Red Bull. Det er helt vildt at få sådan nogle oplevelser.”

Læs mere om cyberlandsholdet her.


Læs også...

Ole Tange, it-politisk rådgiver i PROSA, har i denne uge indsendt en klage over Danmarks Radio til Datatilsynet. Det skyldes DRs krav om obligatorisk…

Er du på jagt efter et nyt job i it-branchen? Og er du i tvivl om, hvad virksomhederne især kigger efter? PROSAbladet har spurgt en række…

Fra Baltikums største sciencepark i udkanten af Tallinn sikrer Tehnopol, at hundredvis af startups kommer flyvefærdigt ud i virkeligheden. De får…

Estiske børn og unge får praktisk talt tech ind med modermælken, da it og tech-gadgets er en helt central del af hverdagen i både børnehaver,…

I Estland har borgerne kunne stemme digitalt siden 2005. Der har været kritik og debat, men i dag er det mere end halvdelen af esterne, der bruger…

Hvis man i Estland gerne vil skifte spor i sin karriere, er der en lang række muligheder for at videreuddanne sig inden for it. Skoler og online…

I denne udgave af PROSAbladet har vi lavet et tema-nummer om Estland. Det er sjældent, at vi giver så meget spalteplads til et tema – men det baltiske…

Pulserende krea-værksted klæder estiske børn på med både tech-skills og startup-mentalitet. Der er ingen læreplaner eller kedelige eksamener, men 3D…

Det minder om en blanding af X Factor og Den store bagedyst, og det lægger på 15. år gaderne øde i Estland. Velkommen til tv-talentshowet Rakett69,…

Estland har rykket sig ufattelig langt de seneste 30 år – men hvad skal der ske nu? En af udfordringerne er, at Estland kommer til at mange hænder og…