ferietillæg

Tjek ferietillægget, når du fratræder

Ferietillægget bliver nu udbetalt to gange om året og er samtidig bagudbetalt. Der er derfor grund til at være opmærksom, når du skifter job.

Der er mange ting, der har ændret sig med den nuværende ferielov. De fleste har nok fået styr på de overordnede regler, mens det kan knibe med de mindre gængse bestemmelser. Herunder ferietillægget.

Tidligere blev ferietillægget for de fleste medlemmer udbetalt en gang om året med lønnen for april eller maj. Men med de nye regler sker udbetalingen af ferietillægget på en anden måde, forklarer Signe Rasmussen, der er jurist i PROSA.
– For det første bliver det udbetalt to gange årligt, i maj og august, men det er også bagudbetalt, hvorimod ferietillægget efter de gamle regler var forudbetalt. Det betyder for dig, at du skal huske at se efter, om din arbejdsgiver udbetaler ferietillæg for afholdte feriedage, hvis du fratræder din stilling mellem udbetalingstidspunkterne, siger hun. 

Tjek, at der er styr på ferietillægget, når du fratræder dit job
- Signe Rasmussen, jurist i PROSA

Fratræder du eksempelvis din stilling ved udgangen af februar, har du siden 1. september optjent 12,48 feriedage. Hvis du så har brugt både tre dage på juleferien og fem dage på vinterferien, skal du have udbetalt ferietillægget for de otte feriedage samtidig med din sidste løn. For de feriedage, der ikke er brugt, skal din arbejdsgiver naturligvis stadig betale de 12,5 procent i feriegodtgørelse, understreger juristen.

Er du månedslønnet, udgør ferietillægget en procent af din ferieberettigede løn. Mange har dog gennem overenskomst eller ved forhandling fået et højere ferietillæg.
– Det forhøjede tillæg skal naturligvis også udbetales for afholdte feriedage, når du fratræder. Hvis din arbejdsgiver vælger at udbetale ferietillægget, samtidig med at du holder ferien i stedet for to gange årligt, så er der ingen problemer, siger Signe Rasmussen.

Hun opfordrer alle, der fratræder en stilling, til at være opmærksom på, om der er styr på ferietillægget.
– Er du fratrådt, siden den nye ferielov trådte i kraft, og kan ikke se, at der er udbetalt ferietillæg for dine afholdte feriedage, så tag enten fat i din tidligere arbejdsgiver for at få det afklaret, eller kontakt PROSA, lyder rådet.


Læs også...

På grund af den nye lov om registrering af arbejdstid, har PROSAs juridiske team hen over sommeren fået mange henvendelser omkring tidsregistrering og…

Forestående ferietid betyder desværre også fyringstid og ”oprydning” i en del virksomheder. Det fortæller jurist Camilla Winter, som her giver et par…

Vi kan ligeså godt se det i øjnene - juli vejret er lunefuldt og rammer ofte sommerdrømmene som en våd karklud. Men fortvivl ikke! PROSAs egen film-…

Internettet og computerbranchen var engang det vilde vesten, et sted, hvor man kunne gøre, hvad man ville uden nogen form for ansvar for almindelige…

Hvad er op og ned i junglen af sundhedstrends? PROSAbladet har spurgt Martin Grønne Jensen, som er dataingeniør, holder foredrag om longevity og er…

Vil du gerne leve længere, så bør du måske give longevity escape velocity-teorien lidt opmærksomhed. Tilhængerne af teorien mener nemlig, at vi kan…

Ny image-analyse fra Computerworld rykker ikke ved, hvem de danske it-professionelle sætter ind på en førsteplads. Til gengæld må Apple se sig slået…

XZ Utils-angrebet havde potentialet til at blive det mest alvorlige supply chain attack til dato, men angrebet blev (heldigvis) spottet i tide, fordi…

JA, siger Isak, Amanda, Lea, Martha og Hannibal. De er mellem 16-26 år og bruger dagligt flere timer på at scrolle gennem de sociale medier for at…

Er du en af de mange dimittender, som står med et nytrykt eksamensdiplom i hånden og er på vej ud på arbejdsmarkedet? Så er Kasper Bach manden, du…