Husk at få holdt al din ferie

Forsommeren er over os, og det er nu, du skal tjekke, om du har fået afholdt al den ferie, du har ret til. Har du restferie tilbage, skal den holdes inden den 30. april. Når du er ledig, kan feriedage som hovedregel ikke overføres til det nye ferieår. De vil være ”tabt”, hvis du ikke når at afholde dem. Som ledig skal du huske at give jobcenteret og os i a-kassen besked om din ferie. Jobcenteret skal have besked mindst 14 dage før, du begynder din ferie.

Hvis du har været i arbejde i optjeningsåret 2015 – altså i perioden fra 1. januar 2015 til 31. december 2015 - vil du have optjent feriepenge fra en arbejdsgiver. Dem får du udbetalt ved at gå ind på Feriekonto og udfylde en ansøgning om udbetaling. Du skal angive ferieperioden på din ansøgning. Feriekonto udbetaler dine opsparede feriepenge og giver dig besked om eventuelle restdage. Du behøver ikke holder alle feriedage på en gang.

Feriedagpenge fra a-kassen

Du optjener ret til feriedagpenge i din ledighedsperiode. A-kassen skriver til dig i løbet af april måned, hvor mange dage du har optjent med ret til feriedagpenge. Hvis du blev ledig i løbet af 2015, har du typisk ret til både feriepenge fra en arbejdsgiver og feriedagpenge fra a-kassen. Du skal bruge feriepengene fra arbejdsgiveren først. Så husk at give os besked om, hvornår du har brugt feriepengene fra din tidligere arbejdsgiver.

Feriedagpengene svarer beløbsmæssigt til dagpenge og udbetales af os. De udbetales kun ved egentlig ferieafholdelse. Du kan ikke få pengene udbetalt, hvis du ikke har mulighed for at holde ferie. Når du ansøger om feriedagpenge i a-kassen via vores selvbetjening, skal du være opmærksom på, at blanketten er forudfyldt i rubrikken ”egen optjent ferie” med op til 25 dage. Hvis antallet ikke er korrekt, skal du rette i rubrikken til det korrekte antal egne optjente feriedage.

Da egen optjent ferie som nævnt skal holdes, inden vi kan udbetale feriedagpenge, er det også vigtigt, at du oplyser, hvornår du har afholdt din egen optjente ferie, altså de perioder, hvor du typisk har fået udbetalt feriepenge fra feriekonto. Når du efterfølgende skal indsende dit dagpengekort, markerer du dine feriedage med ”F”.