Foto: AI Pin/PR

WEARABLES

Wearable AI-assistenter får brugertæsk

Hvordan er det gået med AI Pin og r1? PROSAs gadgetnørd og legebarn, forbundssekretær Mirza Cirkinagic, gør status.


Det så flot og strømlinet ud. AI Pin fra Humane.ai. og r1 fra Rabbit var klar til at ryste verdensmarkedet med de største tech-scoops siden smartphonen.

Bag stod to ambitiøse startups, som med flotte promovideoer, cool design og det særlige bevidst oversmarte usmarte Silicon Valley-salgssprog introducerede os for AI-devices, som skal befri os fra smartphonen. Humane.Ai ved at være stilfuld og teknisk. Rabbit ved at chefen klonede Steve Jobs-straight-talk-guy i sweater stil.

Forventningerne var derfor kæmpestore. Personlige AI-assistenter, som via wifi og cloud konstant skulle kunne hjælpe os med at navigere i viden, informationer og apps, alt sammen fra lommen eller jakkefolden. Blot ved at snakke med dem. I cool farver, strømlinet og med et par seje features.

Begge devices har nu ramt forbrugere og anmeldere, og forventninger og begejstring er blevet til tørre tæsk. Salgsvideoerne er på samme baggrund blevet næsten ufrivilligt morsomme. Rabbits chef siger i salgsvideoen, at han er klar over, at 99 procent af alle startups fejler, men ikke hans. Spørgsmålet er så, om anmeldelserne ændrer på det.

Ifølge PROSAs gadgetnørd og legebarn, forbundssekretær Mirza Cirkinagic, er forklaringen på AI Pins og r1s hårde medfart helt forståelig.

”Der er tale om ufærdige produkter, som blev oversolgt – i bedste Apple keynote stil – og underleveret. Det er desværre næsten blevet standard i tech-kredse disse dage, altså sælg og ship nu. Fiks senere,” forklarer han.

”Erfaringerne fra brugerne viser, at meget af tiden er disse enheder næsten ubrugelige, og at det er væsentligt hurtigere at bruge sin telefon. Til gengæld er de nye devices dyre.”

Forbundssekretæren er dog overbevist om, at potentialet er til stede – om nogle år.

”Potentialet er der: Der er sådan set meget, som giver mening i at have en wearable AI-assistent på sig, som kan styres via samtale, og som kan alt det, smartphonen kan. Vi er dog langt fra, fordi forsinkelserne ved at skulle forbi ”skyen” gør det til en langsom ”usmart”phone. Men realistisk set, så er drømmen om en rigtig personlig AI-assistent, der lever on-device og ikke i clouden, stadig et stykke væk. Lige nu går det simpelthen for langsomt, til at vi gider vente,” siger Mirza Cirkinagic.


Læs også...

Der mangler et opgør og nye alternativer til techgiganternes forretningsmodel, som fremmer hadtale. Tag jer sammen og kom i gang, lyder det fra Maia…

Hatespeech, antifeminisme og manosfære er blevet forrygende forretningsmodeller for influencers på sociale medier. De har fået godt tag i unge mænd…

Tobias Fonsmark har aldrig før oplevet så stor interesse for datasikkerhed og open source. På tværs af europæiske grænser vokser nye initiativer frem.…

To danske forskere har fået 21 millioner kroner til at etablere det første center i verden, som skal forske i effekterne, når kunstig intelligens…

Er din arbejdsgiver blevet opkøbt af en anden virksomhed? Her vil du som ansat have nogle særlige rettigheder – bliv klogere her.

Sven Uhrenholdt Frenzel er 31 år og arbejder som systemarkitekt hos Banedanmark.

Tusindvis af børn og unge ser med, når William Karlberg og hans kolleger tager politiuniformen på og livestreamer en gamingaften eller lægger en…

PROSA kæmper for en 30 timers arbejdsuge, for det vil komme både den enkelte, virksomhederne og samfundet til gode. Samtidig trænger fagforeningerne…

Vores samfund er ikke gearet til en 30 timers arbejdsuge, og derfor risikerer medarbejdere på nedsat tid at komme i problemer, hvis de på et tidspunkt…

"Arbejd, arbejd!" synger Bikstok Røgsystem intenst. Men er sandheden, at vi skal arbejde mer', mer' og endnu mer'? I øjeblikket er vores arbejdsliv…