Nginx klar med mikroservice-applikationsserver

Den populære open source-webserver Nginx, der de seneste år har udfordret Apache og Microsofts IIS markedsdominans, er blevet udstyret med en applikationsserver, der gør det nemmere at udrulle mikroservices.

Mikroservice-applikationsserveren med navnet Nginx Unit understøtter services skrevet i flere forskellige programmeringssprog på den samme server. Ved lanceringen af Nginx Unit var det muligt at deploye mikroservices skrevet i Go, Perl, PHP, Python og Ruby. Der vil senere blive tilføjet understøttelse af andre programmeringssprog.

I de seneste år har mikroservice-arkitekturer vundet stor udbredelse, hvor en applikation opbygges ved at trække på en række simple og uafhængige services, som hver især leverer en veldefineret funktionalitet. Det giver en mere overskuelig udviklingsproces, i og med at de enkelte services kan udvikles og testes uafhængigt af hinanden, i modsætning til monolitiske applikationer, hvor al funktionalitet leveres i en samlet klump.

Mikroservice-arkitekturen giver dog andre udfordringer, især ved udrulning af nye services. Det skal Nginx Unit være med til at afhjælpe. Det er muligt at rekonfigurere Nginx Unit uden at forstyrre kørende sites, oplyser Nginx.

Samtidig med lanceringen af den nye applikationsserver bliver den kommercielle Nginx Plus-webserver opgraderet, ligesom der introduceres et nyt monitoreringssystem.

Nginx Plus har i modsætning til den gratis Nginx load balancing, sikkerhedsfeatures som Nginx Web Application Firewall og bedre muligheder for performance-målinger.

Du kan downloade open source-Nginx her: www.nginx.com

dmy