Foto: IT-Universitetet

Linux-fejl skal findes automatisk

Forskere fra IT-Universitetet går nu i gang med at bygge en teknologi, der automatisk finder og diagnosticerer bagvedliggende softwarefejl i open source-styresystemet Linux. Fejl i Linux viser sig eksempelvis ved, at et program går i sort, og selv om der findes værktøjer, der hjælper programmører med at finde ud af, hvor i koden fejlen er sket, så peger de ofte kun på symptomet og ikke på årsagerne til fejlen.

Det nye forskningsprojekt skal gøre det lettere for programmører at finde frem til, hvad der rent faktisk forårsager fejl i Linux-baseret software.

– Når software bryder sammen, er det et tegn på, at der er en fejl et sted i koden. Men det interessante er, at årsagen til fejlen ofte skal findes et helt andet sted end der, hvor den manifesterer sig. Derfor er vores tilgang at flytte fokus fra symptomerne til årsagerne ved at skabe et fejlfindingsværktøj, der viser programmørerne, hvordan de kan fikse problemet, forklarer professor og projektleder Andrzej Wąsowski i en pressemeddelelse.

Projektet inddrager også Carnegie Mellon University i USA, Linux Foundation samt udviklere fra Linux-leverandøren Red Hat, og Danmarks Frie Forskningsfond støtter projektet med 6 millioner kroner.

ohl


Læs også...

På grund af den nye lov om registrering af arbejdstid, har PROSAs juridiske team hen over sommeren fået mange henvendelser omkring tidsregistrering og…

Forestående ferietid betyder desværre også fyringstid og ”oprydning” i en del virksomheder. Det fortæller jurist Camilla Winter, som her giver et par…

Vi kan ligeså godt se det i øjnene - juli vejret er lunefuldt og rammer ofte sommerdrømmene som en våd karklud. Men fortvivl ikke! PROSAs egen film-…

Internettet og computerbranchen var engang det vilde vesten, et sted, hvor man kunne gøre, hvad man ville uden nogen form for ansvar for almindelige…

Hvad er op og ned i junglen af sundhedstrends? PROSAbladet har spurgt Martin Grønne Jensen, som er dataingeniør, holder foredrag om longevity og er…

Vil du gerne leve længere, så bør du måske give longevity escape velocity-teorien lidt opmærksomhed. Tilhængerne af teorien mener nemlig, at vi kan…

Ny image-analyse fra Computerworld rykker ikke ved, hvem de danske it-professionelle sætter ind på en førsteplads. Til gengæld må Apple se sig slået…

XZ Utils-angrebet havde potentialet til at blive det mest alvorlige supply chain attack til dato, men angrebet blev (heldigvis) spottet i tide, fordi…

JA, siger Isak, Amanda, Lea, Martha og Hannibal. De er mellem 16-26 år og bruger dagligt flere timer på at scrolle gennem de sociale medier for at…

Er du en af de mange dimittender, som står med et nytrykt eksamensdiplom i hånden og er på vej ud på arbejdsmarkedet? Så er Kasper Bach manden, du…