Foto: Jakob Boserup

CYBERLANDSHOLDET

"Vi vandt en tur til Red Bulls hovedkvarter"

19-årige Visti lærte at kode, da han som barn startede hos Coding Pirates. I dag læser han cyber- og computerteknologi, og så er han en del af det danske cyberlandshold.


Visti Brandt-Sørensen er lige startet på Aalborg Universitet, hvor han læser cyber- og computerteknologi, og så har han været med på cyberlandsholdet i tre år.

Hacking har altid været en af hans fritidsinteresserer – lige siden han hørte om Anonymous-gruppen med de hvide masker, da han gik i 3. klasse.

”Jeg fandt ud af, at jeg skulle starte med at lære programmering. Så jeg startede hos Coding Pirates, som er en organisation, hvor børn og unge kan lære at programmere. De havde også en workshop om hacking, og siden da sad jeg lidt on and off og prøvede lidt forskelligt,” siger Visti Brandt-Sørensen.

”Det var ikke super seriøst, men under corona havde jeg meget tid derhjemme til at øve mig, og i 2021 var jeg med til De Danske Cybermesterskaber for første gang. Året efter fik jeg en femteplads til DM og kom med på landsholdet og vandt EM.”

Vi er allerede virkelig dygtige fagligt alle sammen, så det, vi arbejder mest med, er, hvordan man arbejder godt sammen som et hold.

Hvorfor er det fedt at være med på cyberlandsholdet?

”Du får en masse fede oplevelser, og du er med på et hold, som arbejder super godt sammen – og så er det lidt sejt at kunne sige, at man er på landsholdet i noget.”

Hvad har du lært af at være med på cyberlandsholdet?

”Vi er allerede virkelig dygtige fagligt alle sammen, så det, vi arbejder mest med, er, hvordan man arbejder godt sammen som et hold. Vi bliver udsat for nogle situationer, som man normalt ikke ville træne.”

Da Visti Brandt-Sørensen og resten af holdet vand EM i 2022, var det ikke kun æren, de løb med.

”Vi vandt en tur til Red Bulls hovedkvarter, og vi var ude at flyve helikopter med dem. Det var en super fed oplevelse, og man føler sig sådan rigtig kendt, som om man er athlete for Red Bull. Det er helt vildt at få sådan nogle oplevelser.”

Læs mere om cyberlandsholdet her.


Læs også...

Tech-giganterne er stadig i front, når it-studerende skal rangere populære arbejdspladser. Til gengæld har de store konsulenthuse taget et stort dyk…

Nye løsninger, en fælles dataplatform og et digitalt innovationscenter. Det er tre af hovedpunkterne i regeringens nye udspil, der skal sætte skub…

I den lille, amerikanske by Granbury i Texas summer en bitcoin-mine så meget, at borgerne i byen bliver syge.

Aktivisme er et vanvittigt godt ord til at beskrive rigtigt meget af det, der sker i underskoven af it og tech. Aktivisme er aktivt at deltage. At…

Når teknologien ikke virker, eller vi mennesker skal lære nye systemer at kende, kan det skabe stress. En gruppe forskere fra Roskilde Universitet har…

Et PROSA-medlem fortæller, at hans arbejdsgiver har modtaget en henvendelse om, at han har deltaget i den offentlige debat på Facebook, og at…

Morten Reintoft oplevede, hvordan en uskyldig kommentar i en politisk debat pludselig blev et problem på hans arbejdsplads, fordi en utilfreds læser…

Webtegneserien XKCD har i snart 20 år skabt sig et publikum verden over i det mere nørdede segment. Striberne deles flittigt på sociale medier og på…

Åbne kildekoder er langt hen ad vejen fundamentet under it-udviklingen, så alle kan lære, bidrage, udvikle og arbejde videre på systemer. I Danmark…

I 90’erne var iværksætteren Lars Neupart en af pionererne inden for it-sikkerhed. I dag er han business angel og har investeret i omkring 20…