Forsiden af bogen  "Skabt af en kunstig intelligens"
BØGER

Skabt af en kunstig intelligens

Ny bog sætter fokus på, om algoritmer kan hjælpe os i kreative processer.

Computerens utrættelige regnekraft og fremskridtene inden for kunstig intelligens har gjort algoritmer allestedsnærværende i vores liv og arbejde.

Men kan algoritmer også hjælpe os i kreative arbejdsprocesser?

Det spørgsmål har psykolog Mads Korsgaard og digital kunstner Andreas Refsgaard sat sit for at besvare i bogen 'Skabt af en kunstig intelligens?', og ved at kombinere deres forskellige fagområder udforsker forfatterne computerteknologiens kreative mulighedsrum.

Nogle vil hævde, at netop kreativitet er menneskehedens sidste bastion over for computere
- Bogens forfattere

Bogens forsidebilleder er skabt af en kunstig intelligens, men betyder det, at man i dette tilfælde kan betegne computer­algoritmen som kreativ?

”Nogle vil hævde, at netop kreativitet er menneskehedens sidste bastion over for computere. Men samtidig ser vi et stigende antal eksempler på, at kunstige intelligenser selv begynder at generere billeder, musikkompositioner, produkter, design og andre outputs”, skriver forfatterne i bogens indledning.

Skabt af en kunstig intelligens

Af Mads Korsgaard og Andreas Refsgaard:
178 sider, 250 kroner
Udkommet på Forlaget Samfundslitteratur
Læs mere på skabtafenkunstigintelligens.dk

I bogen viser forfatterne, hvordan computeralgoritmer og nye digitale teknologier som machine learning og kunstig intelligens kan udvide rammerne for kreativt arbejde.

Desuden diskuterer bogen nogle af de konsekvenser, det kan have, når vi begynder at integrere kunstig intelligens i kreative arbejdsprocesser.

Mads Korsgaard er psykolog med speciale i mekanismerne bag kreativitet og innovation, og Andreas Refsgaard er digital kunstner med en legende tilgang til kunstig intelligens.

På bogens interaktive hjemmeside skabtafenkunstigintelligens.dk kan du selv prøve at tegne med din næse på skærmen, skabe dine egne computergenererede kunstværker eller træne en algoritme til at kende forskel på forskel­lige affaldstyper.


Læs også...

På grund af den nye lov om registrering af arbejdstid, har PROSAs juridiske team hen over sommeren fået mange henvendelser omkring tidsregistrering og…

Forestående ferietid betyder desværre også fyringstid og ”oprydning” i en del virksomheder. Det fortæller jurist Camilla Winter, som her giver et par…

Vi kan ligeså godt se det i øjnene - juli vejret er lunefuldt og rammer ofte sommerdrømmene som en våd karklud. Men fortvivl ikke! PROSAs egen film-…

Internettet og computerbranchen var engang det vilde vesten, et sted, hvor man kunne gøre, hvad man ville uden nogen form for ansvar for almindelige…

Hvad er op og ned i junglen af sundhedstrends? PROSAbladet har spurgt Martin Grønne Jensen, som er dataingeniør, holder foredrag om longevity og er…

Vil du gerne leve længere, så bør du måske give longevity escape velocity-teorien lidt opmærksomhed. Tilhængerne af teorien mener nemlig, at vi kan…

Ny image-analyse fra Computerworld rykker ikke ved, hvem de danske it-professionelle sætter ind på en førsteplads. Til gengæld må Apple se sig slået…

XZ Utils-angrebet havde potentialet til at blive det mest alvorlige supply chain attack til dato, men angrebet blev (heldigvis) spottet i tide, fordi…

JA, siger Isak, Amanda, Lea, Martha og Hannibal. De er mellem 16-26 år og bruger dagligt flere timer på at scrolle gennem de sociale medier for at…

Er du en af de mange dimittender, som står med et nytrykt eksamensdiplom i hånden og er på vej ud på arbejdsmarkedet? Så er Kasper Bach manden, du…