Foto: Science Photo Library/Ritzau Scanpix

kodeord

Ministres kodeord hacket

Syv nuværende ministre har deres hackede kodeord liggende helt åbent på internettet.

Syv nuværende ministre har deres hackede kodeord liggende helt åbent på internettet. Kodeordene stammer fra onlinetjenester som LinkedIn, Dropbox og fitness apps, der er blevet hacket i perioden 2012 til 2019. Det skriver DR Nyheder.

Seks af ministrene har brugt deres folketingsmail til private formål som at logge på sociale medier og fitness apps, og det kan gøre folketingsmailen modtagelig for angreb, mener flere eksperter i cybersikkerhed, som DR Nyheder har talt med.

”Det er et problem, når ministrene bruger folketingsmailen til private onlinetjenester og sociale medier. Ministrene udsætter dermed folketingsmailen for flere trusler som phishing, ransomware og malware”, siger Henrik Kramshøj, der ejer firmaet Zencurity.

Transportminister Benny Engelbrecht (S) er en af de ministre, hvis kodeord er blevet lækket. Kodeordet var navnet på hans gamle hund: yolanthe. Børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S) har brugt sin folketingsmail til at logge ind på MyFitnessPal og MyHeritage, hvor man kan lave sit eget familiestamtræ.

De øvrige fem S-ministre er Jeppe Kofod, Astrid Krag, Morten Bødskov, Lea Wermelin og Mogens Jensen.