Batterier fra Northvolt, der vil lave verdens mest bæredygtige elbilbatterier

Foto: Northvolt

bæredygtigt

ATP investerer i batterier

Danmarks største pensionsselskab investerer 1,5 milliarder kroner i Northvolt, der vil lave verdens mest bæredygtige elbilbatteri.

 

Danmarks største pensionsselskab ATP, som administrerer en formue på godt 900 milliarder kroner, har øget sin investering i den svenske batterivirksomhed Northvolt, som skal forsyne primært elbilindustrien med bæredygtige batterier.

I alt har ATP investeret 1,5 milliarder kroner i Northvolt, der allerede har ordrer til en værdi af mere end 165 milliarder kroner med blandt andre Volkswagen, BMW og Scania på aftagerlisten.

Northvolts ambition er at lave verdens mest bæredygtige elbilbatteri. Det sker ved at benytte vandkraft til den energikrævende produktion.

Northvolt tænker bæredygtighed ind i hele værdikæden
- Bo Foged, administrerende direktør i ATP

Desuden har Northvolt en målsætning om, at op mod halvdelen af råmaterialerne i produktionen i 2030 vil komme fra genanvendte batterier forarbejdet på Northvolts egne fabrikker.

”Northvolt tænker bæredygtighed ind i hele værdikæden, og det passer spot on til vores ambition om at bidrage til den grønne omstilling og samtidig skabe et godt afkast”, siger Bo Foged, der er administrerende direktør i ATP.

Northvolts produktion begynder i stor skala fra slutningen af 2021.