Privatfoto: Christian Kastbjerg

Afkodet

"Jeg har altid kæmpet mest med CSS"

Den første kodekærlighed og det sprog, man bare ikke kan holde ud at kode i. I Afkodet svarer en it-professionel på seks spørgsmål om kodesprog.

1

 Mit første sprog var Delphi, som jeg lærte i 3.g. Jeg valgte det nok mest for at slippe for matematik på højniveau, men det endte med, at jeg blev nysgerrig på programmering.

2

Jeg har altid kæmpet mest med CSS. Det er egentlig ikke et indviklet sprog, men det har mange ”quirks” og kan være svært at strukturere i større projekter. Det er dog blevet markant nemmere at arbejde med de seneste år grundet tilføjelser til sproget samt nye idéer som CSS-in-JS.

3

Jeg vender altid tilbage til JavaScript, HTML og CSS, fordi det er sprogene på nettet. Jeg synes, det er super fedt, at man kan skabe noget ud af ingenting og gøre det frit tilgængeligt for alle online.

4

Jeg elsker TypeScript, fordi det gør JavaScript lettere at skalere og vedligeholde. Jeg er generelt fan af værktøjer, som fjerner fokus fra ”implementation details” og frigiver mere tid at fokusere på produkt og features.

5

Jeg hader ikke rigtigt nogle programmeringssprog. Alle sprog har fordele og ulemper. Der er sprog, hvis syntaks jeg finder ”grim”, men det er vist nok bias på baggrund af de sprog, jeg selv arbejder mest med. Desuden kan jeg godt tænde lidt af på et sprog, hvis ”communities” fremstår elitære eller ekskluderende. Jeg hader ikke rigtigt nogle programmeringssprog. Alle sprog har fordele og ulemper. Der er sprog, hvis syntaks jeg finder ”grim”, men det er vist nok bias på baggrund af de sprog, jeg selv arbejder mest med. Desuden kan jeg godt tænde lidt af på et sprog, hvis ”communities” fremstår elitære eller ekskluderende.

6

Til begyndere vil jeg anbefale JavaScript. Det har en flad indlæringskurve og bliver stadig mere udbredt. Og så vil jeg anbefale at bygge noget, hvor du selv er slutbruger i første omgang. Det synes jeg i hvert fald kan gøre det ekstra sjovt og motiverende.

Christian Kastbjerg betegner sig selv som UI udvikler og designer. Han har en bachelor som pianist fra Rytmisk Musikkonservatorium kombineret med en kandidat fra IT-Universitetet i Digitalt Design og Kommunikation.


Læs også...

En gruppe IT-undervisere har lavet seks nye spil, der skal øge danskernes viden om cybersikkerhed. Spillene er et nyt og underholdende værktøj, der…

Forskere går sammen med erhvervslivet om et nyt center, der skal understøtte fabrikation af mikrochips i Danmark. Det nye center ligger på DTU, og det…

Som de fleste forhåbentlig ved, så må din arbejdsgiver ikke spørge ind til, hvad du fejler, når du melder dig syg. Men hvis du selv fortæller det,…

Et forsøg hos Google betyder, at fagforeninger ikke dukker op i en række brugeres søgeresultater. Situationen rejser kritik både på Christiansborg og…

Hver dag logger 100 millioner brugere ind på det sociale medie Threads. Mediet er en del af Meta, og det blev lanceret i 2023.

En ny form for IT-uddannelse åbner op for, at flere kan blive softwareingeniører. Næste år kan man nemlig søge ind på en trainee-uddannelse hos VIA…

Google tager syvmileskridt mod kvantecomputeren med chippen Willow, TikTok forurener ifølge undersøgelse mest af sociale medier – lige så meget som…

Hvordan er magthierarkiet i det danske tech-miljø? Det forsøger en ny analyse at give svaret på – og umiddelbart er det ikke tekniske profiler, der…

Nye principper skal sikre, at vi ikke lægger hele vores fremtid i hænderne på tech-giganterne. "Tech-giganterne har primært fokus på teknologiske…

Kommunerne har ikke ressourcer nok, når det gælder IT-sikkerhed, og derfor er de uhyre sårbare. Det viser en ny analyse, som ifølge professor i…