PROSA er en succes

I Prosabladets majnummer kunne man læse i en artikel på side 10, at it-professionelle var ”sværme”, der var svære at nå for fagbevægelsen. Konklusionen blev nået på en konference i Tyskland, hvor dette var den generelle opfattelse.

Det paradoksale er, at PROSA ikke på samme måde oplever de udfordringer med at tiltrække medlemmer. Medlemstallet er derimod steget de sidste mange år. Selv om it-professionelle for langt størstedelens vedkommende ikke er omfattet af kollektive aftaler, vælger vi PROSA.

Der er mange strømninger i tidsånden, som prøver at fortælle, hvorfor en stærk fagbevægelse er godt for et samfund. Den franske økonom Thomas Piketty fremhæver i sin bog "Kapitalen i det 21. århunderede" Skandinavien i 70'erne som eksemplet på et lige samfund, og den amerikanske præsidentkandidat Bernie Sanders fik også sagt ”Denmark” ret mange gange i den amerikanske valgkamp. Alligevel tror jeg ikke, at det alene trækker medlemmer til en traditionel fagforening. Min vurdering er, at en blanding af PROSAs værdisæt med, at aktivisterne er i centrum, kombineret med de dygtige medarbejdere og forbundsvalgte politikere samt en a-kasse, der har fokus på det store bureaukrati, tilsammen udgør en succes, der ikke kan forklares med en parameter.


Læs også...

Det var en helt ny fornemmelse, da Søren tidligere på året blev ramt af stress, for han havde aldrig oplevet stresssymptomer før. Søren har arbejdet i…

I 1999 havnede Berit Søgaard mere eller mindre tilfældigt i IT-branchen, og hun har arbejdet her lige siden. I dag er hun compliancedirektør i Visma,…

Nettet er proppet til randen med websider, som kan hjælpe dig med det ene eller andet eller har så nørdet viden, at de med fordel kan besøges.

Unge tech-folk fortæller om deres håb og drømme for fremtiden. Danske virksomheder kigger mod et tysk eksporteventyr. Forfatter sætter spot på Kina og…

26-årige Francesca Tremulo rejste til Danmark fra Italien for tre år siden for at realisere drømmen om en fremtid i spilbranchen. Hun er uddannet…

Kinas tech fungerer og er udviklet i benhård konkurrence til at være bedst og billigst. Talentmassen er enorm, og der er prestige og attraktive…

Alberte Viendahl er 25 år og har læst multimediedesign på KEA. Hun er blevet vild med at kode og nørde, og nu vil hun gerne tage en top up-uddannelse…

Benjamin Elias Harris er 27 år, og han har gået på datamatikerlinjen på KEA. Han startede egentlig med at læse engelsk på Københavns Universitet, men…

28-årige Yousra Diab arbejdede i flere år som socialrådgiver, inden hun tog springet og startede på datamatikeruddannelsen. Det har været svært at…

26-årige Sophie Ankjær Andersen har læst multimediedesign på KEA. Hun drømmer om, at hun i fremtiden skal tage sit arbejde med til Bali og arbejde…