Kodekunst

GRID

David Pettersson (36), født og opvokset i Schweiz, bor i Tyskland og betegner sig som halvt svensk, halvt tysk. Han er uddannet grafisk designer, men studerer nu til softwareingeniør for at bygge videre på sin interesse for interaktive kunstinstallationer.

David Petterssons kunstværk er en enkelt frame, der er skåret ud af kunstværket Grid. Hans koncept er at bruge et net af firkanter, som omplaceres med en sinus-funktion. UV-koordinaterne fra dette billede bliver derefter modificeret ved hjælp af en kompleks funktion og genplaceret i det originale billede.

Mit mål er at skabe en kompleks indre verden af forandrede virkeligheder
- David Pettersson

”Sidst, men ikke mindst, tilføjer jeg et lille reaction-diffusion-system med feedback fra det originale billede”, siger David Pettersson, der har udforsket node-baseret programmering siden 2016.

Han begyndte med Vuo, derefter Max/msp, i særdeleshed Jitter, og er nu endt med at bruge TouchDesigner. Til sine interaktive værker benytter han primært cables.gl, men han anvender også Python, Javascript og GLSL til kodning, ligesom Open Frameworks, Processingand P5.js er en del af paletten.

Instagram: [somaticbits]  | Twitter: [somaticbits]  |  Web: [somaticbits.com]