Fortnite

GAMING

Gamingtrends: Skræddersyet oplevelse, AI og fællesskaber

PROSABLADETS Julie Hugsted gør status over gamingbranchen, hvor spilbranchen er i rivende udvikling, og markedet boomer af tech-adventures, integration af den fysiske og virtuelle virkelighed og nye indtjeningsmuligheder.


Spilbranchen er i rivende udvikling, og markedet boomer af tech-adventures, integration af den fysiske og virtuelle virkelighed og nye indtjeningsmuligheder. Start-ups bør nu og her holde øje med efterspørgslen på sociale fællesskaber, cross-platform gaming og abonnementsordninger.

Samtidig gør man klogt i at udvikle seriøse bud på individuelle og nuancerede oplevelser med AI, skabe sanselighed med VR og blive frontløber i forhold til augmented reality, der bogstaveligt talt skaber flerdimensionelle spiloplevelser.

Ligesom med resten af modebilledet, er der nærmest modsatrettede strømninger, og det er ikke nødvendigvis et udtryk for et forvirret marked men nok i højere grad for det ekstreme boom i forskellige typer af spillere verden over.
 

Spil – top og flop
Fortnite, Rocket League og Call of Duty: Warzone topper blandt cross-platform oplevelser, imens Twitch og YouTube Gaming hitter til streaming og interaktion.

På indie-fronten ser vi spilsucceserne Celeste, Hades, og Among Us, imens moderne klassikere som League of Legends, Counter-Strike: Global Offensive, og Overwatch stadig tiltrækker investeringer på esports- og konkurrencesiden.

Blandt årets største flop finder vi The Lord of The Rings: Gollum med dårligt design og kedeligt gameplay. Stjernespækkede Crime Boss: Rockay City med bl.a. Chuck Norris faldt med et brag, og forsøget på at lave computerspillet Blood Bowl 3 som en opfølger på brætspillet dumpede, fordi det ikke virkede.

12 gamingtrends i 2023

1. Cross-platform udvikling

Efterspørgslen efter problemfri spiloplevelse på tværs af platforme er stigende.

2. Kunstig intelligens (AI) og maskinlæring

AI revolutionerer spiludvikling og tilbyder interaktive og tilpassede spiloplevelser. Procedural generation og AI-baserede karakterer tilføjer dynamik og tilpasningsevne.

3. Game streaming og content creation

Spilstreaming og content creation er populære trends, hvor spillere kan interagere og opbygge fanbaser.

4. Blockchain og kryptovaluta

Blockchain-teknologi bruges til transaktioner og aktivejerskab i spil. NFT'er og "Play-to-Earn"-spil giver nye handels- og indtjeningsmuligheder.

5. Social integration og multiplayer

Skellet mellem at spille med hinanden i samme rum og via nettet er stadig mindre. Spil med indbyggede sociale funktioner og integration med sociale medier fremmer kommunikation og interaktion. 

6. Cloud-baseret gaming

Cloud gaming via platforme som Google Stadia og Xbox Cloud Gaming giver øjeblikkelig adgang til spil uden behov for avanceret hardware og er med til at skabe gode spiloplevelser på tværs af platforme.

7. Esport

Stigende popularitet af konkurrence- og esports-spil. Professionelle spilkonkurrencer tiltrækker millioner af seere og investorer.

8. Indie-spiludvikling

Uafhængige udviklere skaber unikke og innovative spiloplevelser. Nyeste indiespil sommer 2023 tæller bl.a. BOOK OF HOURS, Goodbye Volcano High, and Venba finally

9. Game Subscription Services

Abonnementsbaserede tjenester som Xbox Game Pass og PlayStation Now giver adgang til et bredt udvalg af spil. Omkostningseffektiv måde at udforske forskellige spil på.

10. Virtual Reality (VR)

VR-spil til headsets som Oculus Rift, HTC Vive og PlayStation VR skaber mere sanselige spiloplevelser.

11. Augmented Reality (AR)

AR-teknologi anvendes til at integrere digitalt indhold i virkelige miljøer. Spil som Pokemon GO og Harry Potter: Wizards Unite bruger augmented reality.

12. Hyper-Casual Games (mobil kun)

Enkle spil med minimalt design og mekanik, der appellerer til bredt publikum.


Læs også...

Mennesker har drømt om at opfinde en intelligent maskine siden oldtiden, men det var først i 1956, at begrebet ’kunstig intelligens’ blev opfundet.…

Det er ikke helt let at definere, hvad kunstig intelligens egentlig er – men spørgsmålet er, om vi overhovedet ved, hvad den menneskelige intelligens…

Hvorfor er AI ikke intelligent – og hvad er kunstig intelligens så, hvis det ikke er intelligent? Hvor ikke-intelligent intelligent er det reelt i…

Hvis du er uheldig og bliver syg, imens du holder ferie, er det vigtigt, at du husker at melde dig syg. Men får du løn under sygdommen, og kan du få…

Kvinder er et sjældent syn på datamatikeruddannelsen, men Gülsüm og Nuriye Erdogan er med til at ændre statistikken. De to søstre glæder sig til at…

Virtuel kandidat stiller op til det britiske parlamentsvalg.

Chipsproducenten Nvidia ræser forbi giganterne Microsoft og Apple og er nu det mest værdifulde selskab i verden.

Hvordan er det gået med AI Pin og r1? PROSAs gadgetnørd og legebarn, forbundssekretær Mirza Cirkinagic, gør status.

Gülsüm og Nuriye "the weird kids" i skolegården. De blev mobbet, fordi de elskede at game, men i dag har Gülsüm og Nuriye fundet en kæmpe styrke i at…

Desværre, afkølet rosé og en iskold fadøl er ikke en del af løsningen på at give slip på travlhed og stress i sommerferien – tværtimod. Stressekspert…