TEMA

30 timers arbejdsuge

Produktiviteten er steget, og virksomhederne tjener mere. Medarbejderne er ikke blevet belønnet. PROSA vil arbejde for en 30 timers arbejdsuge.

 

"Vi har brug for tid til andet end arbejde", siger den nyvalgte forbundssekretær Amanda Christiansen. Derfor besluttede et stort flertal på den netop overståede delegeretforsamling, at PROSA skal arbejde for en 30-timers arbejdsuge.

"Produktiviteten er steget, og virksomhederne tjener mere. Medarbejderne er ikke blevet belønnet. Vi har brug for, at livet handler om andet end arbejde, hvor man skal stå til rådighed konstant, forventes at tjekke telefon og mail og tænker på, hvornår den næste deadline er. Tiden er moden til, at virksomhederne giver noget tilbage", siger den nyvalgte forbundssekretær Amanda Christiansen og fortsætter:

"Hvis ikke fagbevægelsen har visioner og drømme på lønmodtagerne vegne, hvem skal så have det?" spørger Amanda Christiansen retorisk og konkluderer.

Vi skal kæmpe for vores medlemmer. Det er os, der skal skubbe på for, at folk får en kortere arbejdsuge. Det skal vi ikke overlade til den enkelte.
- Amanda Christiansen

 

>> Læs mere i Prosabladet 12/2022

Tekst: Toke Skou Larsen
Foto: Magnus Møller.