AI billedkunst
KODEKUNST

Mirzas test af AI-billeder

Ud over ChatGPT er der en række kunsttjenester og fototjenester, som stadig bedre kan benyttes til såvel leg som professionelt. Vi satte forbundssekretær, legebarn og it-ekspert Mirza Cirkinagic til at bedømme tre af de mest brugte: DALL·E 2, Midjourney og Stable Diffusion.


Prompt: Make me look like terminator. Half the face should be metal. One of the eyes should be glowing red. Must be bald. Must look menacing.

DALL·E 2: Fungerer bedst til at skabe mere realistiske fotos. Det er også, indtil videre, den eneste, der kan redigere et billede eller danne et billede ud fra et redigeret billede.

Midjourney: Er klart den mest brugervenlige og giver resultater, der nok mest svarer til, hvad folk forventer. Den har mulighed for at levere upscaled billeder (det vil sige højere opløsning) end de to andre. Midjourney er ofte meget mere stiliseret.

Stable Diffusion: Er klart bedst, hvis du vil arbejde med billeder af dig selv, da du kan feede den med en datasæt baseret på dine egne billeder og så bruge det til at lave nye billeder.

DALL·E 2: Giver nogle meget abstrakte resultater, hvis den ikke forstår din prompt, og den er ikke god til at tolke dine prompts på en klog måde.

Midjourney: Er ufattelig god til at forstå prompts og leverer ofte det, man beder om, ved første forsøg.

Stable Diffusion: Kræver rigtigt meget knowhow til at kunne feede den med datasæt. Klart den, der tog længst tid at sætte op.

NB: Jeg kan let bruge alle tre til at lege med og til at sende memes til vennerne. Alle tre kan bruges som mood boards eller inspirations-tavler, når man prøver at pejle sig ind på noget mere specifikt.

DALL·E 2: Kommer lidt efter Midjourney, fordi du skal skrive dig op til en venteliste. Den stiller større krav til at være specifik, og derfor skal man bruge en del tid på at forfine sine prompts til at få gode resultater.

Midjourney: Er klart den letteste plug and play-løsning, da det eneste, den kræver, er en Discord-bruger. Den er også sat op til, at du bare begynder at bede den om ting, og så spytter den resultater ud.

Stable Diffusion: Er klart den mest intensive. At feede et datasæt bestående af 30 billeder kan tage mellem 30-60 minutter! Derfra skal man lege meget med prompts for at få et brugbart resultat.

Mirzas egen dom: DALL·E 2 skuffer ret meget. Stable diffusion ligner mig mest. Midjourney har 'bedste' resultat, men ligner mig kun lidt.

Animeret GIF af alle billederne

Rækkefølge: Original > DALL*E 2 > Midjourney > Stable Diffusion