AI billedkunst
KODEKUNST

Mirzas test af AI-billeder

Ud over ChatGPT er der en række kunsttjenester og fototjenester, som stadig bedre kan benyttes til såvel leg som professionelt. Vi satte forbundssekretær, legebarn og it-ekspert Mirza Cirkinagic til at bedømme tre af de mest brugte: DALL·E 2, Midjourney og Stable Diffusion.


Prompt: Make me look like terminator. Half the face should be metal. One of the eyes should be glowing red. Must be bald. Must look menacing.

DALL·E 2: Fungerer bedst til at skabe mere realistiske fotos. Det er også, indtil videre, den eneste, der kan redigere et billede eller danne et billede ud fra et redigeret billede.

Midjourney: Er klart den mest brugervenlige og giver resultater, der nok mest svarer til, hvad folk forventer. Den har mulighed for at levere upscaled billeder (det vil sige højere opløsning) end de to andre. Midjourney er ofte meget mere stiliseret.

Stable Diffusion: Er klart bedst, hvis du vil arbejde med billeder af dig selv, da du kan feede den med en datasæt baseret på dine egne billeder og så bruge det til at lave nye billeder.

DALL·E 2: Giver nogle meget abstrakte resultater, hvis den ikke forstår din prompt, og den er ikke god til at tolke dine prompts på en klog måde.

Midjourney: Er ufattelig god til at forstå prompts og leverer ofte det, man beder om, ved første forsøg.

Stable Diffusion: Kræver rigtigt meget knowhow til at kunne feede den med datasæt. Klart den, der tog længst tid at sætte op.

NB: Jeg kan let bruge alle tre til at lege med og til at sende memes til vennerne. Alle tre kan bruges som mood boards eller inspirations-tavler, når man prøver at pejle sig ind på noget mere specifikt.

DALL·E 2: Kommer lidt efter Midjourney, fordi du skal skrive dig op til en venteliste. Den stiller større krav til at være specifik, og derfor skal man bruge en del tid på at forfine sine prompts til at få gode resultater.

Midjourney: Er klart den letteste plug and play-løsning, da det eneste, den kræver, er en Discord-bruger. Den er også sat op til, at du bare begynder at bede den om ting, og så spytter den resultater ud.

Stable Diffusion: Er klart den mest intensive. At feede et datasæt bestående af 30 billeder kan tage mellem 30-60 minutter! Derfra skal man lege meget med prompts for at få et brugbart resultat.

Mirzas egen dom: DALL·E 2 skuffer ret meget. Stable diffusion ligner mig mest. Midjourney har 'bedste' resultat, men ligner mig kun lidt.

Animeret GIF af alle billederne

Rækkefølge: Original > DALL*E 2 > Midjourney > Stable Diffusion

 

 


Læs også...

Dagligt hører vi om nye hackerangreb, og frygten for, at store angreb kan lægge vores samfund ned, bliver mere og mere reel. Nye it-sikkerhedsregler…

I år har 5.187 personer søgt ind på en it-uddannelse via kvote 2. Det er 10 pct. flere end i 2023.

Den to-årige overenskomst for ansatte i staten er endelig forhandlet på plads for de enkelte organisationer. For ansatte på PROSAs overenskomst…

33-årige Ahmed Zewain drømte om at blive astronom eller astrofysiker, men i dag laver han AI-algoritmer. Han er god til matematik – ikke sådan…

Det er en leg at kode for Simon Moe Sørensen – men det er ikke nok, at du laver verdens flotteste kode, hvis du gerne vil være en succesfuld data…

Politisk rådgiver og talnørd hos PROSA, Ole Tange, giver her en hurtigt introduktion til kryptering.

Musk sagsøger ChatGPT, Instagram mest downloadede app, Netcompany-sagen ruller videre, flere får terapi af chatbots, Apple får kæmpebøde fra Vestager,…

AI-hypen buldrer afsted, men samtidig hober spørgsmålene og usikkerheden sig op – for hvordan sikrer vi, at vi bruger kunstig intelligens på en…

13 nye anbefalinger om tech-giganternes brug af kunstig intelligens er landet fra regeringens ekspertgruppe. Anbefalingerne peger blandt andet på, at…

Advarsler bruges flittigt blandt ledere og kan også bruges som dokumentation for en afskedigelse. Som regel løber en advarsel et år. Men hvad er…